Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

krisd79

CERTINA KONTRA AEROWATCH

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Państwa. Potrzebuję fachowej pomocy. Poszukuję zegarka do 3 tyś zł. Chciałbym automat ale w tej cenie nie ma nic fajnego. Podoba mi się kilka modeli , ale to wszystko powyzej 5 tys. 

wybrałem dwa modele  CERTINA  C024.447.16.051.03 cena około 2300 zł przymierzalem ją fajnie leży na ręku niestety kwarcowy werk ale niby najdokładniejszy w swojej klasie,  drugi  to AEROWATCH Renainsanse Chronograph Moon Phases 8493. cena 2300. Aerowatch jest piękny niestety tez kwarcowy lecz nie mogę go nigdzie w Gdańsku przymierzyć. Wygląda bosko, fazy księżyca itd.

Nie znam marki aerowatch macie jakieś doświadczenia z tymi werkami?  Nie mam pojęcia , który wybrać chodź obydwa są fajne.  Może ktoś udzieli  mi fachowej pomocy.  Czy zegarek aerowatch z fazami nie powinien być droższy??  Czy nie tkwi w tym jakiś podstęp?  Pozdrawiam Krystian

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hejka. Z tych dwóch ja wybrałbym Aerowatcha, uważam osobiście ( aczkolwiek pewnie będzie wiele osób z odmiennym zdaniem), że to lepsza firma. Do tego mniej oklepana niz Certina a dla mnie akurat to atut.

Ale w tej kwocie w ogóle odpuściłbym kwarca i szukał automata.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciężko znaleźć automata w tej kwocie i do tego z chronografem.  Fajne są Loginesy ale ja za biedny na nie. Ciężki wybór, kilka Eposów też są ok no ale to wszystko powyzej 5 tyś a tyle kasy to nie mam. Za dwa tyg mam urodziny i żona sponsoruje mi zegarek (-:  szaleć też z ceną nie chcę bo ona ma urodziny we wrześniu a zrewanżować się trzeba będzie hehe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Automatyczne chrona w cenie około 2,5k

013.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek Certina DS Podium Automatic C0014271605700   a co sądzicie o tym??  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Maurice Lacroix Les Classiques Chronographe LC1008-SS001-330   ten jest cudowny   teraz mam cholerny dylemat (-:

biore albo tego albo tą Certine automat.    Człowiek im więcej się wgłębia w werki tym gorzej wybrać,.  gdyby było jka za komuny trzy modele problemu bym nie miał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odpuść sobie tego Maurice'a , Aerowatch to bardzo dobra i sprawdzona firma , z Certiną ostatnio jest troszkę gorzej jeśli chodzi o awaryjność , ale nadal to bardzo sprawdzona marka .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no też tak myślę , gdyby ten aerowatch był automatem byłoby super, ale automaty aerowatcha to powyżej 7-8 tyś. . na 80% wezmę tą certinę w automacie.  Podobają mi się też stare zegarki , worldmastery  czarny cyferblat baajeczka. Po tym zegarku kupię sobie taki stary garniturowiec worldmaster (-:   Ogólnie całe życie chciałem zbierać zegarki , ale zawsze były ważniejsze wydatki. Podobają mi się stare Omegi  Seamastery, Atlantyki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Połaziłem trochę po zegarmistrzach opinia od nich taka , że Certina to inna półka niż Aerowatch , mają nowe werki jeszcze niesprawdzone te nowsze modele  teraz ładnie chodzą , ale nie wiadomo co będzie za kilka lat. O Aerowatch mowili w samych superlatywach.

wybór padł na Aerowatcha chociaż kwarc.

pisałem z przedstawicielem na Polskę i wyśle mi go do przymiarki w Gdańsku. Ciekawe z jaką ceną wyskoczą. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przedstawiciel na PL jest jednym z aktywnych członków forum. Dostaniesz fajną cenę :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No chyba z ceną będzie ciężko bo pójdzie przez sklep i do tego a Galerii Bałtyckiej w Gdańsku   . Jeden z droższych sklepów )-:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.