Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Bruce

Problem z Orisem

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Panowie ma problem a dokładnie mój brat. Który kupił sobie zegarek Orisa taki model :TT1 Professional Divers Regulator.

Po jakimś roku użytkowania odpadłą wskazówka godzinowa. Odesłał zegarek na reklamacji i dostał takie uzasadnienie:

Witam,

Reklamacja nie została uznana na gwarancji. Zegarek rozbity - uszkodzona mocowanie tarczy, mechanizm ( uszkodzone koło pośrednie , pęknięte łożysko) uszkodzona oś godzinowa koła godzinowego.

Zegarek bardzo zniszczony.

Koszt części : nowa tarcza 950 zł + nowy mechanizm 3800 zł. - wszelkie pozostałe prace wykonamy gratisowo.

Proszę o informację co na to klient.

Pytanie do was jako fachowców jak mogę się od tego odwołać pisał może ktoś z was takie pismo. Z tego co mi wiadomo to zegarek nigdy nie spadł ani w nic nie uderzył posiada co prawda jakaś tam ryskę bezelu ale żeby na tej podstawie odrzucać gwarancje??

PS. Jeśli to zły dział to przepraszam i proszę o przeniesienie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uszkodzenia jednak wskazują, że zegarek musiał w coś nieźle przypieprzyć. Wskazówki same z siebie też nie odpadają.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co mi wiadomo to zegarek nigdy nie spadł ani w nic nie uderzył posiada co prawda jakaś tam ryskę bezelu ale żeby na tej podstawie odrzucać gwarancje??

Z informacji które przesłał serwis wynika, że masz błędne informacje. Po to jest autoryzowany serwis, żeby rzetelnie określić co się stało, nikt sobie nie wymyśla takich diagnoz.

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć dzięki za odzew.

Trudno mi powiedziec zegarek nie jest moj widziałem go tylko dzień "po" to wygladał normalnie tyle ze wskazowka sie kreciłą do okoła(zle napisalem w 1 poscie ze odpadła)przy kreceniu koronką można było wyczuć jak coś przeskakuje tak jaby sprezyna sie przekrecała albo cos.Z tego co moj brat mówił ze zauwazył to rano a nie sadze zeby mnie kłamał.Chyba ze miał jakiesgoś mega koszmara:).

Opinia zegarek rozbity brzmi groźnie chyba ze w transporcie coś go spotkało nie miłego bo był odsyłany do wrocławia o ile sie nie myle.

Czyli nis sie nie da z tym zrobić nie mam mozliwosci sie jakos odwołaś jakoś od tej odmowy???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.