Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

mat_k

Toolcraft 820 a dekiel Omegi Seamaster

Rekomendowane odpowiedzi

Czołem forumowicze,
Jako iż mój zegarmistrz będzie na urlopie do przyszłęgo tygodnia, mam zamiar sam sprawdzić oryginalność zakupionego zegarka. Chcę otworzyć dekiel Omegi Aqua Terra Chronograph taki jak w załączniku za pomocą popularnego narzędzia Toolcraft 820. Czy będzie to możliwe? Proszę o waszą opinię. Jeśli dacie zielone światło, zamawiam na Conrad-dzie.

post-36842-0-35356800-1430891889_thumb.jpgpost-36842-0-19504400-1430891948_thumb.jpg

EWOLUCJA:

Casio na komunię --> Casio od dziadka --> Q&Q --> Perfect --> Casio Edifice --> Christian Benoit --> Armani --> Lacoste --> Certina--> Tag Heuer Monaco --> Frederique Constant Automatic  --> Maurice Lacroix Pontos -->  Omega Aqua Terra --> Longines Hydroconquest Automatic + Oris Big Crown Chronograph + Frederique Constant GMT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli jest zakręcony fabrycznie lub przez profesjonalnego mistrza z profesjonalnym sprzętem pod swój WR to jedynym "sukcesem" będzie porysowany ostro dekiel.

edit:ten dekiel jakis taki, no nie wiem, mocno zjechany albo non-swiss-made. Ale to kwestia zdjeć.

Wiem, że wcześniej pytałeś o oryginalność i przyszło mi do głowy że chyba podróbki nie powinny mieć AR. Jak w Twoim?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli jest zakręcony fabrycznie lub przez profesjonalnego mistrza z profesjonalnym sprzętem pod swój WR to jedynym "sukcesem" będzie porysowany ostro dekiel.

edit:ten dekiel jakis taki, no nie wiem, mocno zjechany albo non-swiss-made. Ale to kwestia zdjeć.

Wiem, że wcześniej pytałeś o oryginalność i przyszło mi do głowy że chyba podróbki nie powinny mieć AR. Jak w Twoim?

AR na pokładzie, widać chyba tu? https://www.youtube.com/watch?v=ihDXZ3LlTMM&feature=youtu.be . Może uda mi sie go zaniesc jutro do innego zegarmistrza ale istnieje szansa duza ze on tez uzywa Toolcrafta :(

Edit: lepsze zdjęcie dekla:

post-36842-0-26984600-1430896898_thumb.jpg

EWOLUCJA:

Casio na komunię --> Casio od dziadka --> Q&Q --> Perfect --> Casio Edifice --> Christian Benoit --> Armani --> Lacoste --> Certina--> Tag Heuer Monaco --> Frederique Constant Automatic  --> Maurice Lacroix Pontos -->  Omega Aqua Terra --> Longines Hydroconquest Automatic + Oris Big Crown Chronograph + Frederique Constant GMT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to powinno być ok. Co do dekla moim zdaniem jeśli miałby otworzyć się tym kluczem to powinien również otworzyć się piłeczką. Wtedy będzie bezśladowo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to powinno być ok. Co do dekla moim zdaniem jeśli miałby otworzyć się tym kluczem to powinien również otworzyć się piłeczką. Wtedy będzie bezśladowo.

No to jutro się przekonamy. Serio zjechany dekiel, ale zegarek ma chyba z 8 lat i jak widać po deklu był już otwierany - może to dlatego? Zjechane są polerowane powierzchnie...

EWOLUCJA:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te dodatkowe zdjęcia lepsze. Trzymam kciuki zatem, ale moim zdaniem jak jest AR to będzie dobrze :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Honk Kong nie śpi i i ch podróbki AAA :/ Również mam nadzieję iż da się go otworzyć. Musi być 3301 z kołem kolumnowym i oby było :)

EWOLUCJA:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.