sokolik 0 #1 Napisano 20 Lutego 2015 Witam.Mam pytanie. Wcześniej jako młody użytkownik nie mogłem, więc chcę prosić o radę jakiegoś znawce tematu.Mam starą doxę. Czy ktoś może określić wiek, ewętualnie oryginalność tego zegarka?Z góry dzięki i pozdrowionka. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość xylog #2 Napisano 20 Lutego 2015 Jakoś mało Doxy w tej Doxie.Tarcza malowana, ale chyba dawno.Werk też mało firmowy.Co z deklem? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sokolik 0 #3 Napisano 20 Lutego 2015 Jakoś mało Doxy w tej Doxie.Tarcza malowana, ale chyba dawno.Werk też mało firmowy.Co z deklem?Dekiel bez sygnatur.Jeszcze jedno pytanie. Czy Doxa montowała takie mechanizmy w swoich zegarkach? Może kiedyś.... dawno temu...Zależy mi na odpowiedzi na to pytanie.Przecież montowała ETA-y, to może montowała i takie? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Narfas 62 #4 Napisano 20 Lutego 2015 Dekiel bez sygnatur.Jeszcze jedno pytanie. Czy Doxa montowała takie mechanizmy w swoich zegarkach? Może kiedyś.... dawno temu...Zależy mi na odpowiedzi na to pytanie.Przecież montowała ETA-y, to może montowała i takie?To jest niestety składak, chociaż na częściach mniej-więcej z jednego okresu. Koperta "generic", w dodatku słabo wytoczona, na pewno nie od Doksy, która zresztą konsekwentnie sygnowała wnętrze dekielka. Nie chcę teraz szukać co to jest za werk, ale jest sygnowany przez Dreyfusa/Rotary. Tarcza najprawdopodobniej pomalowana ręcznie, a w dodatku wygląda na to że jest doklejona do werku za pomocą jakiegoś klajstru (dobrana tak żeby się wstrzelić z osią sekundnika, ale już nóżek nie chciało się dolutować).Sorry, ale wszystko wskazuje na to że to pasówka która z Doxy ma tylko napis na tarczy... Life is brutal... pozdrawiamNarfas 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach