Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość tooomekk897

DOXA który rok??

Rekomendowane odpowiedzi

Gość tooomekk897

Witam wszystkich.

Mam po dziadku DOXE anti magnetique o numerze seryjnym 5400879 i chciał bym dowiedziec sie jaki jest prawdopodobny rok jej powstania i co mozna o niej sadzic czy oplaca sie ja restaurowac czy moze nie. Jesli tylko bede mial zdjecia to je oczywiscie wkleje poniewaz dobrze wiem ze ciezko poznac rok produkcji z numeru seryjnego ale mam nadzieje ze ktorys ze specjalitów odwiedzajacych to forum mi pomoze.JEsli mogl by mi ktos powiedziec cos o mechanizmie widocznym na zdjeciu (pobranym z forum przepraszam ze tak bez pytania).Chodzi mi o ten po lewej stronieChcial bym wiedziec co to za mechanizm i czy sa one dobre?

Z góry dziekuje za pomoc pozdro dla wszystkich.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość wuj357

Calkiem niedawno rowniez chcialem poznac rok produkcji swojej doxy biorac pod uwage numery /calkiem bliskie Twoich bo 5588792/. Dokladne ustalenia sa niemozliwe z uwagi na "dziury" w archiwum. W przyblizeniu bedzie to koncowka lat 50 lub poczatki 60.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tooomekk897

tak tez myslalem ze bedzie to raczej trudne ale z tego co mi juz wiadomo jest to rok 1957 teraz chodzi mi o mechanizm ale nie wiem za bardzo jak wkleic zdjecie[/img]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tooomekk897

mam taka prozbe jesli mogl by mi ktos pomuc ze wstawieniem zdjecia poniewaz jestem poczatkujacy na tym forum i naprawde po wielu probach nic nie udalo mi sie osiagnac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
tak tez myslalem ze bedzie to raczej trudne ale z tego co mi juz wiadomo jest to rok 1957 teraz chodzi mi o mechanizm ale nie wiem za bardzo jak wkleic zdjecie[/img]

Zdradź jak poznałeś wiek swojej DOXY może pójdę w twoje ślady :lol::)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tooomekk897

poprostu porozmawialem z tata ktory znal przyblizony rok w ktorym moj dziadek zakupil zegarek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tooomekk897

Teraz dodaje zdjecie znalezione na forum .Jest to zegarek identyczny jak mój.Czy moze mi ktos powiedzieć jaka jest wartość takiego zegarka przed i po odnowieniu?

I czy opłaca sie go oddawać do renowacji ? Prosze takze o wypowiedzenie sie na temat tego modelu doxy.Pozdrowienia dla wszystkich i z gory dziekuje za pomoc. :lol:

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/efca00fcfe4bab7c.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tooomekk897

Dzis oddalem moją doxe do renowacji zostanie ona wyslana do Warszawy na ul.Złota mam nadzieje ze po renowaji bedzie sie prezentowala pieknie tak jak inne doxy prezentowane na forum .Mam jeszcze pytanie czy 250zl to drogo jak na renowacje koperty tarczy wskazowek oraz czyszczenie i wyminę koronki??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość wuj357

Jesli to koszt robot przeprowadzanych na Zlotej to calkiem przyzwoita cena !!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tooomekk897

tak jest to cena za renowacje na zlotej taka podal mi zegarmistrz ktory wyslal ja na zlota

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.