barkra 0 #1 Napisano 23 Września 2014 Witam,jeśli temat się pojawił to sorry, usunę go niezwłocznie po takiej informacji, ale do rzeczy...Kupiłem SGW 100 z Allegro, jako powystawowy lub coś takiego, sam zegarek bez niczego, faktycznie jak nowy, nic nie wytarte, brak rys, napisy na pasku nie wytarte, działa wszystko jak trzeba.Po miesiącu padła bateria, wymieniłem, 2 miesiące później znów wskazuje słabą baterie... Co może być nie tak? Są jakieś pomysły/ sugestie czy nic się nie da zrobić? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lawnowerman 937 #2 Napisano 23 Września 2014 Zła/stara bateria albo uszkodzony moduł. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
barkra 0 #3 Napisano 23 Września 2014 Moduł rzecz nienaprawialna? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość tomaliusz #4 Napisano 23 Września 2014 Może być co prawda uszkodzony moduł ale spróbuj raz jeszcze z jedną nową baterią, tylko upewni się czy jest firmowa, odpowiednia i nie zleżała Już kiedyś Ktoś miał podobny problem i odpowiednia/dobra bateria przywróciła "życie" łocza 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lawnowerman 937 #5 Napisano 24 Września 2014 Moduł rzecz nienaprawialna? Raczej nie. Ale popróbuj z baterią. Czesto te same napięcie a mają różną grubość 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomery 0 #6 Napisano 24 Września 2014 później znów wskazuje słabą baterie... Witam Jest jakiś wskaźnik "mocy" baterii ?Jak wygląda ? Czym się objawia ?Sprawiłem sobie ten sam model , mam nadzieję że nieszybko zobaczę "słabą baterię" Kolego, tak z ciekawości , jak jest z dokładnością tego zegarka u ciebie ? Ile robi +/- sekund odchyłki ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
barkra 0 #7 Napisano 24 Września 2014 oj nie wiem jak z dokładnością, ale ogólnie casio wydaje mi się ok, na pewno wskazówkowe, ten chyba powinien jeszcze bardziej dokładnie chodzić, co do odchyłki nie wiem, bo najdłużej niecałe 2 miesiące chodził ;-)co do wskaźnika, jak jest słaby to bardzo słabo podświetla i po włączeniu kompasu wyświetla się w górnym wierszu BATT i pokazuje kreski zamiast wskazania kompasu i temperatury 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
starzec 53 #8 Napisano 24 Września 2014 seria SGW wg. producenta ma +/- 30s na m-c. Mój sgw 300 faktycznie osiąga 16-18 s na m-c 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
barkra 0 #9 Napisano 23 Listopada 2014 sytuacja dokładnie po 2 m-cach powtórzyła się; jeśli chodzi o baterię to znów ta sama (kupiłem 4 szt. marki GP- tanie były); jak się skończą to spróbuję inną założyć; dodam, że terazstarałem się unikać podświetlania i kompasu, zobaczę co będzie jak zacznę nadmiernie używać, ale przypuszczam, że to nie będzie miało znaczącego wpływu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość tomaliusz #10 Napisano 23 Listopada 2014 Szkoda zakładać takie kiepskie baterie i niszczyć gwint w kopercie częstym rozkręcaniem. Kup porządną baterię i zobacz jak będzie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
barkra 0 #11 Napisano 23 Listopada 2014 wiesz, to optymistyczne założenie, że to bateria (cicha nadzieja); prawda jest taka, że nawet kiepska powinna wytrzymać dłużej niż 2 m-ce (tym bardziej, że mają termin 2018, no i GP to nie jest aż taki badziew straszny); co do gwintu, to chyba nie aż taki delikatny, a inwestować w baterie za 20 przy cenie zegarka 100 to słaba inwestycja, zważywszy, gdy się zobaczy po 2 m-cach "BATT" ;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
barkra 0 #12 Napisano 17 Stycznia 2015 no i powtóka... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lawnowerman 937 #13 Napisano 17 Stycznia 2015 kup renate albo sanyo 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Buczo 2276 #14 Napisano 17 Stycznia 2015 Podepnę się pod temat, jak w tym zegarku ustawić czas w formacie 24h? Kumpel ma ten model, próbowaliśmy i za nic w świecie nie udało nam się go przestawić ;/ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
barkra 0 #15 Napisano 17 Stycznia 2015 przy ustawianiu masz wybór 12h 24h, jak przytrzymasz adjust do ustawiania czasu, daty, itp. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Buczo 2276 #16 Napisano 17 Stycznia 2015 Sęk w tym, że przy wyborze 24h, zegarek sam się przestawia na 12h w trybie ustawienia. Trwa to może ułamek sekundy gdy na pojawia się format 24h....po czym znów wraca na 12h. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lawnowerman 937 #17 Napisano 17 Stycznia 2015 no to go wywal.nikt nie naprawia takich modułów.A on najprawdopodobniej jest walnięty nowy kosztuje 49$ wiec nie wiem , po co się męczysz.... http://www.ebay.com/itm/Casio-SGW100-1V-DIGITAL-COMPASS-TEMP-WORLD-TIME-Watch-/261737848152?pt=Wristwatches&hash=item3cf0ca9d58 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
barkra 0 #18 Napisano 18 Stycznia 2015 Sęk w tym, że przy wyborze 24h, zegarek sam się przestawia na 12h w trybie ustawienia. Trwa to może ułamek sekundy gdy na pojawia się format 24h....po czym znów wraca na 12h.Czyli po przejściu do ustawień czasu pojawia się literka P od pm? Czy po wyjściu z ustawień? Trochę to dziwne... Może da się jakoś zresetować zegarek bez otwierania? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
barkra 0 #19 Napisano 18 Stycznia 2015 no to go wywal.nikt nie naprawia takich modułów.A on najprawdopodobniej jest walnięty nowy kosztuje 49$ wiec nie wiem , po co się męczysz.... http://www.ebay.com/itm/Casio-SGW100-1V-DIGITAL-COMPASS-TEMP-WORLD-TIME-Watch-/261737848152?pt=Wristwatches&hash=item3cf0ca9d58nie męczę się, używam zegarka i tyle, ma wadę z baterią i ją opisuję bo po to są fora 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach