Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

graber

Zegarek Gino Rossi.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, przymierzam się do zakupu zegarka w cenie 150-200 zł i wpadł mi w oko zegarek Premium od firmy Gino Rossi. Z opisu wynika, że zegarek posiada mechanizm "Miyota" oraz wykonany jest ze stali szlachetnej. Stąd moje pytanie, czy jest on warty zakupu, prosiłbym o opinie.

Link do aukcji allegro:

http://allegro.pl/meski-gino-rossi-stalowy-5atm-premium-8886-wys24h-i4202273787.html

Pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szału się nie spodziewaj...

W tych pieniążkach może jakieś Casio? Albo Lorusa?

życie zaczyna się po 200...km/h

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Premium za 150 pln :)

Szkoda kasy.

Ps. Chyba ze jako dodatek do butów :)

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przyglądałem się zegarkom od Casio, znalazłem jeden model:

http://allegro.pl/najnowszy-zegarek-casio-mtp-1380l-data-50wr-sklep-i4171158098.html

Czytając właściwości tych zegarków i użytych materiałów oraz mechanizmów wychodzi na to, że te zegarki (Gino Rossi oraz wyżej podane Casio) wykonane jest z tych samych materiałów oraz posiadają ten sam mechanizm. Zatem pytanie, w czym tkwi różnica oraz w czym Gino Rossi jest gorszy od np. podanego wyżej Casio.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To bardzo proste, Casio od lat zajmuje się produkcją zegarków, a kto produkuje wyroby Gino Rossi?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A GR robi od dawna buty :) kiedyś nawet w Polsce .

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolejny prestiż za 89 pln :)

Co do butów kiedyś były niezłej jakosci , ale wtedy robili je jeszcze w Słupsku ( z tego co pamietam )

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

P te zegarki (Gino Rossi oraz wyżej podane Casio) wykonane jest z tych samych materiałów oraz posiadają ten sam mechanizm.

Pierwszy raz słyszę, żeby modowe "zegarki" miały taki sam mechanizm co Casio. B)

Screwback.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niedlugo to beda robic zegarki Tampaxa dla kobiet i Umimil dla facetow.....ciekawe ile bedziie zapytan o chlonnosc i rozciagliwosc....:-)

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Mateusz Dąbrowski

Pierwszy raz słyszę, żeby modowe "zegarki" miały taki sam mechanizm co Casio. B)

Wydaje mi się, że Casio korzysta między innymi z werków Seiko i Miyoty Citizenowej. A te ostatnie są używane przez prawie wszystkie modówki (szczególnie te ponad 200zł) na zmianę z rzadka z Rondami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Źle Ci się wydaje. Casio nie produkuje zegarków mechanicznych - to raz. A dwa to jak każda firma japońska korzysta z in-housów, czyli Seiko ma mechanizmy Seiko, Casio - Casio, Citizen - Citizena, Orient - Orienta. ;)

Poza tym japońska Miyota to taki eufemizm, który jest powszechnie używany, by nie skalać opisu zegarka pojęciem "chińska". ;)

Screwback.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Mateusz Dąbrowski

Źle Ci się wydaje. Casio nie produkuje zegarków mechanicznych - to raz. A dwa to jak każda firma japońska korzysta z in-housów, czyli Seiko ma mechanizmy Seiko, Casio - Casio, Citizen - Citizena, Orient - Orienta. ;)

Poza tym japońska Miyota to taki eufemizm, który jest powszechnie używany, by nie skalać opisu zegarka pojęciem "chińska". ;)

Nie wiem co do rzeczy ma tutaj mowa o zegarkach mechanicznych - to raz. Dwa, że w sieci nie brakuje Casio z miyotą kwarcową w środku, więc nie byłbym tego taki pewien, ale oczywiście nie jestem specem w tej dziedzinie. Możliwe, że te wszystkie Casio za równowartość 90zł z miyotą w środku to podróbki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Mateusz Dąbrowski

Możliwe, że na pewno. Po to kolego jesteś na forum zegarkowym, żeby chłonąć wiedzę i dowiedzieć się, że Casio z Miyotą to podróba.

