Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

peepe07

zawieszenie wahadła

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Znalazłem na strychu stary zegar, który bardzo chciałbym uruchomić. Problem polega na tym, że brakuje jednego elementu na którym ma wisieć wahadło i nie mam pojęcia czym je zastąpić. Próbowałem na nici ale na żadnej wysokości wahadła nie da się ustawić go tak aby tykał bez zatrzymania. Czy ten element brakujący można dokupić czy może da się go  z czegoś dorobić?

W załączniku zdjęcie mechanizmu i wahadła.

post-74181-0-88321000-1415706642_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki, czy te zawieszki oferowane na aukcjach są uniwersalne czy trzeba dobrać do mechanizmu na rozmiar?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,
jak się wczytasz w opis akucji to zobaczysz, ze są w różnych wymiarach, ale różnią się w milimetrach. w tym przypadku najważniejsza jest długość sprężynki, jesli będzie za długa, masz regulację długości wahadła. Szerokość będziesz miał jak wyjmiesz resztki oryginalnej sprężynki z szubiennicy w zegarze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.