Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

swiatus85

Miyoty 8200 ustawienia poprawnie daty

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Panowie mam problem z prawidlowym ustawieniem dnia tygodnia. Po odciagnieciu koronki na 1 pozycje ustawiam konkretna nazwe dnia tygodnia i konkretna date.

W godzinach 21-4 nastepuje zmiana daty i dnia.

Problem wystepuje natomiast u mnie z nazwa dni tygodnia poniewaz dni zmieniaja sie raz z angielskich na japonskie.

np. Mamy poniedzialek MON, nastepuje zmiana na wtorek i zamiast TUE mam japonski poniedzialek

. Po zmianie na srode zamiast WED mam japonski wtorek.....

Fapniete z OnePlus:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

będziesz musiał się do zegarmistrza udać,

jakby tylko japońskie wskakiwały, to by było proste, ale tu jest wyraźnie problem, bo raz przeskoczy, a raz nie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzień dobry, okazało się że w moim nowozakupionym Citizenie (również z mechanizmem 8200)  występuje dokładnie ten sam problem. Jak sobie poradziłeś? Czy konieczna była wizyta u zegarmistrza?

Witam,
Panowie mam problem z prawidlowym ustawieniem dnia tygodnia. Po odciagnieciu koronki na 1 pozycje ustawiam konkretna nazwe dnia tygodnia i konkretna date.
W godzinach 21-4 nastepuje zmiana daty i dnia.
Problem wystepuje natomiast u mnie z nazwa dni tygodnia poniewaz dni zmieniaja sie raz z angielskich na japonskie.

np. Mamy poniedzialek MON, nastepuje zmiana na wtorek i zamiast TUE mam japonski poniedzialek
. Po zmianie na srode zamiast WED mam japonski wtorek.....

Fapniete z OnePlus:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko jest ok. Tak ma być. W zależności od tego jaki język ustawisz w godzinach 4-23 taki będzie na blacie. Normalnym jest to, że musi japoński przeskoczyć. Trwa to koło godziny 3 nad ranem.

Wysłane z mojego HTC Desire 610 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję za wsparcie, to jest dla mnie jasne, zmiana wskazań musi potrwać ale niestety problem się pogłębił: zmiana daty następuje poprawnie (w okienku mam 28 ) ale nie zmienia się dzień tygodnia. Od piątku pozostaje FRI.... a dziś jest SUN...

Za to mechanizm ma fenomenalną  dokładność chodu! W ciągu tygodnia  średnia dobowa odchyłka wyniosła  -3 sek. Zegarek spędza kilka godzin na nadgarstku i w rotomacie i -przyznacie sami- zachowuje się jak chronometr :-)

Tylko ten niezmieniający się dzień tygodnia nie pozwala mi w pełni cieszyć się nabytkiem.......

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.