Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

JAN89R

JUNIOR - zagadka

Rekomendowane odpowiedzi

post-18-0-03288800-1330639496.jpg

post-18-0-89292500-1330639492.jpg

post-18-0-07326600-1330639495.jpg

gdybym nie zbierał radzieckich czasomierzy... ....zbieralbym ruskie zegarki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
- a nazwa junior moze byc eksportowa wersja zarii JUNOST po rosyjsku mlodos *indeksy sa identyczne jak u tego juniora na dole...

I najprawdopodobniej tak jest.

edit: nie cierpię tego werku. Ilekroć przyszło coś przy tym g... robić, były schody.

J.

Jacek Tomczak - Janowski

-=WSzA=-

Warsztat Szyderstwa Artystycznego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek jest ewidentnie radziecki.

Tak przy okazji - spotkałem się z podobną sytuacją z Zodiakiem. jest to bez wątpienia naręczny polski zegarek z Błonia, ale czy tylko?

Widziałem na bazarze sciennego radzieckiego elektromechanicznego (z balansem na baterię R 20) Zodiaka. Były więc Zodiaki polskie i radzieckie - zbieżnośc nazw? Tego elektromechanicznego Zodiaka kupiłem (za 10 zł) bo potrzebny był mi jego mechanizm, a konkretnie balans żeby przełożyć do mojego zegara z mebli kuchennych w którym po upadku złamała się oś balansowa. Zegarmistrz powiedział mi , że ów ścienny radziecki Zodiak najprawdopodobniej wywodzi się z fabryki Łucz, co by się potwierdzało, bo moja kuchnia, do której dodany jest zegar z identycznym mechanizmem nazywa się Mińsk.

CДEЛAHO B CCCP - najlepsze zegarki na świecie !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość wetwert

Junior jest ruski jak nic. Posiadam z dokładnie taką samą tarczą jak Jan89r - jedyna różnica to to że napis junior jest pisany cyrylicą. Zdjęć niestety nie mam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kolejna bzdura - powinien ta aukcje usunac pracownik allegro!

gdybym nie zbierał radzieckich czasomierzy... ....zbieralbym ruskie zegarki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.