swiatus85 3 #1 Napisano 20 Stycznia 2015 Witam,Panowie mam problem z prawidlowym ustawieniem dnia tygodnia. Po odciagnieciu koronki na 1 pozycje ustawiam konkretna nazwe dnia tygodnia i konkretna date.W godzinach 21-4 nastepuje zmiana daty i dnia.Problem wystepuje natomiast u mnie z nazwa dni tygodnia poniewaz dni zmieniaja sie raz z angielskich na japonskie. np. Mamy poniedzialek MON, nastepuje zmiana na wtorek i zamiast TUE mam japonski poniedzialek. Po zmianie na srode zamiast WED mam japonski wtorek..... Fapniete z OnePlus:) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szalek 9935 #2 Napisano 28 Stycznia 2015 będziesz musiał się do zegarmistrza udać,jakby tylko japońskie wskakiwały, to by było proste, ale tu jest wyraźnie problem, bo raz przeskoczy, a raz nie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gabriel 0 #3 Napisano 24 Czerwca 2015 dzień dobry, okazało się że w moim nowozakupionym Citizenie (również z mechanizmem 8200) występuje dokładnie ten sam problem. Jak sobie poradziłeś? Czy konieczna była wizyta u zegarmistrza?Witam,Panowie mam problem z prawidlowym ustawieniem dnia tygodnia. Po odciagnieciu koronki na 1 pozycje ustawiam konkretna nazwe dnia tygodnia i konkretna date.W godzinach 21-4 nastepuje zmiana daty i dnia.Problem wystepuje natomiast u mnie z nazwa dni tygodnia poniewaz dni zmieniaja sie raz z angielskich na japonskie.np. Mamy poniedzialek MON, nastepuje zmiana na wtorek i zamiast TUE mam japonski poniedzialek. Po zmianie na srode zamiast WED mam japonski wtorek.....Fapniete z OnePlus:) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
_DsP_ 27 #4 Napisano 26 Czerwca 2015 Wszystko jest ok. Tak ma być. W zależności od tego jaki język ustawisz w godzinach 4-23 taki będzie na blacie. Normalnym jest to, że musi japoński przeskoczyć. Trwa to koło godziny 3 nad ranem. Wysłane z mojego HTC Desire 610 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gabriel 0 #5 Napisano 28 Czerwca 2015 Dziękuję za wsparcie, to jest dla mnie jasne, zmiana wskazań musi potrwać ale niestety problem się pogłębił: zmiana daty następuje poprawnie (w okienku mam 28 ) ale nie zmienia się dzień tygodnia. Od piątku pozostaje FRI.... a dziś jest SUN...Za to mechanizm ma fenomenalną dokładność chodu! W ciągu tygodnia średnia dobowa odchyłka wyniosła -3 sek. Zegarek spędza kilka godzin na nadgarstku i w rotomacie i -przyznacie sami- zachowuje się jak chronometr :-)Tylko ten niezmieniający się dzień tygodnia nie pozwala mi w pełni cieszyć się nabytkiem....... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach