Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

PiterM

Tag Heuer - podróba? Potrzebna opinia!

Rekomendowane odpowiedzi

post-125-0-77600400-1330642172.jpg

Panerai... so much more than just a watch.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy miałby to być Aquaracer czy 2000 Classic, ale poza tym to źle to wygląda, zaczynając od osłony koronki, roleksowatej bransolety, której jakoś nie kojarzę u TAG'a :idea:

Ogólny wygląd tego zegarka ze wskazaniem na to jak wygląda ta tarcza /być może tylko na tym zdjęciu? / i na koniec to, że TAG w swoich zegarkach na bezelu graweruje indeksy minutowe "co 10" zaczynając od minuty 10-tej, albo graweruje cały bezel indeksami co 5 minut / a to też raczej w starszych modelach/... można zakładać, że to podróba, byc może sprzed kilkunastu lat :wink:

Marcin

"Największą przyjemnością w posiadaniu psa jest to, że możesz się przed nim wygłupić, a on nie tylko, że się nie będzie śmiał, ale też zrobi z siebie głupka"

Samuel Butler

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyglad ma paskudny ale szukając po googlach znalazłem cos podobnego (ale w lepszym stanie):

http://www.heirloom2.com/non-chrono3.htm#T..._PROFESSIONAL__

tagproB_01_18122005.jpg

Możliwe, że to oryginał.

"A był dla kierowania zespołem tym, czym Herod dla Towarzystwa Przedszkolnego w Betlejem"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O, i podobny bezel się znalazł, faktycznie, podobne modele, ale ten ze zdjęcia Pitera wygląda tragicznie, nie wierzę, że to zrobił TAG :?

Marcin

"Największą przyjemnością w posiadaniu psa jest to, że możesz się przed nim wygłupić, a on nie tylko, że się nie będzie śmiał, ale też zrobi z siebie głupka"

Samuel Butler

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze nie tyle TAG co własciciel zegarka, zgadzam się z tobą w pełnej rozciągłości, że to koszmarny stan koperty...

"A był dla kierowania zespołem tym, czym Herod dla Towarzystwa Przedszkolnego w Betlejem"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czy szafirowe szkło też można tak podrapać :shock: :?:

What's Up, Doc?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość maciejc2005

Jeśli już jest to zegarek z serii 1500, i na 95% jest oryginalny (5% zostawiam, bo foto nie za ostre); - typowe też dla tyh modeli jest cos na wzór "granitowej" tarczy, no i częściej wlaśnie występował bi-color, niż np. cały stalowy.

Maciej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość maciejc2005

Bez problemu - weź od żony pierścionek z diamentem naturalnym, lub syntetycznym, i przejedź po szybce, to sie przekonasz 8)

Pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
ref. na deklu: 955.7136

ref tego co zapodałem jest podobny

tagproB_07_18122005.jpg

Pomyłka (?) z tym G czy może tak samo jak koperta zniszczony jest i dekiel? A może to jednak podróba?

EDIT: właśnie zauważyłem, że koronki się różnią i to dość znacznie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bez problemu - weź od żony pierścionek z diamentem naturalnym, lub syntetycznym, i przejedź po szybce, to sie przekonasz 8)

Pzdr

Myślałem o bardziej "naturalnych" sposobach. Oczywiście, że wszystko można. Tu rozważamy problem czy jest to zegarek oryginalny, a taka rysa, którą widać na szkiełku może sugerować, że to nie jest szafir.

What's Up, Doc?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chodzi o szkiełko to należy założyć, że to wcale nie musi być rysa, ale jeśli jednak to rysa, to porysować szafirowe szkło, wbrew pozorom, nie jest tak trudno- większość ścian to potrafi, również tych wewnątrz budynków :wink:

No właśnie, koronka- jest inna :idea:

Marcin

Samuel Butler

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzięki. no to już coś... w każdym razie dzięki, bo ktoś mnie poprosił abym sie wypowiedział na ZUPEŁNIE innym forum. Gość chce za to $50 więc wg mnie wygląda to niestety na podróbkę...

Panerai... so much more than just a watch.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.