Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

michalc13

Czym jest funkcja "Iluminator"?

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie, czy jest to podświetlenie tarczy, czy po prostu dioda świecąca z boku? Kliknąłem sobie Casio HDD 600 i na filmikach i zdjęciach widzę diodę, a nie jak sądziłem podświetlenie "pod" wyświetlaczem. (Nie żebym wybrzydzał, zegarek tani i z doświadczenia wiem, że dioda w Casio daje radę, jednak do tej pory sądziłem, że "Illuminator" to podświetlenie "pod").

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję za zainteresowanie. To jak mniej więcej świeci HDD-600 wiem. Chodzi mi o to: myślałem, że funkcja "Illuminator" to podświetlenie "pod" tarczą, a nie dioda z boku. Twierdziłem tak na podstawie porównania dwóch taniutkich zegarków - F-105W-1AV i W-590. Pierwszy miał napisane "Illuminator" i podświetlenie całej tarczy, a drugi zieloną diodę świecącą "z boku". Oczywiście te dwa rozwiązania się sprawdzały w użytkowaniu, niemniej "Illuminator" jest moim zdaniem ładniejszy i lepszy. I tego w Przypadku HDD-600 nie rozumiem, skoro jest dioda z boku, to gdzie ten "Illuminator"?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Casio każde podświetlenie wyświetlacza cyfrowego określa mianem "illuminator".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

fakt,ale ładny casio by protrek-  sgw 300h  funkcje bez zarzutu, widocznosc , wygoda paska to samo..iluminator to 2 żółte diody..szary kolor wyswietlacza po oswietleniu przez te żółtki wyglada paskudnie..za to podobna klasa i cena wv59e z samym WC. ale podswietlenie jednorodne w cudownym  niebieskim kolorze. Jedno i drugie casio nazywa iluminator!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm, teraz wiem, że nie na każdym modelu Casio umieszcza w/w napis... Cóż, człowiek uczy się całe życie, dziś dowiedziałem się czym naprawdę jest "Illuminator" w zegarkach C. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dotarł do mnie HDD-600. Podświetlenie spełnia swoją rolę i moje wymagania. Bardzo mi się podoba ten model - kosztował śmieszne pieniądze a zaskakuje jakością wykonania. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.