Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość Gajny

pierwszy stary zegarek w moim posiadaniu

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Gajny

Witam

Posiadam zegarek ktory pragne sprzedac ale srednio wiec cos o nim, znalazlem podobne- remontoir czy jakos tak, ale wszystkie sa zlote albo z napisem 10 rubin a moj ma napisane 6 rubin i jest srebrno zloty.. Ciekawi mnie ile jest wart itp..

post-78203-0-81736900-1421424588_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość xylog

Witam, gratuluję posiadanego zegarka.

Ale nie licz na wycenę na forum. Regulamin tego zabrania i słusznie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Gajny

Jakis model parametry cokolwiek;-) dla mnie jest duzo wart i to najwazniejsze:-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Gajny

Ludzie sami okresla ile jest wart;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I tak dalej i tak w kółko. Regulamin, prośby, uwagi. I...wuj :(

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Post ktory dodalem spotkal sie ze zeszmaceniem. Chcialem tylko sie dowiedziec co mam..gluopi zegarek...dziekujecnie polecam serwisu..

Bye :)

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Podobna zawartość

• Przez cjareck
      Z zegarkami po dziadkach był jeszcze mechanizm pozostały po damskim zegarku. Przyoominam sobie, że Mama chyba mówiła mi, że jest to po babci. Musiał mieć wartość sentymentalną, skoro go w ogóle nie wyrzuciła, a nawet trzymała z pozostałymi.
      Wnioskuję, że był to albo wisiorek, albo kieszonka, skoro koronka jest na godzinie 12.
      Ani tarcza ani mechanizm nie są sygnowane. Jedynie regulacja jest podpisana po francusku szybciej - wolniej.

Na resztce dekla napisane jest Remontoir Cylindre 10 Rubis - co, jak właśnie sprawdziłem chyba zidentyfikowało mi markę
      Z jakiego okresu jest ten zegarek?
      Czy są jakieś szanse i sens jego uruchomienia? Przy czym może być całkowity skladak - nie zależy mi na oryginalnosci koperty.
      Będę wdzięczny za pomoc i sugestie

• Przez piotrekle88
      Na początku witam wszystkich szanownych kolegów i koleżanki,
      Piszę do was z prośbą o uzyskanie możliwych informacji na temat tego zegarka który znalazłem ostatnio w domu.
      Głównie chodzi mi o lata z których może pochodzić. Nie do końca mogłem dostać się do mechanizmu, wolałem nic na siłe nie podwadzac i nie szarpać, nie mam dostatecznej wiedzy na ten temat więc wolę nic nie popsuc.
      Zegarek po otwarciu tylnej powieki ma wygrawerowane (nie dokonca widac to na zjdeciach )
      kolejno od góry:
      Ancere
      REMONTOIR
      niekel 3 Chantons
      Ligne droite Spiral Breguet 22Rubis
      Qte Boutte
      numer seryjny 52948

zegarek jest sprawny i po nakręceniu działa.

• Przez ROMANOFF
      Szanowni Państwo!
      Zwracam się z prośbą o kilka informacji zegarka kieszonkowego, który niespodziewanie odziedziczyłem.
      Na tarczy napis: Gustav Kronberger LINZ. Jest to "kieszonka" w srebrnej kopercie.Próba potwierdzająca, że jest to srebrny "czasomierz" jest między innymi na "kluczyku". Jeżeli ktoś z Państwa jest w stanie nieco mi pomóc - z góry - fantastycznie dziekuję.

1. Co to za "marka"?
      2. Z którego mniej więcej roku jest ten zegarek?
      3. Jaka jest jego przypuszczalna wartość?

Jak już wspomniałem za wszelkie informacje serdecznie dziękuję i pozdrawiam z całego serca.

Marcin

Mod. - Zegarków na forum nie wyceniamy.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.