Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

weaponofchoice

Zegarek damski Chopard 20 years Happy Diamonds limited edition 1/1996

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich forumowiczow mam na imie  Kamil i jest ze swietokrzyskiego.Chcialbym zapytac o wartosc nizej przedstawionego zegarka , ktorego znalazlem w aucie sprowadzonym z zagranicy.Zegarek byl sprawdzony u zegarmistrza, w srodku ma mechanizm Ronda i raczej nie jest to replika.Jestem kawalerem a, z racji tego ze nie chodze w damskich zegarkach chcialbym go sprzedac.Prosze o pomoc.Pozdrawiam :)

post-73255-0-16954000-1405163262_thumb.jpg

post-73255-0-84399000-1405163266_thumb.jpg

post-73255-0-35875500-1405163278_thumb.jpg

post-73255-0-35479000-1405163286_thumb.jpg

post-73255-0-07229800-1405163291_thumb.jpg

post-73255-0-52270400-1405163341_thumb.jpg

post-73255-0-14868600-1405163359_thumb.jpg

post-73255-0-28744100-1405163476_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to nie jest happy sport diamonds tylko happy diamonds a pierwsza seria wyszla w 1976 roku(1976: Introduction of the Happy Diamonds collection and the creation of the first Happy Diamonds watch.[7] Watches from the collection featured mobile diamonds that floated freely between two sapphire crystals.) Tak diamenty sie ruszaja,tarcza ewidentnie jest z masy perlowej a w srodku siedzi mechanizm Ronda!! Zegarek jest z 1996 roku i ma NUMER 1! 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pokaż ten mechanizm....i nie krzycz ;)

Edit:

Na forum nie wycenia się zegarków,musisz udać się do rzeczoznawcy,gdzie [odpłatnie] uzyskasz inormację.

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W poniedzialek udam sie do zegarmistrza,otworze i zrobie fotki mechanizmu nie zrobie tego sam bo trzeba miec praske zeby zamknac ten zegarek,a nie chce niczego uszkodzic.Prosze o cierpliwosc:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziadek, wujek, auto, strych.

Wujek, strych, dziadek, auto.

Strych, auto, wujek, dziadek.

Czemu jeszcze nikt nie znalazł markowego zegarka w (...)? Hę? Za głęboko?

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na pierwszy rzut oka nie mam zastrzeżeń co do autentyczności. Jestem ciekaw środka ale w sumie dla zegarmistrza bazowy może przypominać ronde.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na pierwszy rzut oka nie mam zastrzeżeń co do autentyczności. Jestem ciekaw środka ale w sumie dla zegarmistrza bazowy może przypominać ronde.

Chińczycy montują juz od dawna w swoich podróbach i werki ETA i Ronda - wszystko jest kwestią ceny za podróbę, sa i po 700 dolców

Wg mnie ten zegarek to 100% fejk 

Wystarczy napisać do firmy i zapytać kto jest posiadaczem limitki z nr 1 :D /zapewne żona prezesa :P /

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chodzi o damskie zegarki mam wrażenie, że to firma typowo biżuteryjna,  jeśli tak ma wyglądać biżuteria choparda za 20 k. to ja wolę svarowskiego :)

Jedyne czego nie można zrobić, to nie można myśleć, że czegoś nie można zrobić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.Przepraszam za spoznienie i tak jak mowilem wstawiam fotke mechanizmu ktorym jest Ronda one1jewel co dokladnie widac! 

post-73255-0-98457800-1405435283_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.Przepraszam za spoznienie i tak jak mowilem wstawiam fotke mechanizmu ktorym jest Ronda one1jewel co dokladnie widac!

mechanizm Ronda mozna nabyc juz za 80 zł...:-)

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i co z tego przeciez to kwarcowy zegarek! takie byly montowane do tych zegarkow , tu chodzi o glebokosc i rozmiar mechanizmu to o niczym nie swiadczy! Widze ze,nikt nie probuje odpowiedziec na moje pytanie i nie ma dostatecznej wiedzy tylko hejtuje, wiec prosze darujcie sobie i nie piszcie glupst.Prosze niech sie wypowie ktos kto naprawde sie na tym zna !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Juz Ci pisalem-nie krzycz bo to Ci nic nie da:-)

Zegarek jest nic nie warty.

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mechanizm Ronda mozna nabyc juz za 80 zł...:-)

Ten za ok 30 zł  :P chinole dawno je stosują :lol:  :lol:  :lol:

Co do samego zegarka wg mnie to fejk 

a jak posiadacz ma watpiiwości proponuje napisać zapytanie do  http://www.chopard.com/contact-us/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i co z tego przeciez to kwarcowy zegarek! takie byly montowane do tych zegarkow , tu chodzi o glebokosc i rozmiar mechanizmu to o niczym nie swiadczy! Widze ze,nikt nie probuje odpowiedziec na moje pytanie i nie ma dostatecznej wiedzy tylko hejtuje, wiec prosze darujcie sobie i nie piszcie glupst.Prosze niech sie wypowie ktos kto naprawde sie na tym zna !

Bez podniet:-)

Jeszcze raz-to co znalazleś w aucie jest do nabycia na najbliższym bazarze za kilkanascie zloty.

I po raz trzeci -nie krzycz!:-)

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Twoje' pisze sie wielka litera to po pierwsze,po drugie to Ty zadales pytanie i szukasz pomocy...

Po trzecie jak wiesz lepiej niz wieloletni pasjonaci to w jakim celu zadajesz pytanie?

Po czwarte by kwestionowac czyjeś kompetencje,samemu trzeba mieć wiedze w temacie,a Ty jak sam przyznajesz, go nie posiadasz....

No i po piate to ze nie zarobisz na zegarku milionów ,nie upowaznia Cie do tego by byc niegrzecznym.:-)

To wszystko w tym temacie z mojej strony,pozdrawiam.

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.