Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

A. ...wski

Paul Picot - a co to?

Rekomendowane odpowiedzi

"Przypadkiem" dostał się w moje rece katalog (a właściwie katalogi) firmy Paul Picot.

Niektóre modele sa naprawdę niezłe, więc mam pytania do Waszej odchłani wiedzy ( 8) ):

- co to właściwie za marka, jaką ma ocenę techniczą i prestiżową (zdaje sie, że chodzi na zdodyfikowanych ETA-ch?),

czy i gdzie w Polsce da się kupić takie coś?

Pozdrawiam

(a za oknami nowy pontyfikat :) )

Andrzej W.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajny design (rzecz gustu! - mi się podoba linia ATELIER - piękne koronki!!! i MAJESTIC), ma w ofercie nawet repetiera minutowego na własnym kalibrze ("Atelier 818"). Używa ETy (7750, 7751, 2892-A2, 2824-2, ale z reguły po własnej modyfikacji). Ceny - od ca. 2800 euro za "Gentleman Regulateur" do ponad 100.000 za repetiera. Inne: Majestic Chronograph - 6500euro w stali, 15.070euro w żółtym złocie, Firshire Tonneau 3000 Regulateur (stal) 4330 euro. Ceny wg "Armband Uhren Katalog 2005". Ale chyba nie ma oficjalnego dystrybutora w Polsce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ładne zegareczki w większości działające na modyfikowanych ETA'ch.

Historia- nie za długa- od 1976 roku, ale to absolutnie nie przekreśla firmy :)

W Polsce nie ma autoryzowanego dystrybutora, najbliżej Niemcy albo Ukraina :wink:

Jeśli miałoby Ci w czymś to pomóc, to zamieszczam email do firmy, tam możesz kierować wszystkie zapytania, z pewnością uzyskasz odpowiedzi na każde z nich :)

[email protected]

Z pozdrowieniami

Marcin

"Największą przyjemnością w posiadaniu psa jest to, że możesz się przed nim wygłupić, a on nie tylko, że się nie będzie śmiał, ale też zrobi z siebie głupka"

Samuel Butler

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki - a jednocześnie przepraszam!!! - napisałem "ODCHŁAŃ" zamiast "otchłań" :oops:

To niestety niel literówka, a na pewno efekt zbyt długiego kontaktu z wypracowaniami moich studentów :?

A w katalogu PP, który mam, najbardziej mi sie podoba prościutki model Gentleman Classic 42 mm - koperta jak sie patrzy (stylowo trochę podobna do kopert Portugalczyków IWC) i bardzo przejrzysta tarcza.

Szkoda, że nie umiem wklejać zdjęć...

(aha - no i cena tylko 2.100 CHF)

Andrzej W.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ładny, prosty, "purytański" - trochę, jak "Portugalczyk" IWC (ale z mniejszą koronką) lub "Calatrava" Ref. 5196 Patka (gdyby nie centralna sekunda i data) lub "Master Control" JLC, Ref. 140.24. Baaardzo ciekawy. Cena też atrakcyjna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość włodzimierz piechocki

Mam Picota ATELIER mniejsza wersja.Ma m ok 4 lat i jestem bardzo zdowolony.Jeden z moich elegantszych zegareczków.Bardzo precyzyjne wykonanie koperty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O! - a gdzie kupiłeś tego PP?

Zwłaszcza zaś - czy w Polsce :?: :?:

Andrzej W.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość włodzimierz piechocki

Kupiłem okazyjnie od kolegi.W Polsce nie widziałem.Natomiast jest na www.skw.net Jest to w Szwajcarii.Ten sklep chwalą forumowicze. Taki Atelier jak mój jest na www.uhren-wellman.de

Kupowałem tam zegarek i wszystko ok.Można na mnie się powołać.

Cena dobra tyle zapłaciłem koledze kilka lat temu.

Pozdrawiam i życzę udanej inwestycji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.