blolo 0 #1 Napisano 3 Stycznia 2015 Od niedawna jestem posiadaczem tego oto zegarka i mam małe pytanie, czy to normalne, że zegarek za ponad 400zł przeciera się jak zwykły badziew z rynku za 15zł? Bo szczerze jestem w szoku, założyłem go dwa razy o nic nie zawadziłem, zahaczyłem, a mam dwa ślady jakbym nim o coś szorował... I mam jeszcze pytanie gdzie mogę znaleźć bezel + pasek jakby po następnych dwóch użyciach totalnie mi się wytarł? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldzior 3218 #2 Napisano 3 Stycznia 2015 To normalne. Tak już jest z zegarkami w kolorach tęczy.Albo o coś uderzyłeś nieświadomie albo przebarwił się od ubrania. Bez zdjęcia ciężko jednoznacznie stwierdzić co się mu stało. Jak możesz to wrzuć fotkę tego G. Pasek i bezel zamówisz w serwisie zibi.Napisz maila do [email protected] 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gogi78 0 #3 Napisano 3 Stycznia 2015 Co do części zamiennych do Casio sprawdź e-zegareczek.pl .Firma rzetelna i ceny w porządku. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
blolo 0 #4 Napisano 3 Stycznia 2015 Szczerze mówiąc strasznie się zawiodłem, myślałem że za taką cenę jak kupie zegarek rzekomo prawie niezniszczalny to i wykonanie jego będzie niezniszczalne...Napisałem do Zibi i zobaczę ile mnie to wyniesie. Na e-zegareczek.pl jakoś nie mogłem odnaleźć tych części. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Strzala 1195 #5 Napisano 3 Stycznia 2015 Przykładowo tu masz czarny bezel, koszt 20zł. W Zibi będzie podobniehttp://www.kraina-czasu.pl/bezel-oslona-koperty-casio-ga-100-10347585,3,17465,17277 pasek czarny 41złhttp://www.kraina-czasu.pl/pasek-casio-g-8900-ga-100-gac-100-ga-110-ga-120-ga,3,20774,12142 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SzalonyJackPirat 53 #6 Napisano 4 Stycznia 2015 Takie przecieranie nie jest normalne. Mam ten zegarek od 2 lat, katuje go w pracy, jest po kilku mocnych upadkach z kilku metrow na beton, nie raz nie dwa haczylem nim o rozne futryny i inne przeszkody i nie ma sladow zuzycia, ryski, przetarcia czy jak kolwiek to nazwac. Wiec dziwia mnie te opinie. Klamerka zlapala kilka mikro rysek i szlufka brud na kantach, ktory zejsc nie chce. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldzior 3218 #7 Napisano 4 Stycznia 2015 Masz taki zegarek w kolorze czerwonym i katujesz go 2 lata i nie ma śladów zużycia?Dobrze rozumiem? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SzalonyJackPirat 53 #8 Napisano 4 Stycznia 2015 Katuje czyli nie oszczedzam ale tez nie rozjezdzam traktorem. 9/10. Dobrze rozumiesz.I nie widze w tym nic dziwnego, a po Twoim poscie wnioskuje, ze to niemozliwe. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldzior 3218 #9 Napisano 4 Stycznia 2015 Nie mówię, że to niemożliwe tylko jeszcze nigdy się z tym nie spotkałem, żeby czerwony G po 2 latach noszenia wyglądał jak nowy. 9/10 to można powiedzieć: jak nowy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SzalonyJackPirat 53 #10 Napisano 4 Stycznia 2015 Nie taplalem go w blocie, czyszcilem regularnie z brudu. Wyglada bardzo dobrze. A zapomnialbym. Ucialem kawalek paska bo byl strasznie dlugi. Moglbym wstawic zdjecia ale robione ipadem tylko bo w nim mam internet. Wiec z jakoscia bedzie kicha. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SzalonyJackPirat 53 #11 Napisano 4 Stycznia 2015 Wlasnie cyknalem. Postaram sie zaraz wrzucic.Sorki za jakosc. Robione tabletem. Zegarek jest matowy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldzior 3218 #12 Napisano 4 Stycznia 2015 A on jest lakierowany/błyszczący czy matowy? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SzalonyJackPirat 53 #13 Napisano 4 Stycznia 2015 Matowy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldzior 3218 #14 Napisano 4 Stycznia 2015 @blolo - co Ty na to?@SzalonyJackPirat - gratuluję utrzymania. Ja mam DW-6900NB (biały) od 5 lat w stanie 9/10 z tym, że 95% tego czasu przeleżał w pudle 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DamianDe 124 #15 Napisano 5 Stycznia 2015 Gratuluję utrzymania , wszystkie czerwone używane ga-100 jakie widziałem były w strasznym stanie. Ale mój czerwony, matowy gdf-100 też wygląda ładnie po 2,5 roku. Więc ciekawe od czego to zależy. 0 <p>amw-705d db-35h db-v300 g-2300 g-8900sc[mod] ga-110hc[mod] dw-6930a[mod] gb-x6900[mod] gw-6900b[mod] grx-5600ge gwx-5600c gwx-5600c[mod] gwx-8900b[mod] gw-9230[mod] g-9300[mod] gw-9430 gw-3000b[mod] gw-4000 gwn-1000b[mod] gwn-q1000 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SzalonyJackPirat 53 #16 Napisano 6 Stycznia 2015 Dzieki. To, ze to G Shock, nie oznacza zebysmy rzucali tym zegarkiem, rozjezdzali go itp. Przy takich katorgach kazdy zegarek bedzie zniszczony. Wydaje mi sie, ze sporo osob, ktore kupuje G Shocki mysli sobie, ze po napierdzielaniu w niego mlotkiem zegarek przetrwa i do tego bedzie wygladac jak z pudelka. Nie taki zamysl mieli tworcy tego zegarka. Ma wytrzymac mechanizm, nie wyglad. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
blolo 0 #17 Napisano 6 Stycznia 2015 No ja np widzę otarcia w tych samych miejscach w których i u mnie się pojawiają. Ale jeśli po dwóch latach mój będzie wyglądał identycznie to nie mam nic przeciwko I też taka ciekawostka, rozmawiałem ostatnio z moim kolegą, który ma też GA-100 ale biały. No i oczywiście jeszcze bardziej się ścierał/brudził. Więc zamówił nowy bezel + pasek i pokrył je warstwą lakieru bezbarwnego matowego. Po 4 miesiącach od tamtego zabiegu zegarek jak nowy, nic się nie ściera/brudzi. I zastanawiam się nad taką opcją 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldzior 3218 #18 Napisano 9 Stycznia 2015 Możesz oczywiście spróbować a o efektach nam opowiedzieć 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mandaryn44 670 #19 Napisano 9 Stycznia 2015 A lakier nie jest przypadkiem zbyt sztywny jak wyschnie? Czy użył jakiegoś elastycznego? Widziałeś ten zegarek czy kolega Ci tylko opowiadał? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
blolo 0 #20 Napisano 9 Stycznia 2015 Tak, widziałem. Gdybym miał porównanie między tym a "zwykłym" białym g-shockiem to mógłbym powiedzieć więcej. Nic nie wspominał w sumie o jakimś sztywnieniu. Jak go gdzieś dorwę to dopytam i od razu tutaj napiszę 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mandaryn44 670 #21 Napisano 10 Stycznia 2015 W życiu nie słyszałem o takim patencie, ale pomysłowość ludzka nie zna granic. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rlego 8 #22 Napisano 29 Stycznia 2015 a ja sie zastanawiam nad zmiana koloru mojego czarnego GA-110-1A. Bezel + pasek (okolo 120zl), troche roboty. Dobrze kombinuje, czy czekaja mnie jakies niespodzianki? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
barteq891 38 #23 Napisano 29 Stycznia 2015 Żadnych niespodzianek nie ma po drodze, około 10 min roboty 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
illona 0 #24 Napisano 30 Maja 2019 w świecie zegarków 400 zł to nie jest bardzo dużo, chociaż już coś sobą powinien twój sprzęt reprezentować. Sprawdź w sklepie zanza, może nie ma tam akcesoriów ale gdybyś chciał kupić nowy z pewnością znajdziesz tam modele, które Cię nie zawiodą. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach