Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Herr Heinreich Krüger

Issey Miyake

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam do Was pytanie, czy ktokolwiek miał może styczność z zegarkami marki japońskiego designera? Chodzi mi dokładnie o serie Trapezoid (SILAT002) oraz W (SILAY006). Interesuje mnie jaka jest jakość wykonania, czy nie są to przypadkiem typowe "zegarki modowe". Z tego co się doczytałem na różnych stronach szkła są niestety mineralne. Mechanizmy podobno pochodzą z Citizena, aczkolwiek na oficjalnej stronie producenta w rogu widnieje napis "SEIKO". Niestety na tej samej stronie w zakładkach ze specyfikacjami danych mechanizmu już nie udało mi się odszukać. (zdjęcie ze strony http://www.passaggiomilano.com/ )

post-50519-0-82090400-1429011344.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jakie mają być niby zegarki produkowane pod marką perfumiarza, czy projektanta ciuchów?

Takie samo ustrojstwo, jak i zegarki Calvin Klein, itp.

Jak Issey Miyake to tylko L'eau d'issey pour homme ;) - geniusz!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam Iseey Miyake To:

silan003.jpgI bought it around 500zl., 3 years ago and it works perfectly.

Unique design and light in the hand. Suitable for both men and women.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jakie mają być niby zegarki produkowane pod marką perfumiarza, czy projektanta ciuchów?
Takie samo ustrojstwo, jak i zegarki Calvin Klein, itp.
Jak Issey Miyake to tylko L'eau d'issey pour homme  ;) - geniusz!

z tego co wiem to akurat CK należy do grupy swatcha i zdaje się że są tam pakowane werki ETA, także nie wydaje mi się, żeby odbiegały jakością od innych produktów SwatchGroup w tym przedziale cenowym. Oczywiście nie komentuje relacji ilości "bajerów" do ceny bo to akurat wydaje mi się oczywiste. Podejrzewam, że jednak oryginale zegarki CK , że nie dostają "łuszczycy chromowej" czy też werk nie wysiada po 3 miesiącach noszenia, jak to zauważyłem w zegarkach innych marek modowych używanych przez znajomych. Stąd też moja ciekawość co do jakości wykonania produktów Issey Miyake. 
PS

Nazywanie Issey Miyake "perfumiarzem" też wydaje mi się sporym nadużyciem, ale to już tylko moja opinia ;)

Mam Iseey Miyake To:

silan003.jpgI bought it around 500zl., 3 years ago and it works perfectly.

Unique design and light in the hand. Suitable for both men and women.

I would be grateful for any information on movement (if you have such knowledge) and the quality of materials / its durability level based on daily use. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heinrich - mi bardziej chodziło o prestiż, nie o jakość zegarków produkowanych pod szyldem firm modowych ;)

Wpodobnie z nazwaniem IM perfumiarzem.

Wiadomo, że każdy producent ma swojego marketingowca, który odpowiada za swoją działkę i pieniądze dla firmy zarabiać musi.

Czy CK, czy Diesel czy inny, zegarki może i robi niezniszczalne i trendy, ale czy to dobry pomysł to ja nie wiem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I would be grateful for any information on movement (if you have such knowledge) and the quality of materials / its durability level based on daily use. 

Of course.

If I am not mistaken, Miyake uses mechanisms from Seiko. Unfortunetaly, in the box, it isn't written any information about the watch.

From my own experience after 3 years with the watch:

It's so light in the hand that you forget, that you are wearing it.

The rubber strap is easy wearable and soft

The metal part is shiny and "attracts" the signs.

The crystal is so ''clear'', that you don't even see that it is on the watch

It is not suitable for big wrists. In my wrist ( 16,5 cm) it looks good but in a 17,5+ wrist, I think that it will look childish.

It attracts the attention even of those who don't care at all about watces.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.