A zatem na przykład Casio Quartz Diver MTD-1037 nie powinien mieć Miyoty 2115, tylko werk inhouse'owy casio?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem za 150zł to zdecydowanie się nie opłaca, za tą cenę warto kupić jakieś Casio, może nawet tańszego Lorusa.

Zegarki Gino Rossi - tylko w przypadku jeśli szukasz taniego zegarka codziennego za max. kilka dyszek, a i w takim przypadku rozsądniej byłoby się rozejrzeć za jakimś Q&Q (ceny porównywalne a jakość nieporównywalnie wyższa).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Mateusz Dąbrowski

Nawet dalej bym poszedł - poniżej 100zł to lepiej kupić jakiś plastik z bazaru za 5zł. Za około 100zł są już pierwsze Casio dobre, od 200 można trafić używane w świetnym stanie Seiko 5. A potem to już się otwiera spory wybór.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem przez kilka miesięcy zegarek Gino Rossi, kupiłem od kolegi, jak to się mówi "pod wpływem chwili", za 45zł (nówka kosztowała 85zł), sprzedałem po paru miesiącach na Allegro za 30zł, gdyż dotarło do mnie że model który miałem był po prostu brzydki. Ale co mogę powiedzieć o zegarkach tej firmy: działać - działają. To ważny, ale jedyny plus. "Stainless Steell" odnosi się się tylko do dekielka, bo koperta zrobiona z jakiegoś stopu, który się odbarwia. Paski - tragiczna jakość. Deklaracje producenta o wodoszczelności (5 BAR) raczej potraktujmy z przymrużeniem oka. A na koniec coś tragicznego - ATRAPA CHRONOGRAFU. Po co dawać coś takiego ?? Nadaje to zegarkowi charakter ATRAPY DOBREGO ZEGARKA. Tyle subiektywnie z mojej strony. Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuje za zainteresowanie się tematem ;), wracając, przeglądałem jeszcze kilka zegarków w tej cenie, wpadł mi w oko jeszcze jeden model Casio: http://zegarownia.pl/zegarek-meski-casio-classic-mtp-1303l-1avef . Prosiłbym o ewentualne opinie/ocenę tego zegarka.

Pozdrawiam!

@edycja

Przeszukując allegro napotkałem ten sam zegarek ( http://allegro.pl/meski-zegarek-casio-mtp-1303l-1av-50m-elegancki-i4201366586.html ) lecz jest on ponad 40zł tańszy od podanego wyżej w sklepie zegarownia. Jaka jest w takim razie różnica między tymi zegarkami ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak na mój chłopski rozum to wygląda na to samo ;) może ten drugi sklep robi po prostu promocję bo akurat ma sporo sztuk tego modelu, więcej niż udało mu się sprzedać i stąd taka obniżka.. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam ponownie! Po namysłach i dosyć dużej selekcji zegarków wybrałem trochę droższego Casio, link: http://allegro.pl/zegarek-meski-casio-mtp-1344-nowy-sklep-gw-i4202940896.html . Teraz ogromna prośba, prosiłbym o ocenę/opinie tego zegarka. Jestem praktycznie zdecydowany, aczkolwiek przed zakupem chciałbym poznać Waszą opinie.

Pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bezapelacyjnie lepszy wybór niż Gino Rossi .

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę że wybór Twój bardzo trafny, ten Casio ma fajny design, będzie do wszystkiego pasował, na pewno trwalszy niż Gino Rossi, poza tym widzę że w tej cenie (bardzo niskiej tak naprawdę) masz doskonałą klasę wodoszczelności - 100M. Ja bym brał i się nie zastanawiał :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe Casio jak się podoba to bierz :) 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.