Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość leischke

Zapytanie o ELYSEE...

Rekomendowane odpowiedzi

Gość leischke

Drodzy koledzy...

Otóz będąc ostatnio w Niemczech,ujrzałem kilka rodzajów nawet dośc ładnych zegarków, firmy Elysee,niektóre są ciekawe...szczególne interesujące zdają mi się modele:70918,80325,80255...to ładne mechaniczne zegareczki i jakby troszkę wzory zkądś mi znane(jakieś zapożyczenia?)...

w Polsce ta marka jest kompletnie nie znana...czy może ktoś z państwa powiedziec mi jakiej klasy to zegarki?jakie werki stosuje?czy mieliście może jakieś kontakyu z tymi zegarkami.

Ceny ich są na tyle atrakcyjne,że zachęcaja...tylko szkoda by było się naciąc...tak więc od zakupów zgarka elysee się na razie powstrzymam oczekując na wasze opinie na ten temat...

http://www.elysee-uhren.de

ps.(czy to wogóle jest marka?) pisałem mejla do firmy tej i otrzymałem dość ogólny opis firmy nic konkretnego...

pozdrawiam i z niecierpliwoscią oczekuję odpowiedzi...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość leischke

rozumiem...

już wiele się wyjaśniło...

jak to trzeba uważać...:lol:)

swoją droga to tyle tych krzaków że już to las cały...i chyba już więcej niż "normalnych" firm...

my sobie jakoś poradzimy...ale moja znajoma chciała kupić synowi w prezencie dobry zegarek ,z okazji zdanej matury...i o mało nie kupiła(w porę interweniowałem) okazyjnie Patka...na allegro...to straszne to co sie dzieje...te falsyfikaty... i legalne na poły krzaki...jak ktoś sie nie zna to... jest w krzakach...

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo to oczywiście nie jest żaden tourbillon, a jedynie zegarek z widocznym balansem, ale stylizowanym ewidentnie na tourbillon. Takie wprowadzenie w błąd (nie wnikam, czy celowe)...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Może to wpadka sprzedającego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie, ten akurat nic nie pisał o tourbillonie, ale wielu innych w takiej sytuacji, i owszem. To producent stara się je upodobnić do nich na siłę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest "chiński tourbillon" - bylo sporo na ten temat.

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale niebieskie śrubki wyglągają pięknie, a tak poważnie to lepiej kupić w podobnej cenie automat Timexa lub Seiko niż takie badziewie, które pewnie dobrze prezentuje się tylko na zdjęciach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Marcin99

a z tourbillonem ma wspólną tylko nazwe :? :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
a z tourbillonem ma wspólną tylko nazwe

Nie tylko.

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na zdjęciach na stronie firmowej, to te zegarki nie wyglądają gorzej niż Maurice Lacroix :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.