Bajcyś69 0 #1 Napisano 22 Lipca 2012 Witam forumowiczów.Może ktoś juz spotkał taką ciekawą sygnaturę i orientuje się z jakiej Świebodzickiej wytwórni pochodzi ten werk? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WueM 119 #2 Napisano 22 Lipca 2012 Uhrenfabrik Borussia, 1888-1899 0 Wojtek + Certina Club 2000 od lat Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bajcyś69 0 #3 Napisano 22 Lipca 2012 Dzięki piękn! Nie byłem do końca przekonany,ponieważ widziałem (chyba późniejsze?) sygnatury Borussji i zawierały pełną nazwę fabryki,nie mówiąc że wyglądały całkiem inaczej. Ale i tak rodzynek...Pozdrawiam. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2971 #4 Napisano 22 Lipca 2012 Hmm. Ten sam ? 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bajcyś69 0 #5 Napisano 23 Lipca 2012 Centralnie,ten sam! Ale to zdjęcie pochodzi chyba od poprzedniego własciciela... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2971 #6 Napisano 23 Lipca 2012 Pomijając przesłonięte cyfry, można potwierdzić to daktyloskopijnie . To tylko werk, czy jest reszta ? 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bajcyś69 0 #7 Napisano 23 Lipca 2012 Hmm...kompletny? Werk,tarcza,wachadło,bloczki,linki(niestety żyłka),ciężarki,wskazówki (oprócz sekundy)...Niestety nie mam skrzyni...Gość który to sprzedawał,chciał wystawić skrzynię po powrocie z urlopu,ale kontakt się urwał.Choć zdjęcia mi przysłał:Ładny "filipek"... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2971 #8 Napisano 23 Lipca 2012 No właśnie. Kiedy ja zapisywałem sobie to zdjęcie kilka lat temu - też chyba był oferowany sam werk z "osprzętem". Jeśli skrzynia jest z kompletu warto pomęczyć sprzedającego. Kompletne Borussie (ale same werki także) spotyka się niezmiernie rzadko.Zamieść proszę inne zdjęcia werku. 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bajcyś69 0 #9 Napisano 23 Lipca 2012 Postaram się zamieścić więcej zdjęć...(Ups! Sorki za to "waCHadło",z poprzedniego postu...) ...Udało się! Uff... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bajcyś69 0 #10 Napisano 27 Lipca 2012 mam jeszcze dwa,nie zmieściły się w poprzednim poście... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ulan 4 #11 Napisano 27 Lipca 2012 Bardzo ladne wskazowki. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach