Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

KKayKiller

Casio G-Shock

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

chciałbym zacząć swoją przygodę z g-shock'ami ale nie mam pieniędzy i szukam czegoś taniego w okolicy, tylko nie bardzo znam się na sprawdzeniu czy jest oryginalny czy nie. Znalazłem takiego http://olx.pl/oferta/zegarek-gshock-casio-CID87-ID5OJaW.html myślicie że jest oryginalny? Z tego co poszukałem w internecie to jest to model gw-7900. Ze zdjęć zauważyłem że nie zgadza się napis na górze, bo zamiast "multiband 6" jest tylko "multiband" i na dole zamiast "tough solar" jest tak jak w modelu g-7900 napis "wr20bar", to są tylko moje spostrzeżenia, może jest coś więcej, może to tak ma być, niewiem i się nie znam, dlatego pytam :). Z tego co jeszcze wiem to podróbki mają tylko 3 tryby i klikając "G" podświetlają się tylko cyferki. Napisałem do sprzedawcy i napisał że trybów jest 5 lub 6 i podświetla się cały ekran prócz cyferek. Pytałem go też czy wie czy to oryginał, sam nie wie bo go dostał, dokładnie napisał to :

Witam, zegarek dostalem sam, z plakietka gshock, jakas ksiazeczka i paroma naklejkami. Mozna obejrzec przed zakupem, ma numer produkcyjny, wyglada na orginal, jest wodoszczelny testowalem na basenie. Pozdrawiam

Mam nadzieje że ktoś pomoże i z góry dziękuje :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po tym, że na zdjęciu na 100% nie znajduje się oryginalny GW-7900.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale są tego jakieś szczególne cechy? Z ciekawości i na pzryszłość chciałbym wiedzieć :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niewłaściwa kolorystyka, wkręty na bezelu, duże różnice w oznaczeniach wokół wyświetlacza, cyfry, charakterystyczny dla podrób wskaźnik dnia tygodnia, brak panelu słonecznego, brak wskaźnika naładowania akumulatora, brak wykresu pływów i wskaźnika faz księżyca.

Wystarczy porównać z oryginałem:

GW-7900-1JF_1.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oryginały, ale w G-7710 bezel jest dziwnie zdeformowany w okolicach przycisku G...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój brat ma takiego samego G-7710 i porównując do tego bezel podbnie odstaje, może troszkę mniej. Czy taka deformacja czymś szkodzi?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raczej nie, aczkolwiek może to wskazywać na narażanie zegarka na niekorzystne czynniki, np. jakaś chemia albo wysoka temperatura, choć może to być też naturalna deformacja spowodowana upływem czasu. Mam w rodzinie kilkuletniego G-7700 i nic takiego się nie dzieje, w moim G-7710 również nie ma najmniejszych oznak odstawania, ale ten nie ma jeszcze roku. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok, niestety sprzedawca mieszka w Warszawie i powiedział że w paczki i allegro nie będzie się bawił, a jako że mieszkam na śląsku to mam kawałek :/ Więc kupuje tego http://olx.pl/oferta/casio-g-2900-f-CID87-ID5s5dx.html#dc20b68e31 pod względem funkcji za bardzo się nie różni :) tylko tamten mi z wyglądu się bardziej podobał. Bardzo dziękuje za pomoc :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Classified

Pamiętaj, że jak zegarek w oficjalnym obrocie kosztuje jakieś 500-600, to sprzedawany za 150 raczej nie będzie...chyba że jest podróbą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Postawa sprzedawcy też powinna dać Ci do myślenia.. uczciwy sprzedawca nie ma nic do ukrycia i nie robi problemów ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Potwierdzam. Ja bym absolutnie odpuścił.

Wysyłane z mojego Z10 za pomocą Tapatalk 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.