Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

kogutchin

Citizen B612-S069149

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jakiś czas temu kupiłem w/w zegarek, dokładne dane w linku poniżej:

http://www.watchshop.com/mens-citizen-red-arrows-world-time-chronograph-eco-drive-watch-ca0080-03e-p99937759.html

Możliwe, że zadam teraz głupie pytanie, ale jak się nie wie trzeba pytać tym bardziej, że w instrukcji nie ma o tym słowa.

Patrząc na zegarek po lewej stronie na górze znajduję się pokrętło które obraca tarcze numeryczną od 1 do 24.

Jaki jest tego cel i jak tego używać, domyślam się, że chodzi tu o zmiany strefy czasowej itd...

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

W dziale Citizen nikt nie potrafił udzielić mi odpowiedzi, może na bardziej ogólnym znajdzie się ktoś z większą wiedzą.

Jakiś czas temu kupiłem w/w zegarek, dokładne dane w linku poniżej:

http://www.watchshop.com/mens-citizen-red-arrows-world-time-chronograph-eco-drive-watch-ca0080-03e-p99937759.html

Możliwe, że zadam teraz głupie pytanie, ale jak się nie wie trzeba pytać tym bardziej, że w instrukcji nie ma o tym słowa.

Patrząc na zegarek po lewej stronie na górze znajduję się pokrętło które obraca tarcze numeryczną od 1 do 24.

Jaki jest tego cel i jak tego używać, domyślam się, że chodzi tu o zmiany strefy czasowej itd...

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To kółeczko od 1 do 24 pokazuje godzine am pm czyli zebys wiedzial jak obudzisz sie w celi zlapany przez talibów bez okien czy jest godzina do poludnia czy popołudniu innym słowem to kuleczko pokazuje czas w systemie 24h

Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie wraz z zegarkiem otrzymales jeszcze taka ksiazeczke "Enhanced Features" i tam wszystko po angielsku powinno byc wyjasnione.Nie jestem pewien czy tylko mozesz uzywac pokretla aby zaznaczyc sobie jakas roznice, strefe czasowa, dzien/noc (Taki nawet prostszy ruchomy bezel jest w zegarkach dla nurkow by sobie zaznaczyc czas do wynuzenia.) czy tez takze uzywac podzialki jako prostego kalkulatora. W innych modelach podzialka jest bardziej bogata w linie (60) a ty masz tylko odwzorowanie 1:1 w liczbach dzieki czemu pewnie tez mozesz wykonywac proste mnozenia i dzielenia. Kiedys sie bawilem zegarkiem z taka bardziej rozbudowana skala i powiem ze bylem pod wrazeniem ze da sie tym liczyc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nikt nie wytłumaczył , to może ja.

Sprawa jest bardzo prosta, to jest czas światowy, 24-godzinny również

ale przede wszystkim służy do odczytania godziny w innej strefie.

A wygląda to tak, przykładowo na podanym przez ciebie zdjęciu jest godzina 10-ta,

nasza strefa to Paryż, kręcisz więc tarczą ustawiając 10-tą (lub 22-gą) nad Paryżem,

i nad każdym miastem ustawia się aktualny w danej strefie czas.

koniec. :)

Jedyne czego nie można zrobić, to nie można myśleć, że czegoś nie można zrobić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nikt nie wytłumaczył , to może ja.

Sprawa jest bardzo prosta, to jest czas światowy, 24-godzinny również

ale przede wszystkim służy do odczytania godziny w innej strefie.

A wygląda to tak, przykładowo na podanym przez ciebie zdjęciu jest godzina 10-ta,

nasza strefa to Paryż, kręcisz więc tarczą ustawiając 10-tą (lub 22-gą) nad Paryżem,

i nad każdym miastem ustawia się aktualny w danej strefie czas.

koniec. :)

Zgadza się, dokładnie tak, dzieki:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie wraz z zegarkiem otrzymales jeszcze taka ksiazeczke "Enhanced Features" i tam wszystko po angielsku powinno byc wyjasnione.Nie jestem pewien czy tylko mozesz uzywac pokretla aby zaznaczyc sobie jakas roznice, strefe czasowa, dzien/noc (Taki nawet prostszy ruchomy bezel jest w zegarkach dla nurkow by sobie zaznaczyc czas do wynuzenia.) czy tez takze uzywac podzialki jako prostego kalkulatora. W innych modelach podzialka jest bardziej bogata w linie (60) a ty masz tylko odwzorowanie 1:1 w liczbach dzieki czemu pewnie tez mozesz wykonywac proste mnozenia i dzielenia. Kiedys sie bawilem zegarkiem z taka bardziej rozbudowana skala i powiem ze bylem pod wrazeniem ze da sie tym liczyc.

Zgadza się, po dokładnym sprawdzeniu pudełka znalazłem drugą ksiązeczke gdzie wszystko było opisane. Dzieki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MOD. 3 tematy z tym samym pytaniem w różnych miejscach to zdecydowanie przesada. 1 w koszu, 2 sklejone.

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.