Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Seven

GW-9200 Riseman - czy to już koniec?

Rekomendowane odpowiedzi

No i rzeczywiście chyba koniec. Wstałem dzisiaj patrzę na Ryśka a tu pięknie wygaszony wyświetlacz i tylko radośnie mruga sobie mała literka C . Zegar nie działa na przyciski,wcześniej bateria cały czas na H,zegarek praktycznie 24/H widział słońce:( Na razie leży i się opala mam nadzieję,że wstanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Długo go już masz? Jaka data produkcji?

"Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nr z dekla:201D268C

A kupiony był 2014.05.12

To tak zegarek ze 40 min na słońcu-wstał działa,ale chyba jednak coś mu jest bo bateria już jest na H. Potrzymam dziada cały dzień na słońcu i zobaczymy.

Edytowane przez X-Ray

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To świeży jest. Też kiedyś miałem coś podobnego z innym solarem. Padł, mrugało tylko CHG, wystawiłem go na calutki dzień na pełne słońce i ożył, a potem było ok.

Może coś mu się tylko pomyliło ;) a jak nie to gwarancja... tylko, że jak nie będą mogli lub chcieli naprawić to nie wiem czy nie dostaniesz innego modelu. Może Rangemana? :D

"Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe no zobaczymy, na razie daje oznaki życia,poopala się cały dzień i może będzie ok. A Romana to nie wiem czy na razie chce nawet z wymiany:) Jeszcze jakoś nie ma tej chemii:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam oba i powiem, że dla mnie Rangeman jest lepszy ogólnie... ale w okresie gdy nosi się kurtki, bluzy itp jest uciążliwy z powodu rozmiaru i wtedy wkroczy Rysiek :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek cały dzień na słońcu i jak na razie wszystko ok,zobaczymy rano czy jeszcze raz zrobi taki numer.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rysiek się obudził i na razie wszystko gra,bateria na H,ale dzisiaj jeszcze na słońce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dwa dni w słońcu od rana do wieczora i na razie wszystko śmiga,mam nadzieję,że był to jednorazowy wyskok Pana Ryszarda:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To świetnie, a ja się pochwalę, że mój Ryszard siedzi w szafce od początku czerwca i nie widzi słońca, a bateria ciągle na H :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To fajnie,pewnie jak bys teraz go wyjął i zaczął się bawić sensorami,światłami to kto wie czy też by się nie wyłączył?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam nadzieję, że nie :/ to po co w takim razie ten wskaźnik naładowania skoro od razu z H pada do zera :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No niby jak,ale u mnie też było H a rano nic:) ale z moim przypadku może chodziło o coś innego,zobaczymy...zawsze możesz zobaczyć czy tak się stanie:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na razie się bawiłem z 5min i nic... więcej mi się już nie chce ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ogłaszam wszem i wobec,że Rysiek po solidnej porcji słońca żyje i po zabawie czujnikami ,światłami na razie nic mu nie jest i numerów nie odstawia. Będzie ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja swojego jakiś czas temu położyłem na lampce. i o nim zapomniałem. Po kilku godzinach zegarek parzył, a tarcza była czarna.

Na szczęście po ochłodzeniu wszystko wróciło do normy.

Mam jednak do was pytanie.

Czyściłem niedawno zegarek. Rozkręciłem, umyłem i złożyłem.

W tej chwili osłonka od ciśnieniomierza ma lekkie luzy. Można ją wcisnąć do środka. Konstrukcja sprawia, że blaszka wewnątrz wypycha ją z powrotem, ale wcześniej tego nie zauważyłem.

Czy źle coś złożyłem czy wcześniej to było jakoś klejone?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak powinno być, minimalny luz wyczuwalny przy wciśnięciu. Sama blaszka dużo nie wypycha tylko zapobiega zasłonięciu samego czujnika, musi być cyrkulacja powietrza. Na wszelki wypadek sprawdź jeszcze raz złożenie i zobacz jak włożyłeś uszczelkę bo najczęściej można się pomylić obracając ją nie w tą stronę  ;) .

Blaszkę można delikatnie odgiąć jeśli już prawie przylega na płasko ale ostrożnie aby nie upierdzielić  :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli nie wyciągałeś atrapy sensora z bezela, tego metalowego - zdjęcie, to być może siedzi tam przyklejona z brudu  :P , bo żadnego tam kleju nie ma  ;) .

1.jpgNa zdjęciu jeszcze nie widać wkładki bezela bo zapomniałem wyjąć do zdjęcia, siedzi tam pod napisem g-shock  :)

Edytowane przez tomaliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mogłeś jej nie wkładać,bo pewnie nie zauważyłeś jak wypadła i ten luz jest stąd,że jej tam nie ma:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi