Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Pilot353

Pierwszy zegar kominkowy, teraz naścienny

Rekomendowane odpowiedzi

Przymierzam się do zakupu pierwszego zegara kominkowego. Jako fascynat radzieckich skłaniam się do radzieckiej Wiesny

http://olx.pl/oferta/zegar-kominkowy-vesna-zsrr-CID628-ID91BXb.html#290a6ab0cd

ale nie ukrywam że również podoba mi się Junghans z poniższego linku. Oczywiście teraz będzie stara śpiewka "ja się na tym nie znam, nie wiem czy jest ok, bla bla bla" A tak na poważnie, z zamieszczonych zdjęć Junghansa jest z nim wszystko ok? Zegary oba mam praktycznie w pobliżu, odbiór osobisty lecz nie wiem do końca na co zwracać uwagę. Ceną się nie sugerujcie, spróbujemy coś z niej uszczuplić.

http://olx.pl/oferta/stary-zegar-kominkowy-junghans-CID628-IDagdQh.html#290a6ab0cd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witaj. Ja bym Junghansa kupił ale to kwestia gustu a o gustach się nie dyskutuje.

Niby klient pisze że zegar na chodzie. Trzeba założyć że pewnie wymaga smarowania i czyszczenia mechanizmu.

Ważne co by skrzynka bez kołatków była bo szkoda nowych lokatorów do domu wprowadzać a potem kłopot z wyprowadzeniem ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No cóż, fizyk ryzyk. Byłem i kupiłem. Coby był wilk syty i owca cała wziąłem obydwa :) Teraz mogę czytać i zapoznawać się z nowym nabytkiem.

Jako źe apetyt rośnie w miarę jedzenia teraz będę Wam marudził o zegar wiszący

post-72726-0-14235100-1434282832_thumb.jpg

post-72726-0-75800300-1434282832_thumb.jpg

post-72726-0-19824700-1434282834_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W przyszłymmiesiącu będę chciał uderzyć w kierunku zegara na ścianę. Nie, nie z nowych wyrobów a coś z minionej epoki. Na jaką firmę najlepiej zwracać uwagę? Nie ukrywam że dziś już przyglądałem oferty zegarów z kukułką ale to nie jest wyznacznik moich poszukiwań.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaką firmę, jaką firmę... Taką, której zegar się Tobie podoba. Wszelkie wyroby przedwojenne są, powiedzmy w niższych budżetach, gwarantem jako takiej jakości i tego, że coś będzie można z nimi zrobić. Ja bym celował w wyroby firmy Świt z Cieszyna, tak na dzisiaj...

Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za naprowadzenie. Zegara raczej będę poszukiwał na olx lub alle ze swojego rejonu, żebym mógł osobiście odebrać. Z tego co zaobserwowałem to najczęściej pojawiają się Gustavy Beckery i Junghansy. Do tematu wrócę bliżej zakupu, gdy już konkretne oferty będę rozważał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.