Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

murek71

EDOX model 8501037JAID, ETA 2824/SW 200 - opinie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie, 

noszę się z zakupem zegarka marki EDOX, model 8501037JAID, działający na mechanizmie ETA 2824/SW (z tego co się dowiedziałem). Zegarek wybrałem z tego względu, że zwyczajnie mi się podoba i fakt, że chciałem kupić zegarek automatic w miarę rozsądnej cenie. Będzie to mój pierwszy automat w życiu i nie ukrywam, że czuje rozbicie ze względu na nieznajomość tematu. Wyczytałem na forach, że zegarek kwarcowy w cenie powyżej 2000 zł  to zły pomysł i że lepiej kupić "każdy jeden automat niż kwarcówkę". Proszę Was, pasjonatów, o informacje dotyczące mechanizmu, samego zegarka oraz jego pokrycia kolorem złotym metodą PVD.

Pozdrawiam

post-71544-0-22595000-1398880130_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mechanizm jest w porządku, jeden z najpopularniejszych, mało awaryjnych.

Moim zdaniem jednak kupując Edoxa się przepłaca.

W tej cenie można kupić jakościowo lepszy zegarek automatyczny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakoś nie widzę "lepszości" certiny czy tissota od posiadanego przeze mnie edox'a. Zegarek wart swej ceny, wykonany przyzwoicie - jeżeli podoba Ci się kompilacja open heart to moim zdaniem warto.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cena po rabacie 50% = 1940 zł przecena w outlecie. Czy mówiąc, że w tej cenie mogę znaleźć lepszy zegarek w automacie, możecie mi podać jakieś konkretne propozycje??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W miarę normalna cena za taki zegarek .

Mogłoby być taniej ale nie jest :) OH to kwestia gustu , jak sie podoba to bierz .

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupiony!!! Ponoszę go jakiś czas i napiszę opinię:-)). Dzięki za podpowiedzi :))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znalazłem ostatnio filmik dot. serwisowania mechanizmu tego zegarka ;))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupiony!!! Ponoszę go jakiś czas i napiszę opinię:-)). Dzięki za podpowiedzi :))

Recenzji nigdy za wiele .

Napisz jakie wrażenia z użytkowania .

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podsyłam Wam małą sesję zdjęciową mojego Edoxa. Póki co jestem z niego zadowolony. Zegarek wizualnie spełnia moje oczekiwania, próbuję dopatrzyć się czy ma opóźnienie czy może nieco przyśpiesza...po ustawieniu 2 zegarków, co do sekundy (tak mi się wydawało), może jest sekunda opóźnienia po 3 dobach. Sprawdzę to raz jeszcze. :)

post-71544-0-11313400-1400009825_thumb.jpg

post-71544-0-05361300-1400009827_thumb.jpg

post-71544-0-27529600-1400009830_thumb.jpg

post-71544-0-66998200-1400009832_thumb.jpg

post-71544-0-10131400-1400011144_thumb.jpg

post-71544-0-77609400-1400011830_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zauważyłem, że Edox na forum nie ma "dobrej prasy".  A to, że za drogi, a że można kupić lepszy w tej cenie. I zapewne racja, nie zamierzam się spierać. Ale czy większość z nas nie kupuje zegarków emocjami na zasadzie zobaczyłem i musze go miec? (nawet jak nie ma pieniędzy  :P ). Oczywiście, że środek zegarka jest ważny, ale jest to dyskusja z lekka akademicka. Mi osobiście zegarki Edoxa bardzo się podobają, i zamierzam nabyć w przyszłości jeden. Ciekawe tylko jaki wpływ na moją opinię ma epatowanie Edoxami z witryny każdego Apartu  B) . Coś w tym jest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ukrywam, że jak szukałem zegarka koniecznie chciałem sprawdzić co piszą od strony technicznej osoby które się znają, co piszą sami użytkownicy (wady, zalety itp). Ostatecznie jednak wygrały emocje...tak jak napisał "kjack". Nie był to jednak impuls. Zegarek super prezentował się na zdjęciu, był w dodatku mocno przeceniony, co tylko przeważyło kwestię jego zakupu. Jedno co mogę powiedzieć, to to że zegarek w paru miejscach ma delikatne ryski (przetarcia) na obudowie (trzeba się im jednak dobrze przyglądnąć) ;))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mechanizm pracujący w tym edoxie mają też i certiny i tissoty i wiele innych firm... problem tej marki jest taki że kolega zapłacił za niego niecałe 2000 zł ale przy rabacie 50%... i moim zdaniem jest to odpowiednia wartość tego zegarka (może nawet okazja bo OH), natomiast ok. 4000 zł za Edoxa z Etą 2824 to trochę za dużo i właśnie dlatego Eedox nie cieszy się na forum zbyt wielką popularnością. Są to dobre i imo bardzo ładne zegarki ale jeśli chodzi o prestiż to jednak za bardzo się cenią. Pewnie wiąże się to z tym że kupić je można tylko w Aparcie (są też na kraff.pl)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.