scootaloo 0 #1 Napisano 23 Stycznia 2014 Szukam zegarka do pływania,mój timemaster ma 100m ostatnio odmówił posłuszeństwa.Rozglądam się za zegarkiem 100m a może potrzeba 200m. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pablo122 1312 #2 Napisano 23 Stycznia 2014 Szukasz zegarka w którym będziesz pływał czy profesjonalnego urządzenia do pływania, które mierzy dystans, między czasy itd?Czy może pływasz w otwartych akwenach to wtedy sprawdzi się urządzenie z gpsem.Zeby w pełni wykorzystać takie urządzenie na basenie trzeba mieć perfekcyjnie opanowaną technikę nawrotów, bo inaczej to się gubi, nie polecam.Najlepiej zwykły zegarek cyfrowy ze stoperem i 100m w zupełności wystarcza. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Breitling 10 #3 Napisano 23 Stycznia 2014 Skoro do tej pory był timemaster to nie przypuszczam, żeby chodziło o jakieś wodotryski, ot zwykły zegarek z wr na basen. Powinieneś kupić zegarek, który ma nie mniej niż 100 metrów WR. W takim już spokojnie można pływać. Tylko polecam jakieś sprawdzone marki zegarkowe a nie jakieś wynalazki. 0 Bartek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przempox 3 #4 Napisano 23 Stycznia 2014 Zobacz ofertę na stronie http://www.vlahova.cz/pl/zegarek-jvd-steel-j1035-1.html - za mniej niż 300 zł możesz mieć zegarek 300 metrów WR 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gogiel 0 #5 Napisano 23 Stycznia 2014 Najlepiej z zakręcaną koronką. Najpewniej się z takim czuję w basenie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
scootaloo 0 #6 Napisano 23 Stycznia 2014 Lubię wiedzieć jaka jest godzina i nie wyobrażam sobie życia bez zegarka.Wymagań nie mam dużych.Ważne jest że mogę wejść do wody lub wziąść prysznic.Zegarek ma być cały czas na ręku,bez zbędnych gadżetów. Podobno bezel w życiu codziennym służy do pilnowania czasu gotowania jajek na miękko.Marka niema dla mnie znaczenia,najważniejsze to trwałość,niezawodność.Za wszystkie odpowiedzi z góry dziękuje.Na niedziele mam Lunese z 1940 roku i jeszcze chodzi. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pablo122 1312 #7 Napisano 23 Stycznia 2014 Ile masz kasy do wydania? (na ten zegarek oczywiście ) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 801 #8 Napisano 23 Stycznia 2014 Ja pływam z Monsterem .Chociaż musze pomyśleć o zegarku ze stoperem . 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gogiel 0 #9 Napisano 23 Stycznia 2014 Mój Monster pływa w morzu, basenie, bierze prysznic i ma się świetnie. Myślę, że dowolny Seiko (czy inny diver) z zakręcaną koronką będzie dobrą opcją. Do 500zł można na bazarku coś ciekawego często znaleźć.Z zegarkiem na 100m bałbym się pływać, a już na pewno nie skakałbym. Ale teoretycznie da się.Przed wejściem do wody bezelem ustawiam czas wejścia do wody i w ten sposób orientuję się ile pływam. Swoją drogą temat w złym dziale. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
scootaloo 0 #10 Napisano 24 Stycznia 2014 Powinienem nazwać ten temat <zegarek diver>. Po paru wpisach na forum temat upadł.Proponowane zegarki takich marek jak omega,rolex,iwc to już inny zakres cenowy.Mało kto raczej zdecyduję się na wydanie paru dziesiątek lub tysięcy złoty. Wostok amfibia z 1960 roku ,to legenda wśród zegarków.Słyszałem kilkakrotnie od wojskowych o ich niezawodności i trwałości.Zegarek ten sam do emerytur to już w dzisiejszych raczej nie możliwe do uzyskania za normalne pieniądze. Szukam zegarka do 500 zł w zasięgu są takie marki jak apeks /ceniony przez nurków/,casio.Ostatnio przeglądałem zegarki seiko ciszące się dużym uznaniem.Firma ta produkuje tańsze modele pod marką Lorus. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zeRo_Six 107 #11 Napisano 24 Stycznia 2014 Kurcze, kiedyś u mnie sie sprawdzał (w basenie) casio z wr50, nawet po tym jak sam transplantowalem mechanizm woda mu nie przeszkadzała. Teraz na bazarku kupiłem gshocka 5600 (wr 200) mniej niż 200 pln - basen, sauna, słone morze i jest git;) 0 AT vs. PO Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
budzik57b 0 #12 Napisano 24 Stycznia 2014 Czy już ktoś może słyszał o chemi która by sublimowała wilgoć w zegarkach ? Bo stosuję wygrzewanie ale nie zawsze skutkuje. Zegarek nawet przy 100 metrach złapie wilgoć przy dużym szoku termicznym. Pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
y60 2271 #13 Napisano 24 Stycznia 2014 http://www.sinn.de/en/Ar-Dehumidifying_Technology.htm 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Voit 5 #14 Napisano 24 Stycznia 2014 Lubię wiedzieć jaka jest godzina i nie wyobrażam sobie życia bez zegarka.Wymagań nie mam dużych.Ważne jest że mogę wejść do wody lub wziąść prysznic.Zegarek ma być cały czas na ręku,bez zbędnych gadżetów. Podobno bezel w życiu codziennym służy do pilnowania czasu gotowania jajek na miękko.Marka niema dla mnie znaczenia,najważniejsze to trwałość,niezawodność.Za wszystkie odpowiedzi z góry dziękuje.Na niedziele mam Lunese z 1940 roku i jeszcze chodzi....Kup G-Shocka, będziesz miał zegarek do wszystkiego.Pływanie z odważnikiem na nadgarstku nie jest wygodne. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
domurst 2 #15 Napisano 24 Stycznia 2014 A może DW-290 - tani, dobre WR, tak brzydki, że aż ładny. To jeśli chodzi o digital. Wskazówkowy z kolei tani diverek MDV-106 - cena też sympatyczna, klasyczny nurkowy wygląd, WR takoż 200m. Oba Casio. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lemax 172 #16 Napisano 24 Stycznia 2014 Pływam z Timex Ironman T5K198 - sprawuje się doskonale. Co tydzień regularnie 3 razy po 1.5 do 2 km. Mam go ponad 9 m-cy zero problemów. Pasek na rzep - bardzo wygodne rozwiązanie, doskonała czytelność wskazań. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach