Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.
Potrzebna instrukcja do CASIO!!!!!
dodany przez
milosnikzegarkow, w Casio
Rekomendowane odpowiedzi
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Podobna zawartość
-
Przez osjd
Na sprzedaż:
Hamilton Khaki Aviation Pilot Pioneer Mechanical Chronograph ref. H76409530
Zegarek zakupiony przeze mnie pod koniec czerwca w 2022 roku (miesiac po premierze modelu) u wloskiego AD w sklepie internetowym.
Stan 10/10 – zegarek założony kilka razy, potem był przechowywany w pudełku.
Średnica koperty 40mm, manualny cal. H-51-Si (baza to werk H-51 z krzemowym włosem balansu) ok. 60 godzin rezerwy chodu – pełna specyfikacja na stronie Hamilton tutaj: https://www.hamiltonwatch.com/en-int/h76409530-khaki-aviation-pioneer-mechanical-chrono.html
Full set (pudełko, karta gwarancyjna) + dorzucam gratis gruby pasek skorzany hand-made zakupiony w Atelier_KW (produkcja polska), pasek oryginalny z “H” klamra jest beznadziejny.
Cena 5400zł
Na sprzedaż:
Zelos Spearfish
Zegarek zamowiony przeze mnie w styczniu 2023 roku (data zakupu 31.01.2023) u AD marki Zelos, TimeZone.
Stan 9.5/10 – noszony sporadycznie na samym poczatku, potem był przechowywany w pudełku.
Średnica koperty 40mm, cal. LJP G100 Soigné (pierwszy model Zelos na tym wierku) ok. 68 godzin rezerwy chodu – pełna specyfikacja na stronie Zelos tu: https://zeloswatches.com/products/spearfish-40mm-12hr-frost-launch-special
Full set (box na 3 zegarki, karta gwarancyjna Zelos i TimeZone).
Cena 1800zł
PREFEROWANY ODBIOR OSOBISTY W WARSZAWIE.
-
Przez Rhotax
No bo jest ten typ treningu interwałowego, gdzie jedna "seria" to parę sekund maksymalnie intensywnego treningu, a potem parę sekund lekkiego i tak pięć serii.
Ale to również można zastosować np. w rozciąganiu: trzymaj napięcie 10 s, rozluźnij i utrzymaj pozycję 30 s - itd.
No i np. CASIO AQ-s810W - ma taki "interwałowy odlicznik". Ustawiam czas pierwszego, ustawiam czas drugiego i ustawiam ile razy ma się powtórzyć ten cykl. Po każdym pojedynczym odmierzeniu sygnał, a po zakończeniu wszystkich serii - powtarzający się sygnał.
No i wydawało mi się, że to będzie jakiś 'standard'. A nie udaje mi się znaleźć wielu zegarków z tego typu "odlicznikiem" (zasadniczo to znalazłem tylko jeden, z tych 'kwadratowych').
Jak wyszukać zegarek CASIO aby zadać parametr: "Czy posiada odlicznik interwałowy?" Są jakieś bazy danych, które pozwalając na znajdywanie modelu po tak konkretnych cechach/parametrach? Może po numerze modułu?
Albo czy znacie zegarki z takim "interwałowym odlicznikiem"?
-
Przez chrapo
Dzień dobry.
Jakiś czas temu nabyłem w częściach moduł casio 5054 który pracuje w zegarku g-shock gw-3500. Mam problem z trzema sprężynkami ktore były osobno. Czy ktoś jest w stanie wskazać gdzie powinny sie znajdować?
-
Przez Jogi
Czołem, na sprzedaż dwa zegarki, moje osobiste. Od lat już leżą w szafie nieużywane, niech zaczną cieszyć kogoś innego.
Za wymiany dziękuję - wyjątek mogę zrobić dla Hanharta Preventora (czarny) lub jakiegoś fajnego Damasko.
Odbiór osobisty możliwy do końca miesiąca na Podkarpaciu, w najbliższy weekend prawdopodobnie będę w okolicach Nowego Targu.
1. Casio G-Shock DW-5900TH
Zegarek kupiłem używany tutaj na forum. Jest to limitowana "świąteczna" edycja, praktycznie już niedostępna. Nigdy go nie otwierałem i nie widzę śladów, które mogłyby świadczyć o tym, że ktoś to kiedyś robił. Szkło czyste, na plastikowym bezelu lekka przycierka / wybłyszczenie na godzinie "9" oraz wybłyszczenie na pasku od klamerki (taki urok plastikowych zegarków), normalnie prawie niezauważalne. Na ręce miałem go ledwie kilka razy przez ostatnie 2 lata. Jest do niego cały fabryczny zestaw z japońskimi papierkami, puszką i kartonikiem. Poza tym najładniejszym zdjęciem, wszystkie zostały zrobione dzisiaj. W razie potrzeby mogę coś pstrykać w świetle dziennym.
- stan techniczny: 10 / 10
- stan wizualny: 8 / 10
- gwarancja: brak
Cena: 600 500 PLN + 20 PLN przesyłka (paczkomat lub kurier) - nie wysyłam za pobraniem.
2. SPRZEDANY
...
-
Przez Novikus257
Witam wszystkich i każdego z osobna.
Zarejestrowałem się na forum, ponieważ znalazłem je dość niedawno, a wydaje mi się bardzo ciekawe.
Sam posiadam niewiele zegarków, ale noszę jakiś zawsze, niemal nieprzerwanie od 16 roku życia. Mówią, że to jedyna biżuteria odpowiednia dla mężczyzny.
Posiadam w swojej mikro "kolekcji":
Casio F-91W
Lorus RT365EX9
Festina 16234/6
Seiko SUR375P1
A aktualnie wszystkie poszły nieco w odstawkę, bo dwa tygodnie temu nabyłem za śmieszne pieniądze wręcz, nowiutkiego Garmin Epix pro gen 2 47mm.
Pozdrawiam!
-