Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

barkra

Casio SGW-100- padająca bateria

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

jeśli temat się pojawił to sorry, usunę go niezwłocznie po takiej informacji, ale do rzeczy...
Kupiłem SGW 100 z Allegro, jako powystawowy lub coś takiego, sam zegarek bez niczego, faktycznie jak nowy, nic nie wytarte, brak rys, napisy na pasku nie wytarte, działa wszystko jak trzeba.
Po miesiącu padła bateria, wymieniłem, 2 miesiące później znów wskazuje słabą baterie... Co może być nie tak? Są jakieś pomysły/ sugestie czy nic się nie da zrobić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tomaliusz

Może być co prawda uszkodzony moduł ale spróbuj raz jeszcze z jedną nową baterią, tylko upewni się czy jest firmowa, odpowiednia i nie zleżała  :)

Już kiedyś Ktoś miał podobny problem i odpowiednia/dobra bateria przywróciła "życie"  łocza  :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moduł rzecz nienaprawialna?

Raczej nie.

Ale popróbuj z baterią.

Czesto te same napięcie a mają różną grubość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

później znów wskazuje słabą baterie...

Witam

Jest jakiś wskaźnik "mocy" baterii ?

Jak wygląda ? Czym się objawia ?

Sprawiłem sobie ten sam model , mam nadzieję że nieszybko zobaczę "słabą baterię" :)

Kolego, tak z ciekawości , jak jest z dokładnością tego zegarka u ciebie ? 

Ile robi +/- sekund odchyłki ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oj nie wiem jak z dokładnością, ale ogólnie casio wydaje mi się ok, na pewno wskazówkowe, ten chyba powinien jeszcze bardziej dokładnie chodzić, co do odchyłki nie wiem, bo najdłużej niecałe 2 miesiące chodził ;-)
co do wskaźnika, jak jest słaby to bardzo słabo podświetla i po włączeniu kompasu wyświetla się w górnym wierszu BATT i pokazuje kreski zamiast wskazania kompasu i temperatury

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

seria SGW wg. producenta ma +/- 30s  na m-c. Mój sgw 300 faktycznie osiąga 16-18 s  na m-c

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sytuacja dokładnie po 2 m-cach powtórzyła się; jeśli chodzi o baterię to znów ta sama (kupiłem 4 szt. marki GP- tanie były); jak się skończą to spróbuję inną założyć; dodam, że terazstarałem się unikać podświetlania i kompasu, zobaczę co będzie jak zacznę nadmiernie używać, ale przypuszczam, że to nie będzie miało znaczącego wpływu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tomaliusz

Szkoda zakładać takie kiepskie baterie i niszczyć gwint w kopercie częstym rozkręcaniem. Kup porządną baterię i zobacz jak będzie. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiesz, to optymistyczne założenie, że to bateria (cicha nadzieja); prawda jest taka, że nawet kiepska powinna wytrzymać dłużej niż 2 m-ce (tym bardziej, że mają termin 2018, no i GP to nie jest aż taki badziew straszny); co do gwintu, to chyba nie aż taki delikatny, a inwestować w baterie za 20 przy cenie zegarka 100 to słaba inwestycja, zważywszy, gdy się zobaczy po 2 m-cach "BATT" ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podepnę się pod temat, jak w tym zegarku ustawić czas w formacie 24h? Kumpel ma ten model, próbowaliśmy i za nic w świecie nie udało nam się go przestawić ;/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przy ustawianiu masz wybór 12h 24h, jak przytrzymasz adjust do ustawiania czasu, daty, itp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sęk w tym, że przy wyborze 24h, zegarek sam się przestawia na 12h w trybie ustawienia. Trwa to może ułamek sekundy gdy na  pojawia się format 24h....po czym znów wraca na 12h.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to go wywal.

nikt nie naprawia takich modułów.

A on najprawdopodobniej jest walnięty

nowy kosztuje 49$ wiec nie wiem , po co się męczysz....

http://www.ebay.com/itm/Casio-SGW100-1V-DIGITAL-COMPASS-TEMP-WORLD-TIME-Watch-/261737848152?pt=Wristwatches&hash=item3cf0ca9d58

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sęk w tym, że przy wyborze 24h, zegarek sam się przestawia na 12h w trybie ustawienia. Trwa to może ułamek sekundy gdy na  pojawia się format 24h....po czym znów wraca na 12h.

Czyli po przejściu do ustawień czasu pojawia się literka P od pm? Czy po wyjściu z ustawień? Trochę to dziwne... Może da się jakoś zresetować zegarek bez otwierania?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to go wywal.

nikt nie naprawia takich modułów.

A on najprawdopodobniej jest walnięty

nowy kosztuje 49$ wiec nie wiem , po co się męczysz....

http://www.ebay.com/itm/Casio-SGW100-1V-DIGITAL-COMPASS-TEMP-WORLD-TIME-Watch-/261737848152?pt=Wristwatches&hash=item3cf0ca9d58

nie męczę się, używam zegarka i tyle, ma wadę z baterią i ją opisuję bo po to są fora

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.