Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

amigo102

Gustaw Becker -dziwna skrzynia i numery

Rekomendowane odpowiedzi

Witam proszę o podpowiedz co jest nie tak z tym zegarem?Dla mnie te numery są jakies dziwne  i ta skrzynia chyba też.Proszę o pomoc,próbowałam wyszukać wzory skrzyń z tych lat ale nic....Załączam również adres aukcji w Allegro.Dziekuję za szybka odpowiedż.Pozdrawiam L.

http://allegro.pl/gustav-becker-i4280989645.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mechanizm jest w porządku, z około 1896 roku. Zdarzają się takie werki, z sygnaturą bez medalu. Prawdopodobnie miały niższą jakość wykończenia.  Wskazówki i tarcza są z epoki. Skrzynie tego typu występowały w tym okresie. Czy ta jest oryginalna nie w sposób na podstawie zamieszczonych zdjęć odpowiedzieć.

post-6402-0-87949100-1401737443_thumb.jpgpost-6402-0-67590700-1401737446_thumb.jpg

PS. Takie skrzynie znajdziesz pod hasłem "floral" albo "figural carved", jest to właściwie odmiana stylu "serpentine".

post-6402-0-30255700-1401738244_thumb.jpgpost-6402-0-76003500-1401738296.jpg

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziekuję Panie Moderatorze za szybką odpowiedż i pozdrawiam serdecznie.Lidia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam proszę o podpowiedz co jest nie tak z tym zegarem?Dla mnie te numery są jakies dziwne  i ta skrzynia chyba też.Proszę o pomoc,próbowałam wyszukać wzory skrzyń z tych lat ale nic....Załączam również adres aukcji w Allegro.Dziekuję za szybka odpowiedż.Pozdrawiam L.

http://allegro.pl/gustav-becker-i4280989645.html

Witam mam pytanie po czym poznać że tarcza zegara jest porcelanowa ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Podobna zawartość

• Przez moijzesz
      Witam.
      Szukam zegara ściennego dla mojej mamy na urodziny i ten przykuł moją uwage. Jestem totalnie zielony w tym temacie w ogłoszeniu nie ma podanej marki tylko tyle że chodzi, stąd moje pytanie czy jest to może Gustav becker ? i ile mniej więcej powinien kosztować taki zegar. Z góry dziękuje za pomoc i poświęcony czas.

• Przez virchoff
      Witam Wszystkich,
      Chociaż rzadko zaglądam na forum, przynajmniej nie przez moją ignorancję.
      Posługuję się zdjęciem z katalogu ponieważ mojego Beckera mam w kawałkach,
      a pytanie dotyczy pytania czy szkło pod tarczę było płaskie czy wypukłe oraz jaką szerokość
      miała faza w drzwiach.  Witrynka w moich drzwiach składa się z jednej szyby,
      Jest bardzo podobna do przedstawionej na zdjęciach.
      Jak dobrze pójdzie, to jutro zrobię zdjęcia samych drzwi, lub tego co zostało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam
      Rafał

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.