Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

raffalek96

Zegarek do 200 zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Zastanawiam się od pewnego czasu nad kupnem zegarka.

Tutaj mam kilka przykładów:

http://www.casio-polska.pl/casio-aq-s810w-1b-p-7384.html 

Chyba dla mnie trochę za duży bo mam chude ręce

https://www.google.pl/search?q=curren+8139&safe=off&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=fwaaU-WqJ4mZO-3UgJAD&ved=0CAgQ_AUoAQ&biw=1024&bih=673#imgdii=_ 

Bardzo mi się spodobał. Co sądzicie o tej firmie. Czy znajdę coś podobnego tylko żeby nie maiło atrapy.

Oglądałem także zegarki Gino Rossi ale one tylko ładnie wyglądają i mają atrapy. Macie może jakieś propozycje dla mnie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tą drugą markę sobie odpuść, to jakieś dziadostwo. W tym budżecie przejrzyj ofertę Casio i Lorus, z pewnością znajdziesz coś ciekawego. Gino Rossi omijaj także szerokim łukiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te 'zegarki' Curren to chińskie dziadostwo. Na wszystich stronach z podróbami z chin są te zegarki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli masz szczupły nadgarstek to polecam Seiko z serii "5" - używane można dostać w cenie 200-300 zł. Często bywają na tutejszym bazarku. Ja swoją "piątkę" tu kupiłem za 200 zł i jestem bardzo zadowolony. 

Jeśli chcesz kupić nowy w sklepie, to tak jak kolega napisał - Casio i Lorus to sprawdzone marki. I warto przymierzyć jeśli coś Ci się spodoba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za niewiele ponad 200 zł na allegro znajdziesz fajne Casio z serii Edifice z działającymi tarczkami :) Gino Rossi to najgorsza jakość z możliwych. Chcąc je sprzedawać w cenie adekwatnej do jakości trzeba by je w handlu wymiennym sprzedawać za paczkę fajek, a i tak nie jestem pewien, czy właściciel papierosów nie byłby stratny :) One się potrafią zepsuć, zanim doniesiesz ze sklepu do domu :)

Wysyłane z mojego Z10 za pomocą Tapatalk 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

aż w takie skrajności bym nie popadał. Niestety Gino Rossi to jedynie wypromowana marka pewnego segmentu. Zagarki wyłącznie firmują własnym logo. Taki zegarek warty jest ok 15 USD reszta to merketing i szeroko pojeta dystrybucja. Czami lepiej dopłacić kolejne 200 zł np do citizen lub seiko, lub zakup z rynku wtórnego. Proszę pamiętaj, że japońskie zegarki nawet kwarcowe się raczej nie psują, żywotność kwarcu to nawet kilkanaście lat, a na allegro znajdziesz zegarki z lat 90 w świetnym stanie. Kolega powyżej wspomniałmo seiko 5 - i to jest świetna myśl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję wam za liczne wypowiedzi :D

Mam tutaj kilka propozycji. Napiszcie co o nich sądzicie:

1.http://www.crazytime.pl/product-pol-424-CASIO-MTP-1192E-1A.html

2.http://zegarki.worldtrade24.pl/zegarek-meski-casio-mtp1375l1a-classic-multidata-p-4266.html

3.http://zegarekdlaciebie.pl/edifice/310-zegarek-casio-ef-305-1av.html (niestety ma pasek z tworzywa sztucznego, wolał bym skórzany)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tych 3 wyróżniłbym ostatniego ef-305 bo to seria edifice czyli z złożenia lepsza jakość niż zwykły casio. Ma też najlepszą wodoszczelność i też fajnie wygląda. Tylko zwróć uwagę, że to spory sikor - tarcza 45 mm nie na każdej łapie dobrze wygląda ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tych 3 wyróżniłbym ostatniego ef-305 bo to seria edifice czyli z złożenia lepsza jakość niż zwykły casio. Ma też najlepszą wodoszczelność i też fajnie wygląda. Tylko zwróć uwagę, że to spory sikor - tarcza 45 mm nie na każdej łapie dobrze wygląda ;)

No to ten odpada bo ja mam szczupły nadgarstek :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepiej jak jest możliwość przymiarki. Czasami zegarki duże ze względu na swój design dobrze leżą również na mniejszych nadgarstkach. Można też mieć szczupły ale za to płaski nadgarstek i wtedy nawet te większe zegarki mogą dobrze na nim wyglądać. Nie ma reguły.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No, reguła jest. Wystarczy uwzględnić kolor tarczy, szerokość bezela, grubość, uszy, rodzaj paska, i pare innych szczegółów.

Kwestia tego, że łatwo się pomylić ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.