michalc13 72 #1 Napisano 9 Maja 2014 Jak w temacie, czy jest to podświetlenie tarczy, czy po prostu dioda świecąca z boku? Kliknąłem sobie Casio HDD 600 i na filmikach i zdjęciach widzę diodę, a nie jak sądziłem podświetlenie "pod" wyświetlaczem. (Nie żebym wybrzydzał, zegarek tani i z doświadczenia wiem, że dioda w Casio daje radę, jednak do tej pory sądziłem, że "Illuminator" to podświetlenie "pod"). 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lawnowerman 937 #2 Napisano 9 Maja 2014 https://www.google.pl/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&docid=6MuNoLMXC0LcPM&tbnid=at03-lMzfCNzNM:&ved=0CAUQjRw&url=http%3A%2F%2Fwww.demus-zegarki.pl%2Fproduct-pol-546-Zegarek-Casio-HDD-600-1AVES.html&ei=-fdsU_rrOtCM7Aa75IHQCg&bvm=bv.66330100,d.ZGU&psig=AFQjCNGLwkAlJfejPctdO3Bged9Zp9ai2g&ust=1399736692035965 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michalc13 72 #3 Napisano 9 Maja 2014 Dziękuję za zainteresowanie. To jak mniej więcej świeci HDD-600 wiem. Chodzi mi o to: myślałem, że funkcja "Illuminator" to podświetlenie "pod" tarczą, a nie dioda z boku. Twierdziłem tak na podstawie porównania dwóch taniutkich zegarków - F-105W-1AV i W-590. Pierwszy miał napisane "Illuminator" i podświetlenie całej tarczy, a drugi zieloną diodę świecącą "z boku". Oczywiście te dwa rozwiązania się sprawdzały w użytkowaniu, niemniej "Illuminator" jest moim zdaniem ładniejszy i lepszy. I tego w Przypadku HDD-600 nie rozumiem, skoro jest dioda z boku, to gdzie ten "Illuminator"? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seven 50 #4 Napisano 9 Maja 2014 Casio każde podświetlenie wyświetlacza cyfrowego określa mianem "illuminator". 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
starzec 53 #5 Napisano 9 Maja 2014 Casio każde podświetlenie wyświetlacza cyfrowego określa mianem "illuminator". fakt,ale ładny casio by protrek- sgw 300h funkcje bez zarzutu, widocznosc , wygoda paska to samo..iluminator to 2 żółte diody..szary kolor wyswietlacza po oswietleniu przez te żółtki wyglada paskudnie..za to podobna klasa i cena wv59e z samym WC. ale podswietlenie jednorodne w cudownym niebieskim kolorze. Jedno i drugie casio nazywa iluminator!! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michalc13 72 #6 Napisano 9 Maja 2014 Casio każde podświetlenie wyświetlacza cyfrowego określa mianem "illuminator".Hmm, teraz wiem, że nie na każdym modelu Casio umieszcza w/w napis... Cóż, człowiek uczy się całe życie, dziś dowiedziałem się czym naprawdę jest "Illuminator" w zegarkach C. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michalc13 72 #7 Napisano 12 Maja 2014 Dotarł do mnie HDD-600. Podświetlenie spełnia swoją rolę i moje wymagania. Bardzo mi się podoba ten model - kosztował śmieszne pieniądze a zaskakuje jakością wykonania. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach