Weekend 0 #1 Napisano 7 Marca 2014 Czesc, Nowy Orient jak w temacie (kupiony w Singapurze, brak gwarancji).Wczoraj ustawiony, a nad ranem spieszyl sie juz 30min. Ten "dyndzel" jakos dziwnie sie zakreca, tzn aby go ustawic w pozycji "0" trzeba nim krecic jak srubka (co powoduje tez nakrecanie sie zegarka, widzac po rezerwie chodu).I teraz nie wiem czy mechanizm sie "unormuje" i zacznie wszystko normalnie chodzic czy od razu oddac go do zegarmistrza?Moze cos popsulem przy ustawianiu? Co sadzicie koledzy? Czy takie przypadki sie zdarzaja czy po prostu dostalem wadliwy egzemplarz? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
poloplaster 0 #2 Napisano 7 Marca 2014 Tak duża różnica może być spowodowana sklejeniem włosa. Jedyna rada to wizyta u zegarmistrza. Jeżeli masz międzynarodową gwarancję Orienta, to sprawdź w serwisie na ul. Igańskiej w Warszawie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Weekend 0 #3 Napisano 7 Marca 2014 Dzięki za poradę. Całe szczęście mam do nich 3 kroki wiec podjade. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Weekend 0 #4 Napisano 14 Marca 2014 Zegarek odebrany z serwisu. Cos tam wlasnie było tez z włosem ale głownie z mechanizmem cos było nie tak ze względu prawdopodobnie na transport. Pan zegarmistrz powiedział o dużej sile na bok zegarka.Tymniemniej wszystko jest juz sprawne :-)Dzięki za pomoc. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seven 50 #5 Napisano 14 Marca 2014 Zrobili Ci to w ramach gwarancji? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Weekend 0 #6 Napisano 18 Marca 2014 Tak, za friko.Wystarczyła sama karta gwarancyjna, bez paragonu. Wysłane z mojego iPad przez Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dangersexy 0 #7 Napisano 25 Marca 2014 a więc wszystko jasne, ''international guarantee'' znaczy, że w każdym kraju na świecie można wykonać naprawę za free. Ciągle na forum ludzie zadają to samo pytanie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seven 50 #8 Napisano 25 Marca 2014 Najgorsze, że sam polski serwis wprowadza ludzi w błąd... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Weekend 0 #9 Napisano 4 Kwietnia 2014 Ja nie miałem żadnych kłopotów. Serwis Poljot na Igańskiej, Wawa. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
qniczynka 39 #10 Napisano 4 Kwietnia 2014 Też polecam ten serwis, milo, szubko i na temat 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach