Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Zdzisiek

Składaki

Rekomendowane odpowiedzi

Średnio i wyżej zaawansowani zbieracze nie raz spotkali się z tzw. frankensteinami czyli składanymi zegarkami. Większość z nich stanowią składaki wykonane z tarcz/mechanizmów wyciągniętych z pozłacanych kopert brutalnie wsadzanej do byle jakiej "ramki" . Czasami jednak trafiają się kuriozalne składaki .... stąd i ten temat. Na początek ostatnio kupione 2 zegarki które wprawiły mnie w zdziwienie ( w sumie mało mnie już dziwi .... a jednak )

1.

post-41508-0-31091600-1368371413_thumb.jpg

2.

post-41508-0-36670800-1368371437_thumb.jpg

post-41508-0-51696700-1368371447.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy w wostoku wprawia Cię w zdziwienie kolor cyfr dni miesiąca?

W drugim przypadku fakt! Her Doktor Frankenstein zdegradował precisjonnego! ale dawcy byli krewniakami :)

koszyk tourbilliona do hublota ...niebity! kupię

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy w wostoku wprawia Cię w zdziwienie kolor cyfr dni miesiąca?

na pewno wskazówki nie oryginalne ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Yakovlev

na pewno wskazówki nie oryginalne ;)

Godzinowa i minutowa.

Sekunda OK.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Godzinowa i minutowa.

Sekunda OK.

o tych właśnie myślałem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Yakovlev

Bo akurat w tym modelu sekunda jest niewymienna, dlatego pewnie został oryginał.

Godzinową i minutową można dobrać z czegokolwiek. Najlepiej z Wostoka ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co to znaczy, że nie jest wymienny? chodzi o o to, że nie podpasujesz tam żadnego innego sekundnika ?

pytam, bo zabrzmiało to intrygująco a nigdy nie miałem okazji zaglądać do takiego Wostoka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Yakovlev

Tak, chodzi o średnicę osi - tulei sekundnika. O ile wiem jest inna niż we wszystkich innych Wostokach.

Edit:

Żeby nie było, że to ja jestem taki mądry, omnibus, itp, to informacje wyczytane/potwierdzone na rosyjskim forum. Wierzę, że tak jest naprawdę ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Macie może fotę albo link z oryginalnym takim wostokiem? na początku mojego pierdolca z ruskimi zegarkami, kupiłem takiego właśnie i teraz zasialiście cień obawy że mam składaka...

W moim wskazówki na pierwszy rzut oka są podobne, z tym że są zaostrzone na końcówkach i taliowane przy osi

koszyk tourbilliona do hublota ...niebity! kupię

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdzisku, jednak był taki wostok, tylko że w 1976 roku - mogłem nie pamietać :) .

wostok1976.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Lepiej umrzeć na zawał w pełnym słońcu, niż z powodu braku tlenu wciemnej d*pie, w którą się ochoczo wchodziło...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Yakovlev

Zdzisku, jednak był taki wostok, tylko że w 1976 roku - mogłem nie pamietać :) .

gregch mylisz się. Przyjrzyj sie długości wskazówek i długości "okienka" lumy.

W żaden sposób nie pasują do tych z Twojej fotki.

W tym Komandirze, którego pokazałeś są klasyczne, ostro zakończone wskazówki.

Na upartego można przyjąć, że w tym Zdziśka są wskazówki z Komandira w prostokątnej kopercie.

EDIT:

Np. od takiego cywila: https://www.google.p...1406731;640;480

EDIT2:

Poświęciłem trochę czasu i przeglądnąłem temat o Komandirskich u wschodnich sąsiadów.

Nie znalazłem ANI JEDNEGO Komandira z prostymi (jak na foto nr 1) wskazówkami.

A przecież skoro rzekomo jest w katalogu, to powinien gdzieś się pojawić chociaż 1 egzemplarz.

Proszę: http://forum.watch.ru/showthread.php?t=23634

... i tak przez wszystkie 142 strony ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gregch mylisz się.

Niedokładnie sformułowałem odpowiedź, ponieważ widziałem się ze Zdziśkiem i spytał mnie czy był Wostok z taką tarczą a ja takiego nie pamietałem. Moja odpowiedź ze zdjeciem z katalogu dotyczyła samej tarczy. A jeśli chodzi o wskazówki oczywiście Yakovlev zgadzam sie z Tobą że są dołożone z innego modelu.

Lepiej umrzeć na zawał w pełnym słońcu, niż z powodu braku tlenu wciemnej d*pie, w którą się ochoczo wchodziło...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Yakovlev

Niedokładnie sformułowałem odpowiedź, ponieważ widziałem się ze Zdziśkiem i spytał mnie czy był Wostok z taką tarczą a ja takiego nie pamietałem. Moja odpowiedź ze zdjeciem z katalogu dotyczyła samej tarczy. A jeśli chodzi o wskazówki oczywiście Yakovlev zgadzam sie z Tobą że są dołożone z innego modelu.

A pewnie, że był z taką tarczą. Wiem, bo mam :)

kom1q.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.