Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

nieuniknione

Rozciągana bransoleta

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Znalazłem na allegro zegarek który mi się podoba, ale zaopatrzony jest on w bransoletę rozciąganą. Na aukcji jest podane ile centymetrów ma obwód zegarka bez rozciągnięcia. Nie wiem jednak jak taki zegarek się nosi. Czy ma być on opięty - lekko rozciągnięty, czy też ma być lekko luźny? Obwód mojego nadgarstka jest nieco mniejszy niż ten na aukcji - o jakieś 5-10mm (w zależności na jakiej wysokości nadgarstka - nie wiem dokładnie  gdzie dokonać pomiaru). No i też nie wiem jaka jest dokładność pomiaru wykonana przez sprzedającego.

A może jest jakaś możliwość zmniejszenia takiej bransolety?

Czy mogę dostać od Was maximum wskazówek w tym temacie? - szukałem w internecie, ale nie udało mi się znaleźć.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tego typu bransolety są moim zdanie fatalne bo przeważnie ciągną za włoski.

Lepiej po zakupie zegarka wymienić bransę (zamienniki są tanie) albo założyć pasek.

Mariusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tego typu bransolety są moim zdanie fatalne bo przeważnie ciągną za włoski.

Lepiej po zakupie zegarka wymienić bransę (zamienniki są tanie) albo założyć pasek.

Aha, o tym nie pomyślałem... (o włoskach)

Natomiast wymiana bransolety raczej odpada, bo nie dość że to jest SWATCH (czyli dość nietypowe mocowanie bransolety), to jeszcze ta która jest mocno współgra z całym designem. Po wymianie na inną zegarek straciłby swój urok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wklej linka do oferty

Mariusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nosi się ją jak każdą inną bransoletkę, musi mieć lekki luz na ręku. Długość się reguluje, więc tu nie będzie problemu.

Faktycznie jest niewielki problem z włoskami przy zakładaniu, ale to kwestia przyzwyczajenia. Bransoletka jest dość wygodna (też nosiłem Swatch-a na takiej) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nosi się ją jak każdą inną bransoletkę, musi mieć lekki luz na ręku. Długość się reguluje, więc tu nie będzie problemu.

Czyli jeśli obwód bransolety jest mnieco większy od obwodu nadgarstka 5-10 mm, to jest jak najbardziej idealnie - Dzięki za konkret :)

Wklej linka do oferty

Jest to licytacja, więc nie chciałbym rozpowszechniać jej zanim się zakończy ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli obawiasz się konkurencji to wklej zdjęcie zegarka o jaki chodzi. Chciałem ocenić czy faktycznie żaden sensowny pasek do niego nie podejdzie :-)

Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka

Mariusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak jest wieksza to idealnie. włochów nie będzie wyrywać :)

a słocze faktycznie mają tylko swoje paski.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość henio.w

Są też zamienniki, robi je  m.in. K.Reda, Hirsch czy Diloy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.