Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

13lesiu

NIVREL

Rekomendowane odpowiedzi

Wpadł mi w rękę taki oto zegarek :)  zrobiłem mu parę fotek telefonem.Bardzo dobrze wykonany na mechanizmie AS5008.I trochę wiadomości z sieci;

Niemiecki zegarek ze szwajcarskim sercem

NIVREL zegarki są projektowane i produkowane w Niemczech, szczególnie w Kraju Saary w Saarbrücken w St. przedmieściach Arnual. Na NIVREL, używamy tylko ruchów szwajcarskich, które są wyrafinowane i urządzone w dużym stopniu, aż wreszcie się sercem z zegarka NIVREL. NIVREL oglądać dlatego nazywany jest "niemiecki zegarek ze szwajcarskim Serca". Hasło marki "Coeur de la Sarre" (francuski dla "The sercu regionu Saary") jest integralną częścią naszego logo marki i wyraża solidarność z Kraju Saary i całego regionu Saar-Lor-Lux.

Odniesienie N 910,001

NIVREL zegarki są zawsze opracowane z wyjątkowej idei w umyśle. Dlatego też nie należy się spodziewać nasz zegarek automatyczny alarm tylko brzmi ładnie, ale również spotkać na pierwotne przeznaczenie to ma naprawdę obudzić swojego właściciela gwałtownie na czas. Aby osiągnąć ten cel ma standardowych gongi są używane. Młot alarmu uderza bezpośrednio w stosunku do przypadku zegarka.Wynikające, charakterystyczny dźwięk obudzi wszystkich!

W związku z niezależnym źródłem mechanicznej, alarm nie jest zagrożona przez zaniku zasilania lub awarii elektronicznego. NIVREL używa kalibru AS 5008. Ruch ten został zbudowany tylko z 1970/75 i jest prawdziwą rzadkość dzisiaj. W zegarku NIVREL, kaliber otrzymuje kompleksową wyśmienite wykończenie. Na życzenie, zegarek może być dostarczony w limitowanej, ręcznie grawerowane wersji.Poza funkcją alarmu, zegarek wskazuje godziny, minuty, tryb sekunda, dzień tygodnia i datę.

post-41915-0-59208200-1426616963_thumb.jpg

post-41915-0-98742500-1426616975_thumb.jpg

post-41915-0-90834600-1426616991_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślicie,że to coś w rodzaju Nomosa lub Stowy?

post-41915-0-51438100-1426617223_thumb.jpg

post-41915-0-30081400-1426617263_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

raczej nie:)

jeszcze nie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Angelo

Jesli Maja w ofercie zegarki z alarmem i repetycja to niejest z nimi tak zle. (Chyba)

Ps. Leszku, chcesz bysmy stracili wzrok przez ten kolor czcionki?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśni nie wiem czemu to tak jasno skopiowało :(

Ten model zegarka na Chronos24 startuje od ok.6000zł.[używany] czy to nie jest zbyt wygórowana cena za tak mało znaną firmę?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przyglądałem się tej marce na BaselWorld 2 lub 3 lata temu. Jednak jakość wykonania nie była imponująca. Do Nomosa to im daleko.

Pozdrawiam
Piotrek

imageproxy1.jpg.39195932474b734d12bdf1ef8370670e.jpg 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nivrel miał szczyt popularności w latach 2005-8 o ile można tak powiedzieć,dobrze wykonane zegarki na etach i VJ głównie.

Pamiętam divery tej firmy szczególnie 1000metrowca na vj z zakręcanymi koronami przyciskow stopera, trudno było w tym czasie znaleźć podobny zegar. W tamtym czasie był wyżej ceniony od Stowy ale ten czas chyba już minął, od tamtej pory podaż ciekawych zegarków znacznie wzrosła. Co do cen to zobacz po ile się sprzedają na eBay US bo w US zawsze były najbardziej popularne.

cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy !

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Angelo

Ceny cenami... ale czy warto?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Mateusz Dąbrowski

Komplikacje może i ciekawe, ale wykonanie tarczy, wskazówek kojarzy mi się raczej z chińskim wyrobem inspirowanym vulcainem, niż z prestiżową marką jakkolwiek choćby patrzącą w stronę Nomosa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek IMHO wykonany bardzo dobrze[biorąc pod uwagę to,że nie miałem okazji przyjrzeć się dokładnie zegarkom z wyższej półki] tylko cena powala za nowego wołają 12000zł :( masakra

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przyznam że cena robi największe wrażenie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość norbie

Cena 12000 zł? Bardzo drogo. Ale np. nowy Oris z alarmem na AS5008 kosztuje jeszcze więcej.

Wintydża na takim samym mechanizmie kupisz sporo taniej.

Albo na crickecie w zasadzie nowego Revue Thommen: http://www.chrono24.pl/revuethommen/cricket-alarm-watch-ref-8010007-cal-msr-80--vulcain-120--id2809363.htm?dosearch=true&searchexplain=true&resultview=list&query=cricket&sortorder=0&maxAgeInDays=0&watchTypes=U&manufacturerIds=216&dosearch=true&urlSubpath=/search/index.htm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Mateusz Dąbrowski

Szczerze mówiąc już niektóre wersje Poljota Sygnala za kilkaset złotych bardziej do mnie trafiają... Po wyglądzie Nivrela spodziewałem się raczej ceny rzędu 1-2k, nie dziesięciokrotnie większej...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za wypowiedzi :)

No cóż jest już mój  :)

post-41915-0-70817100-1426705165_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość norbie

13lesiu - jeżeli kupileś go za 12k - to wtopiłeś. Jeżeli za ułamek tej ceny, to gratuluję. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak na poważnie to cena była IMHO naprawdę kusząca :)

Nie jest to zegarek moich marzeń tak,że niebawem poszukam mu nowego właściciela.

Chętnych zapraszam na PW

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znalazłem w sieci zegarki tej firmy które są na prawdę ładne :)

post-41915-0-17274900-1431883713_thumb.jpg

post-41915-0-45130500-1431883755_thumb.jpg

post-41915-0-74485800-1431883774_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.