Gość Dingo #401 Napisano 10 Października 2015 Zamiawałem na pacparts Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
spina 0 #402 Napisano 10 Października 2015 Rysiek po reanimacji jak nowy, tylko pasek jakiś taki zdarty. Przełożenie modułu i sensora do drugiej koperty to zabawa około 10 minut i tu pokłon dla X-Ray wielkie dzięki za podpowiedzi!Konstrukcja Ryśka niestety nie jest dopracowana pod względem zachowania czystości, sensor cały zarośnięty brudem, nie czyściłem- wiem łatwo zniszczyć, pozostaje ale czy jest jakiś sposób go wyczyścić by nie uszkodzić? Mimo brudu działa, pozostaje jednak niesmak że zostało tam trochę nieczystości... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
X-Ray 95 #403 Napisano 10 Października 2015 (edytowane) Dzięki:) sensora ja bym nie dotykał,bo będziesz szukał nowego trudno jak złapał syf a działa to tak zostaw,bo jak uszkodzisz ta masę która jest zabezpieczony to doopa. Edytowane 10 Października 2015 przez X-Ray 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Dingo #404 Napisano 10 Października 2015 Delikatnie wyczyściłem patyczkiem do uszu i wodą z ludwikiem. Czujnik jest do kupienia razem z modułem, ale to część zastrzeżona przez casio, więc nie do dostania Do GW-9400 można kupić czujnik oddzielnie kosztuje 35$ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
romuch 0 #405 Napisano 14 Października 2015 Witam kolegów. Przywitałem się na początek bo baaardzo dawno nic tu nie pisałem choć forum przeglądam codziennie. Mam Risemana w fatalnym stanie wizualnym, obecnie rzadko go używam i chciałbym przywrócić mu blask. Technicznie działa idealnie, akumulator stale na H więc myślę, że warto. Mój zegarek potrzebuje nowej obudowy (ewentualnie samego bezela), nowego paska i przede wszystkim szkła oraz wszelkich uszczelek i czego tam jeszcze potrzeba przy takiej wymianie. Trochę szukałem w polskich sklepach i nie znalazłem obudowy ani szkła, parę dni temu ktoś wystawiał na allegro obudowę za 190 pln - tanio nie jest. Niestety moja znajomość angielskiego nie jest wystarczająca abym zamówił gdzieś za granicą dlatego proszę o pomoc. Konkretnie - jeśli znalazłby się chętny to widzę to tak: - wpłacam zaliczkę na części- jak przyjdą części to wysyłam zegarek (wolałbym sam nie przekładać)- płacę za poświęcony czas i wysyłkę- odsyłasz zegarek Jeśli jest ktoś chętny to proszę o wiadomość, ewentualnie może ktoś będzie zamawiał części i mógłbym się dopisać ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
X-Ray 95 #406 Napisano 14 Października 2015 Bezel,uszczelkę itp dostaniesz na aldrogo,szkło jeśli nie jest pekniete czy coś to możesz śmiało wypolerowac jest na forum temat o polerowaniu. Jak to zrobisz to Rysiek będzie jak nowy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamilspider 70 #407 Napisano 14 Października 2015 Były niedawno na allegro całe koperty z pełnym wyposażeniem oprócz dekla i sensora za ok 230zł, więc by Cię to uszczęśliwiło. 0 "Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kornel91 84684 #408 Napisano 14 Października 2015 Pisz od zibi. Na pewno ściągną pasek, bezel no i kopertę. 0 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
X-Ray 95 #409 Napisano 14 Października 2015 Jak mam czekać na zibi jak ściągna za dwa tygodnie to z aldrogo będę miał to za dwa dni 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Dingo #410 Napisano 14 Października 2015 (edytowane) Szkło z uszczelką 7,16$ plus wysyłka na pacparts, uszczelka dekla 2$ bezel i pasek kupisz w kraju. Koperta w zibi ponad 300zł na pacparts 88,75$ Pamiętaj o tym, że uszczelki to jeszcze oring sensora i oringi na przyciskach w sumie 7 uszczelek z dekielkiem Edytowane 14 Października 2015 przez dingo 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
romuch 0 #411 Napisano 14 Października 2015 Popytam w Zibi o cały komplet ale widzę, że dużo tych części. Chyba kupię sam pasek a kwota potrzbna na wszystkie części prawie wystarczy na jakiś przyzwoity nowy casio np 5610.Dzięki wszystkim za porady. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Dingo #412 Napisano 14 Października 2015 Jeżeli dostaniesz całą kopertę od świat zegarków na allegro, to ona jest z bezelem, i wszystkimi blaszkami i przyciskami.Zostaje tylko uszczelka pod dekielek za 8 zł i pasek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
X-Ray 95 #413 Napisano 14 Października 2015 Po co sobie tak życie utrudniasz?? Kup bezel,pasek,wypolervj szkło i będziesz miał zegar jak nowy i to niewielkim nakładem pln Po co chcesz uszczelki zmieniać jak jest szczelny, zostaw to w spokoju i ciesz się nowym zegarem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kornel91 84684 #414 Napisano 14 Października 2015 Lepiej wrzuć zdjęcie zegarka ocenimy 0 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kornel91 84684 #415 Napisano 14 Października 2015 Lepiej wrzuć zdjęcie zegarka ocenimy 0 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
romuch 0 #416 Napisano 14 Października 2015 Szkiełko ma naprawdę głębokie uszkodzenia - dostało odpryskami od spawania i szlifowania. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
X-Ray 95 #417 Napisano 14 Października 2015 No to z tym faktycznie może być kłopot,bo to głębokie dziury są najlepsza była by nowa koperta pewnie za niedługo się pojawi na Aldrogo,ale to coś 200parę złoty. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
X-Ray 95 #418 Napisano 14 Października 2015 (edytowane) Dubel Edytowane 14 Października 2015 przez X-Ray 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
romuch 0 #419 Napisano 14 Października 2015 Przekopałem temat o polerowaniu. Mało zadjęć ale widzę, że jest szansa. Odkręciłem pasek i zdemontowałem bezel. Mam dwa pytania. 1 Rozumiem, że napisy na szkle są od spodu i nawe głębokie szlifowanie im nie zaszkodzi ?2 Autor wątku zaleca szlifowanie po całości co jest oczywiście logiczne ale w 9200 tak się nie da bo wystaje przycisk od podświetlania ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Dingo #420 Napisano 14 Października 2015 Niestety wystaje i będzie przeszkadzać. Napisy są od drugiej strony, więc ich nie uszkodzić. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23151 #421 Napisano 14 Października 2015 Polerowałem Risemana i przycisk od podświetlania mi nie przeszkadzał 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Dingo #422 Napisano 14 Października 2015 Gratuluję umiejętności ja się poddałem i zmieniłem szkiełko. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
romuch 0 #423 Napisano 14 Października 2015 OK. Będzie próba wypolerowania szkiełka. Kilka dni na zgromadzenie materiałów i do roboty. Potem dam znać co z tego wyszło. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Dingo #424 Napisano 14 Października 2015 Trzymam kciuki za operację 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
X-Ray 95 #425 Napisano 14 Października 2015 OK. Będzie próba wypolerowania szkiełka. Kilka dni na zgromadzenie materiałów i do roboty. Potem dam znać co z tego wyszło.Nnooo wreszcie i to jest jedyna słuszna decyzja. Jak zrobisz to pokaż efekty 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach