Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
News will be here

majecha

Nowy Użytkownik
  • Liczba zawartości

    5
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Reputacja

0 Początkujący
  1. Lubię góry i starocie więc Witkacy ze szlugiem na tarasie w Morskim Oku pasował od początku
  2. Masz rację, typowy błąd świeżaka - samouwielbienie Ten temat może być pociągnięty w stylu "co masz dziś na ręce" - "co dziś jadłeś, co dziś ćpałeś?"
  3. O kurczę, trochę ten temat odbiegł od oryginalnego toku Niepotrzebnie wspomniałem o "śmierci":)
  4. Dorzucę swoje 3 grosze. W domu rodzinnym mam 2 lekarzy - pediatrę, internistę i inspektora weterynaryjnego. Także spektrum ludzi od najmłodszych do najstarszych jako przykłady oraz obserwacje przy produkcji żywności pochodzenia zwierzęcego. Wnioski są takie: Biała kiełbasa(różowa po ugotowaniu) to ta z fosforanami. Zjedzenie raz na rok nie zabije ale codzienne wpylanie białej kiełby to już trucie. Pytanie kto jada białą kiełbasę codziennie? Parówki to zło. Zwłaszcza te tanie z małych zakładów - używa się do tego odpadków. Te lepsze szynkowe - mają trochę chemii, znów nie zabije ale kto je parówki codziennie?(małe dzieci?) Większość sklepów wielkopowierzchniowych dostaje od czasu do czasu kary za złe przechowywanie na zapleczu wędlin, mięs itd. Maksymalna podejrzliwość zalecana. Przykładów są setki, a szpitale pełne są ludzi, którzy ogólnie o siebie nie dbają(o dzieci). I nie dotyczy to tylko tych stosujących diety pełne białego pieczywa i najtańszego majonezu. Mi nasuwa się pewna obserwacja. Będąc w Anglii zauważyłem jak niewiarygodnie trudno kupić coś podobnego do polskiego pieczywa. Anglicy jedzą głównie chleb tostowy z terminem przydatności 3 miesięcy. Francuzi niemal wyłącznie bagietki - pszenne, pulchne, napowietrzone itd. W tych krajach dzieje się to od wielu, wielu lat. Nie ma tam epidemii nowotworów jelita grubego, żołądka czy trzustki. Liczby w normie światowej. Skoro tak, to może ta wielka okrutna chemia nie jest tak groźna jak nam się wmawia? Pół życia słucham, że białe pieczywo to biała śmierć. Uważam, że czasem brakuje balansu(w końcu forum zegarkowe) między prawdą o tym co zdrowe a co nie. Sam staram się urozmaicać i życie i dietę, jadam wszystko z normalnym zdrowym rozsądkiem. W życiu jest miejsce i na Big Maca i na chleb pieczony we własnej kuchni. Tymczasem pozostaję w wierze, że biała śmierć to wyłącznie sól, kokaina i lekarz pierwszego kontaktu pozdrawiam
  5. Wielkie dzięki za pomoc. Nawiedzę z cykaczem Kilińskiego i Tuwima i zobaczymy co powiedzą. Po wycieczce napiszę jakie efekty przyniosła i co zaproponowano - na wypadek jakby kiedyś ktoś miał podobny problem.
  6. Cześć, Jestem Maciek - to tyle w kwestii przedstawienia się (pierwszy "poważny" post) Macie pomysł kto w Łodzi może dorobić mi wałek sekundnika (wskazówka centralna) do starego Zenitha 12-4-p50 (lata 40-te, werk Rayville) ? Nie wiem jak duże to ma znaczenie - mechanizm nie najpopularniejszy ale też i nie biały kruk. Przy okazji zapytam czy macie inny niż allegro/ebay pomysł na zdobycie oryginalnej wskazówki sekundowej? ps. Tempus odpada, pomimo fachowości i profesjonalnego podejścia Pana Arka - mam od niego odpowiedź negatywną. Pytam najpierw w dziale łódzkim zanim popłynę w szeroki świat z tym tematem. dzięki za pomoc
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.