Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

MOTOCHIC

Citizen Promaster JY8020-54E - instrukcja.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Czy posiada ktoś może instrukcje do tego zegarka? Niestety przy zakupie dostałem, ale niestety nie po polsku. Ewentualnie może ktoś wie, jak zrobić żeby się prawidłowo synchronizował, niestety jak ustawiam jako miasto BER to pobiera sobie jakąś godzinę zupełnie bez sensu. Poza tym jak włączam synchronizację na rządanie to wskaźnik poziomu baterii ustawia się na USA a chyba powinien na EUR, w związku z czym mogę ustawić tylko godzinę ręcznie i jak na razie synchronizacja automatyczna to pobożne życzenie.

Ratujcie, bo już zaczynam mieć szczerze dość tego zegarka.

Z góry serdecznie dziękuję za pomoc.

Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki, ale ta instrukcję juz mam. Niestety jest w niej tylko ustawianie godziny, kalibracja wskazówek i opis resetu. Nie ma żadnego większego opisu, a nie wiem jak zmienić żeby synchronizował z nadajnika EUR a nie z USA, chyba że w końcu sam się przestawi. Może ktoś z Was ma taki zegarek i jest mi w stanie napisać co i jak.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś pomieszałeś Motochic. Z nadajnikiem USA na pewno Ci się nie synchronizuje bo nie ma takiej fizycznej możliwości ze względu na że tak powiem brak zasięgu.

Tego zegarka akurat nie miałem , ale ze swojego doświadczenia z radiowymi wiem że powinno wystarczyć ustawić prawidłową strefę czasową, ewentualne DST ( czas letni zimowy).

Tego poszukaj w manualu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@up plose55

Niczego nie pomieszałem, za każdym razem kiedy wymusze synchronizację to wskazówka naładowania baterii ustawia się na USA, a powinna chyba na EUR - nie napisałem ze synchronizuje się z USA, po prostu po synchronizacji ustawia jakąś godzinę z kosmosu, która nie ma nic wspólnego z czasem w Polsce. No i za nic nie wiem jak ustawić żeby wskazówka ustawiala się na EUR

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ustaw PAR - Paris

I czy na pewno BER jest ustawiony jako home city?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@up

Na obydwu ekranach mam BER, chyba że ustawia się to gdzieś jeszcze. Ustawienie PAR daje taki sam wynik, przy wymuszonej synchronizacji wskazówka baterii ustawia się na USA a nie na EUR.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli możesz, to w ciągu dnia na otwartej przestrzeni (najlepiej teren pozamiejski) wymuś synchro ustawiając zegarek godziną 9tą w stronę zachodnich sąsiadów - odłóż go na płaskiej powierzchni i nie ruszaj nim podczas tej operacji.

Jeżeli po około 5-6 minutach okaże się, że status w dalszym ciągu masz "NO" to chyba konieczna będzie wizyta na poleczki w Warszawie, bo nigdzie nie jest opisany manualny sposób zmiany nadajnika.

Mój obywatel, choć nie ten kaliber, przy podróżach zagranicznych nigdy nie miał problemów z przsiadką na inny nadajnik.

P.S.

Oczywiście baterię masz naładowaną?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@up

Problem w tym, że zasięg zawsze pokazuje mi na H lub M (Warszawa), robi synchronizację, tylko godzinę ustawia ustawia zupełnie nie ta co powinien.

A gdzie dokładniej na Poleczki? Podjechać tam to nie problem (oczywiście jak wrócę z Mazur)

Pozdrawiam

PS. Tak, bateria cały czas na full (w tym zegarku baterii starcza na minimum 160 dni bez dostępu do światła)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaraz zaraz, czyli synchro się udaje?

A jak ustawione masz wskazówki przy sprawdzaniu pozycji zerowej?

Jaka godizna ustawia Ci się na wyświetlaczach cyfrowych i na analogu?

Data przeskakuje o północy?

A na Poleczki jest autoryzowany serwis citka:

Anyro & Co. Sp. z o.o.

ul. Poleczki 13
02-822 Warszawa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie bardzo rozumiem co masz na myśli pisząc o pozycji zerowej. Synchronizacja się udaje, ale tak jak mówiłem ustawia nie ten czas co potrzeba. Data jak najbardziej przeskakuje o północy, ustawiłem w nim czas ręcznie (wole mieć zegarek ja ręce niż miałby się kurzyc gdzieś w szufladzie) Chociaż co raz bardziej zaczynam mieć przekonanie ze będziesz potrafił mi pomóc.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pozycję zerową możesz sprawdzić poprzez:

- wyciągnij koronkę na pozycję 1 klik;

- koronką ustaw tryb na chronograf CHR;

- wyciągij koronkę do pozycji 2 klik;

Po chwili wszystkie wskazówki powinny ustawić się na pozocji 12, na zegarze 24h też, wskaźnik nadajnika powinien ustawić się na CHN, cyfrowe zegary powinny pokazywać 00

Jeżeli którekolwiek ze wskazań jest inne, to wystarczy tylko przeprowadzić korektę ustawienia wskazówek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli o to chodziło, to robiłem to już kilka razy, zawsze wszystkie wskazówki i jak wyświetlacze ustawione były na zero. Jedynie wskaźnik naładowania mam na EUR a nie na CHN - zresztą według instrukcji od U600 powinien być centralnie na EUR

@Edit

Kolego_DsP_, jesteś wielki ;) Po przestawieniu wskazówki od baterii w trakcie kalibracji centralnie na CHN wszystko teraz działa tak jak powinno. Teraz ustawia czas tak jak powinien. Tylko jak widać na moim przykładzie, instrukcja od U600 do mojego zegarka średnio się nadaje, mało tego, właśnie przez ta instrukcję miałem cały czas problem z synchronizacją.

Jeszcze raz stokrotne dzięki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cieszę się, że mogłem pomóc ;-)

tapped from my nex

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To pomyśl jak ja się teraz cieszę ;) Autentycznie zaczynałem mieć dość tego zegarka, za to teraz pełna radość na nowo. W końcu wszystko działa tak jak powinno.

Wysłane z Z1

EDIT: W końcu polski oddział się postarał i przesłał mi instrukcje do tego modelu. Jak by ktoś chciał to zapraszam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.