Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Kiniusz

Tissot T-Touch który warto

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Jestem baardzo świeży w temacie zegarkowym a chciałbym zakupić (używany) Tissot t-touch. Ale mnogość modeli jest dosyć duża i stąd moje pytanie o różnice i który warto. Budżet ok 1k zł.

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeśli musisz to tissot t-touch expert

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rozumiem, że sformułowanie "musisz" sugeruje, że t-touche są marne?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

takie jest moje zdanie, podkreślam moje.

Nie ma ich wiele ujawnionych na forum, opinii pozytywnych było tyle samo lub mniej ile przypadków zgłoszenia uszkodzenia modułu zegarka.

Czyli powiedzmy 50/50

Zegarmistrz go nie naprawi.

Autoryzowany za mechanizm chce tyle samo ile Ty chcesz zapłacić za cały zegarek.

Ja też go kiedyś chciałem kupić, jednak pokaźna utrata wartości dała mi sporo do myślenia i poszukiwań na zagranicznych forach.

Na dzień dzisiejszy, moje zainteresowanie nim spadło do 0 - nie kupiłbym. Są ciekawsze i to nawet nowe zegarki w tych pieniądzach.

Ostatnio nawet nówkę widziałem w jakimś salonie za połowę ceny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm, firma wydawała mi się godna uwagi. Poza tym, trochę kusi tymi "bajerami" a to lubię. myślałem też o Citizenie ... Hawk, ale te używane to ok 1300 w górę a nowy poza moim zasięgiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no właśnie - sam sobie odpowiedziałeś:

"kusi bajerami" dużo w nim marketingu i reklamy, kolokwialnie mało zegarka w zegarku.

Citizen powinien być lepszym wyborem, a jak nie będziesz upierał się na wersję w tytanie to w przedziale, o którym mowa dasz radę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nawet chyba bym nie chciał tytanu. dzięki za sugestie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja mam titanium - od 2007 roku (jeden z pierwszych t-touchy) - poza wymiana baterii 2 lata temu nie mialem zadnej awarii :) wszystko jak widac jest kwestia egzemplarza... co do bajerów - ja mam takie wrazenie, ze dosc szybko sie z nimi oswaja i w zasadzie na codzien w ogole z nich nie korzystalem a ostatecznie przesiadlem sie na LeLocle'a czyli cos zupelnie z innej bajki - a t-toucha uzywam bardzo sporadycznie . 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolega Burns (a raczej info z linków jakie dołączył) skutecznie mnie "wyleczył" z t-toucha. Poluję na dużego Citka, chyba będzie lepszym wyborem chociażby nawet ze względu na wielkość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.