mario591 0 #1 Napisano 5 Kwietnia 2015 Witam Mój zegarek ma już 3 lata i jak narazie działa bez zarzutu. Jestem z niego bardzo zadowolony ale widziałęm tez w sklepie nowe modele, które aż chcą aby je kupić ;p. No ale wracając do tematu. Nie wiem ile tak trzyma bateria ale jeśli przyjdzie czas na wymianę to pytano czy zrobić to samemu czy może w sklepie z zegarkami ?. Byłem w jednej z galerii handlowych, gdzie pani powiedziała, że jeżeli zegarek jest po gwarancji to wysyłają go do serwisu CASIO i tam w próżni wymieniają baterię aby nie dostały się drobinki kurzu i taka usługa kosztuje ok 80-100zł. Co do wymiany u zegarmistrza to jak niedawno wymieniałem baterię w swoim Bissecie to jak widziałem jak robi to zegarmistrz to aż ciarki mnie przeszły co robi z oringiem, który wyskoczył z rowka i nie można go było wsadzić na miejsce. Pytanie czy ktoś wymieniał już baterię w swoim G-Shocku i czy oddawać go jak cośczy może samemu można to zrobić. Zaznaczam, że często się kąpię z zegarkiem i nie chcę aby coś się stało w tej kwestii. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wytrych 7 #2 Napisano 5 Kwietnia 2015 W prozni ??? Wątpie, byc moze w warunkach bezpyłowych, ale tu rowniez małe wątpie wstawie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldzior 3242 #3 Napisano 5 Kwietnia 2015 Bzdura.Zwykły koleś wymieni baterię za 5 pln z tym że w lokalu pod szyldem Casio.Sam wymieniałem nie raz baterie zarówno w G w cenie do 500 pln jak i otwierałem G w przedziale od 500 pln do 1500 pln i chodzą. Pływam w nich i wszystko gra. Oczywiście trzeba mieć do tego narzędzia, zdolności manualne i minimalne pojęcie.Nie można tego zrobić małym, kuchennym nożykiem i na kolanie. Jest to delikatna operacja i wymaga skupienia i precyzji.W przeciwnym razie można coś uszkodzić. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Dingo #4 Napisano 6 Kwietnia 2015 Normalnie mistrzostwo świata z tą próżnią, ciekawe kto coś takiego wymyślił . Ważne aby nie zerwać gwintów, i dokręcić równo dekielek, aby uszczelka odpowiednio została ułożona. Osobiście też sam wymieniam baterie, dla swojego i zegarka zdrowia To prosty model, bez czujników i tasiemek, moim zdaniem szkoda kasy, lepiej zainwestować w dobrą baterię, śrubokręt i olej silikonowy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach