Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

areks

Rakuten Global Market

Rekomendowane odpowiedzi

Rakuten, to nie tyle sklep, co raczej serwis, w którym różni sprzedawcy wystawiają swój towar. To taki japoński Amazon. Kupowałem tam G-Shocka. Ceny podane na Rakutenie wydają się atrakcyjne, ale dochodzą dodatkowe opłaty (np. spore koszty przesyłki), w każdym przypadku trzeba się indywidualnie dowiadywać. Zamawiasz bez zobowiązań, potem dostajesz maila z całkowitą ceną i dopiero wtedy podejmujesz ostateczną decyzję. Wysyłają z reguły pocztą kurierską, więc kolejne dodatkowe opłaty w postaci VAT-u i cła są raczej nieuniknione.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupowałem ostatnio na rakutenie seiko, Przesyłka kosztowała mnie 1800 jenów około 15 $. Przyszedł błyskawicznie 5 dni, pełen zestaw z dokumentacją i fakturą. I na podstawie tej faktury Polacy doliczyli mi domiar (vat). Ale generalnie jestem zadowolony bo w Polsce za te pieniądze nie kupiłbym tego modelu. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A i ta przesyłka to faktycznie nie list polecony ekonomiczny tylko jakieś EMS czy coś takiego, pierwszy raz się z tym spotkałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze zapomniałem o jednej ważnej kwestii. Na rakutenie zbierasz punkty za transakcje. Jest to ok 120 pkt za 100$. Potem możesz je wymieniać na przedmioty ewentualnie wykorzystywać jako kupony. Sęk w tym, że trzeba by dużo kupić żeby zebrać trochę grosza bo 100$ to jakieś 10000 pkt. Czasem zdarzają się promocje i za towar za który normalnie dostajesz 90 pkt możesz dostać do 500 pkt.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.