Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

scootaloo

Zegarek do pływania

Rekomendowane odpowiedzi

Szukam zegarka do pływania,mój timemaster ma 100m ostatnio odmówił posłuszeństwa.Rozglądam się za zegarkiem 100m a może potrzeba 200m.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szukasz zegarka w którym będziesz pływał czy profesjonalnego urządzenia do pływania, które mierzy dystans, między czasy itd?

Czy może pływasz w otwartych akwenach to wtedy sprawdzi się urządzenie z gpsem.

Zeby w pełni wykorzystać takie urządzenie na basenie trzeba mieć perfekcyjnie opanowaną technikę nawrotów, bo inaczej to się gubi, nie polecam.

Najlepiej zwykły zegarek cyfrowy ze stoperem i 100m w zupełności wystarcza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro do tej pory był timemaster to nie przypuszczam, żeby chodziło o jakieś wodotryski, ot zwykły zegarek z wr na basen. 

Powinieneś kupić zegarek, który ma nie mniej niż 100 metrów WR. W takim już spokojnie można pływać. Tylko polecam jakieś sprawdzone marki zegarkowe a nie jakieś wynalazki. 

Bartek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepiej z zakręcaną koronką. Najpewniej się z takim czuję w basenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lubię wiedzieć jaka jest godzina i nie wyobrażam sobie życia bez zegarka.Wymagań nie mam dużych.Ważne jest że mogę wejść do wody lub wziąść prysznic.Zegarek ma być cały czas na ręku,bez zbędnych gadżetów. Podobno bezel w życiu codziennym służy do pilnowania czasu gotowania jajek na miękko.Marka niema dla mnie znaczenia,najważniejsze to trwałość,niezawodność.Za wszystkie odpowiedzi z góry dziękuje.

Na niedziele mam Lunese z 1940 roku i jeszcze chodzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ile masz kasy do wydania? (na ten zegarek oczywiście  ;) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja pływam z Monsterem .

Chociaż musze pomyśleć o zegarku ze stoperem .

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój Monster pływa w morzu, basenie, bierze prysznic i ma się świetnie. Myślę, że dowolny Seiko (czy inny diver) z zakręcaną koronką będzie dobrą opcją. Do 500zł można na bazarku coś ciekawego często znaleźć.

Z zegarkiem na 100m bałbym się pływać, a już na pewno nie skakałbym. Ale teoretycznie da się.

Przed wejściem do wody bezelem ustawiam czas wejścia do wody i w ten sposób orientuję się ile pływam.

Swoją drogą temat w złym dziale.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powinienem nazwać ten temat <zegarek diver>.

Po paru wpisach na forum temat upadł.Proponowane zegarki takich marek jak omega,rolex,iwc to już inny zakres cenowy.Mało kto raczej zdecyduję się na wydanie paru dziesiątek lub tysięcy złoty.

Wostok amfibia z 1960 roku ,to legenda wśród zegarków.Słyszałem kilkakrotnie od wojskowych o ich niezawodności i trwałości.Zegarek ten sam do emerytur to już w dzisiejszych raczej nie możliwe do uzyskania za normalne pieniądze.

Szukam zegarka do 500 zł w zasięgu są takie marki jak apeks /ceniony przez nurków/,casio.

Ostatnio przeglądałem zegarki seiko ciszące się dużym uznaniem.Firma ta produkuje tańsze modele pod marką Lorus.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurcze, kiedyś u mnie sie sprawdzał (w basenie) casio z wr50, nawet po tym jak sam transplantowalem mechanizm woda mu nie przeszkadzała. Teraz na bazarku kupiłem gshocka 5600 (wr 200) mniej niż 200 pln - basen, sauna, słone morze i jest git;)

AT vs. PO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy już ktoś może słyszał o chemi która by sublimowała wilgoć w zegarkach ? Bo stosuję wygrzewanie ale nie zawsze skutkuje. Zegarek nawet przy 100 metrach złapie wilgoć przy dużym szoku termicznym. Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lubię wiedzieć jaka jest godzina i nie wyobrażam sobie życia bez zegarka.Wymagań nie mam dużych.Ważne jest że mogę wejść do wody lub wziąść prysznic.Zegarek ma być cały czas na ręku,bez zbędnych gadżetów. Podobno bezel w życiu codziennym służy do pilnowania czasu gotowania jajek na miękko.Marka niema dla mnie znaczenia,najważniejsze to trwałość,niezawodność.Za wszystkie odpowiedzi z góry dziękuje.

Na niedziele mam Lunese z 1940 roku i jeszcze chodzi.

...Kup G-Shocka, będziesz miał zegarek do wszystkiego.

Pływanie z odważnikiem na nadgarstku nie jest wygodne. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A może DW-290 - tani, dobre WR, tak brzydki, że aż ładny. To jeśli chodzi o digital. Wskazówkowy z kolei tani diverek MDV-106 - cena też sympatyczna, klasyczny nurkowy wygląd, WR takoż 200m. Oba Casio.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pływam z Timex Ironman T5K198 - sprawuje się doskonale. Co tydzień regularnie 3 razy po 1.5 do 2 km. Mam go ponad 9 m-cy zero problemów. Pasek na rzep - bardzo wygodne rozwiązanie, doskonała czytelność wskazań.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.