Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Kayman

Zegarek 44-48mm z trytem? Coś ciekawego albo pilot

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,

Od dłuższego czasu chodzi za mną zegarek, który ładnie świeci w ciemności, najchętniej automat, w stylu lotniczym byłby idealny. Luminox robi takowe, ale kwarce:

LUMINOX%201927_01.jpg

Jest też wersja z białą tarczą.

Czy możecie jakieś inne doradzić? Bez chrono, z dużą sekundą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DEEP BLUE, NOWA DAVOSA ARGONAUTIC MA również TRYT.

Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety nie podchodzą mi. Nurki odpadają, bransoleta musi być skóra.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość romseyman

''bransoleta musi być skóra'' -  z taka moze byc problem, nietypowa.   :P 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pasek ojeju, człowiek ogląda jeszcze inne cuda i się w głowie miesza :P Chyba pilota typowego nie dostanę i rozdzielę te 2 cechy zegarków(pilot i tryt). Kurde patrzę nawet na Vostoka GAZ14 na miyota, jak nie wyhacze pasującego szwajcara to toto chyba zakupię...

NH25A-5654140_Limousin.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

polecam anhar z mech seiko lub ekranoplan z mech vostok. ładnie świecą

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ten gazik słabo? Traser trochę nurkiem zajeżdża przez bezel.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość romseyman

Gazik jest wg mnie duzo fajniejszy niz Traser.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i mamy temat co na pewno nie jednemu się przyda.ja mam taki sam problem.przeleciałem już chyba wszystkie tryciaki i gdyby ekranoplan miał max 45mm to byłby już mój ale 48mm na nadgarstek 17,5mm to masakra.mówią też że koperta czarna pvd ponoć za twarda nie jest a rysy pózniej widać strasznie,ale nie wiem dokładnie jak to jest może ktoś coś jeszcze dopisze.

ps

vostok  ma też  spoko wr 200 czy 100m spokojnie na basen starcza

jest gaz co ma 44mm ale kwarc brrrrrr

post-59322-0-16904300-1392138882_thumb.jpg

post-59322-0-95354900-1392138888_thumb.jpg

post-59322-0-70987200-1392139912.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja problem mam inny, 21cm prawie w nadgarstku, stąd zamiłowania do dużych sikorów. Do vostoka nie do końca jestem przekonany co do jakości, więc szukam na razie  swiss/germany głównie, ale na bezrybiu i rak ryba ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i stało się kupiłem ekranoplan w automacie i w stali zegarek jest super .wykonanie bdb,bardzo ładnie trzyma czas ale pasek masakra strasznie gruby (co ładnie wygląda) ale strasznie twardy i pna końcu wkładając do szlufki szybko pęka i się łamie motylek jak dla mnie to za słabo trzyma.ale polecam może mi się trafił taki lipny pasek .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

poka fote, ja na GAZ14 na werku miyoty chyba się zdecyduję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak miałem gaza na ręce jest śliczny u mnie zadecy dowało wr w gazie 50 strach się zbliźać do wody no i w ciemności jakos ekranoplan fajnie bił po oczach trytem co do fotek muszę naładować akumulatorki.

Ps.w gazie jest szkiełko równo z kopertą strasznie łatwo można porysować .i walcz o cenę ja za swojego dałem 1600zł a na aledrogo stoi 2070zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a szkiełko to nie szafir przypadkiem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raczej nie u mnie napewno nie i z tego co wiem wostoki nie mają szafiru ale mogę się mylić

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uuu, to się zdziwiłem i lekko rozczarowałem :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej,

Ja też teraz (prawie) wszystko chcę z trytem :) - oczywiście jest Ball - ale cena kilkakrotnie przewyższa ceny powyższych zegarków, np. model Officer [koperta 44mm]:

NM3038D-LJ-GY.jpg

Natomiast swojego czasu znalazłem w Chinach firmę Epoch, która robi zegarki automatyczne i kwarcowe z trytem - kupiłem u nich zegarek automatyczny na mechanizmie Seagul ST2130 - była opcja na ETA 2824-2 [robiony w tej samej fabryce co ST2130] jednak byłby 2x droższy, a wygląda tak: http://zegarkiclub.pl/forum/topic/316-jaki-zegarek-masz-dziś-na-ręku/?p=1156869 - jestem pod wrażeniem dokładności mechanizmu.

Mają też w ofercie coś zbliżonego do pilota, z duuużą ilością ampułek z trytem bo jest ich 63 -  po za indeksami minutowymi są też na sekundowych, jest na mechanizmie automatycznym Myota, koperta ma 43mm,  kosztuje sporo bo 5k juanów a na ali 1120 USD:

T2PaKxXDNXXXXXXXXX_!!1771636855.jpg

Są dwie wersje kolorystyczne światła

T2U5ytXzBaXXXXXXXX_!!1771636855.jpg

Pozdr

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe te chińczyki, a ten Ball tym bardziej,  gdzie to najlepiej kupić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ball to od 2-3 k USD i wiele więcej, ich strona http://www.ballwatch.com/html5/index.php?option=com_main&lang=en_US - poszukaj w sieci gdzie je można kupić, dla mnie to za wysoka półka, fajny Ball Big Boy, koperta 46mm:

NM1080C-L2-BK.jpg

. Natomiast chińczyki są tu: http://epoch.tmall.com/ - tylko albo musisz znać chiński lub mieć kogoś w chinach a po za tym są na ali, tyle że w wyższych, czasem 2x cenach: http://www.aliexpress.com/store/1169024

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.