Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

kampek99

Casio G-SHOCK GD-120CM vs Casio G-SHOCK GD-X6900CM

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Pytanie jest krótkie, który zegarek wybrać Casio G-SHOCK GD-120CM czy Casio G-SHOCK GD-X6900CM. Proszę o napisanie czym się różnią te 2 zegarki i który byście wybrali. Proszę o argumenty, różnice w danych technicznych i pomoc...

Casio G-SHOCK GD-120CM:

http://www.casio-polska.pl/casio-gd-120cm-5er-p-8049.html

http://www.casio-europe.com/euro/watch/gshock/gd-120cm-5er/

G-SHOCK GD-X6900CM:

http://www.casio-polska.pl/casio-gd-x6900cm-5er-p-8040.html

http://www.casio-europe.com/euro/watch/gshock/gd-x6900cm-5er/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Określ czego oczekujesz po zegarku (rozmiar czy funkcje), a będziemy mogli podać jakieś argumenty. Jeśli nie masz sprecyzowanych potrzeb to jedynym kryterium pozostaje wygląd.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardziej zależy mi na funkcjach, ale nie obrażę się jak ktoś doda coś od siebie o wyglądzie albo rozmiarze itd...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Funkcjonalnie są zbliżone, chyba że potrzebujesz czegoś bardzo konkretnego. Zwykły wyświetlacz w GD-120 będzie bardziej czytelny.

Obydwa są wielkie, ale GD-X6900 to już prawdziwe monstrum. Jaki masz obwód nadgarstka?

Subiektywnie - dla mnie ładniejszy jest GD-120. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

GD-120 mają fatalne (bardzo mało kontrastowe) negatywne wyświetlacze. Nie podoba mi się też dzień tygodnia wyświetlany z kresek (msz ładniej wygląda z kropek). 

Funkcje są bardzo podobne:

GD-120: 5 alarmów, ale brak SNZ, szybki dostęp do 4 stref czasowych, 

GD-X6900: 3 alarmy, w tym jeden SNZ, timer z dźwiękowym powiadamianiem o upływie czasu, odliczanie startu stopera przez 5 sekund. 

Najlepiej obejrzeć oba na żywo. Jak się nie da, wygooglować sobie zdjęcia i filmy, ale nie te robione przez Casio. Najlepsze ma watchtanaka1.

Ja kupiłem GD-X6900, ma przyjechać już dziś...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Plus jeszcze jest różnica taka, że GD-X6900 ma waveceptor i panel słoneczny.

Ale wyświetlacz w GD-120 CM będzie jednak czytelniejszy, bo na jasnym tle masz ciemne cyferki (a przynajmniej jak dla mnie jest to bardziej czytelne).

Jeśli chodzi o kolorystykę to bardziej mi się podoba GD-120CM-5ER.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Funkcjonalnie są zbliżone, chyba że potrzebujesz czegoś bardzo konkretnego. Zwykły wyświetlacz w GD-120 będzie bardziej czytelny.

Obydwa są wielkie, ale GD-X6900 to już prawdziwe monstrum. Jaki masz obwód nadgarstka?

Subiektywnie - dla mnie ładniejszy jest GD-120. ;)

Zależy  mi na kamuflażu, dlatego nie chce GD-120

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem na myśli tę wersję o którą pytałeś (GD-120CM).

Jeszcze raz zwracam Twoją uwagę na wielkość tych modeli. Widziałeś je na żywo albo masz chociażby doświadczenie z innymi G-Shockami? No i podstawowe pytanie - jaki masz obwód nadgarstka?

Plus jeszcze jest różnica taka, że GD-X6900 ma waveceptor i panel słoneczny.

Ten model nie ma tych funkcji. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

GD-X6900CM-8 właśnie u mnie wylądował. Pierwsze wrażenia: bardzo duży (porównywalny z GX-56), wydaje się cięższy od Króla (chociaż jest o 10 g lżejszy), super poświetlenie i kamuflaż, trochę za małe cyferki, fajne funkcje. 

GDX-01jpg_exwnxnx.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O, a na Twoim zdjęciu wygląda bardzo ładnie. Nie spodziewałam się aż takie różnicy między fotką producenta :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jedni piszą, ze 6900 ma lepszy wyswietlacz, a inni ze 120... To w koncu ktory ma czytelniejszy wyswietlacz? Aha i prosze zebyscie mi napisali jak wyglada podswietlenie w obu zegarkach. I slyszalem ze casio ma jeszcze inne taktyczne zegarki ale w czerni nie w kamuflazu, procze napiszcie mi jakie sa inne modele casio taktycznych mniej wiecej w tej samej cenie.

Ps. Mam stosunkowo waski nadgarstek...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aha i jeszcze jedna kwestia na stronach niektorych pisze ze te zegarki maja waveceptor i panel sloneczny, czy to prawda???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie jest to prawda.

Zwykły wyświetlacz (czarne cyfry na jasnym tle) zawsze będzie nieco bardziej praktyczny niż negatyw, ale niektóre negatywy są lepsze od innych i podobno GD-X należy właśnie do tych lepszych. Podświetlenie możesz sobie porównać na filmikach które wklejam niżej.

Taktyczne, czyli...? Nie za bardzo rozumiem...

Stosunkowo wąski, tzn...? Jaki obwód?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.