Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość kiler

CERTINA DS SPORT DATOWNIK

Rekomendowane odpowiedzi

Gość kiler

Witam,

mam takie może troche dziecinne pytanko ale ...

czy w tej Certinie http://www.certina.com/2004/flash/model.ph....65&lang=EN

datownik samoczynnie każdego dnia się przestawia ?? Czy musze codziennie go przestawiać . Bo nie wiem czy to jest jakaś wada, ale u mnie się nie przestawia. Dostałem zegarek w prezencie, a w instrukcji jest napisane jak przestawic date a nie ma nic o samoczynnym przestawianiu i z tąd pytanie.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uważaj bo to pewnie model specjalny i godzinę też musisz sam przestawiać. :lol:

Na poważnie:

Data powinna przeskakiwać automatycznie. Czasem zmiana daty może się odbywać o 12 w dzień a czasem o 24. W pierwszym przypadku wynika to ze złego ustawienia.

Może masz wyciągniętą koronkę w pozycję przestawiania daty.

Spróbuj przestawić datę i poczekać.

Jak od dwóch dni (48godz.) data się nie zmieniła to zegarek nadaje sie do serwisu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powinien przestawiac sie zawsze o 12. Postaraj się samodzielnie przesunac wskazowki na godzine po polnocy i sprawdz czy data sie przestawia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość kiler

Ok jak narazie temat wyjaśniony, data sama sie przestawiła :-) Nie wiem dlaczego z 24 na 25 sie nie zmienila i sam musialem przestawic ale dzisiaj jak wstalem to juz wskazywal 26 :lol: Wiec chyba musi sie przestawiac o 24 bo o 12 to troszke by nie tak bylo, ze rano wstaje i jestem dzien do tylu :shock:

Pozdrawiam i dzieki za odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pokręć troche wskazówkami do przodu, żeby zorientowac się, o której godzinie przeskakuje data - jeżeli przeskakuje nie wtedy kiedy powinna (np. o 4, 9, 16, 22...) to pójdź z zegarekim do zegarmistrza i naprawi Ci to od ręki - to tylko kwestia zdjęcia wskazówek i założenia ich we właściwej pozycji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.