Pilot353 22 #1 Napisano 13 Czerwca 2015 Przymierzam się do zakupu pierwszego zegara kominkowego. Jako fascynat radzieckich skłaniam się do radzieckiej Wiesny http://olx.pl/oferta/zegar-kominkowy-vesna-zsrr-CID628-ID91BXb.html#290a6ab0cd ale nie ukrywam że również podoba mi się Junghans z poniższego linku. Oczywiście teraz będzie stara śpiewka "ja się na tym nie znam, nie wiem czy jest ok, bla bla bla" A tak na poważnie, z zamieszczonych zdjęć Junghansa jest z nim wszystko ok? Zegary oba mam praktycznie w pobliżu, odbiór osobisty lecz nie wiem do końca na co zwracać uwagę. Ceną się nie sugerujcie, spróbujemy coś z niej uszczuplić. http://olx.pl/oferta/stary-zegar-kominkowy-junghans-CID628-IDagdQh.html#290a6ab0cd 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
docent 1 #2 Napisano 13 Czerwca 2015 Witaj. Ja bym Junghansa kupił ale to kwestia gustu a o gustach się nie dyskutuje.Niby klient pisze że zegar na chodzie. Trzeba założyć że pewnie wymaga smarowania i czyszczenia mechanizmu.Ważne co by skrzynka bez kołatków była bo szkoda nowych lokatorów do domu wprowadzać a potem kłopot z wyprowadzeniem ;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pilot353 22 #3 Napisano 14 Czerwca 2015 No cóż, fizyk ryzyk. Byłem i kupiłem. Coby był wilk syty i owca cała wziąłem obydwa Teraz mogę czytać i zapoznawać się z nowym nabytkiem. Jako źe apetyt rośnie w miarę jedzenia teraz będę Wam marudził o zegar wiszący 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pilot353 22 #4 Napisano 15 Czerwca 2015 W przyszłymmiesiącu będę chciał uderzyć w kierunku zegara na ścianę. Nie, nie z nowych wyrobów a coś z minionej epoki. Na jaką firmę najlepiej zwracać uwagę? Nie ukrywam że dziś już przyglądałem oferty zegarów z kukułką ale to nie jest wyznacznik moich poszukiwań. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #5 Napisano 15 Czerwca 2015 Jaką firmę, jaką firmę... Taką, której zegar się Tobie podoba. Wszelkie wyroby przedwojenne są, powiedzmy w niższych budżetach, gwarantem jako takiej jakości i tego, że coś będzie można z nimi zrobić. Ja bym celował w wyroby firmy Świt z Cieszyna, tak na dzisiaj... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pilot353 22 #6 Napisano 15 Czerwca 2015 Dzięki za naprowadzenie. Zegara raczej będę poszukiwał na olx lub alle ze swojego rejonu, żebym mógł osobiście odebrać. Z tego co zaobserwowałem to najczęściej pojawiają się Gustavy Beckery i Junghansy. Do tematu wrócę bliżej zakupu, gdy już konkretne oferty będę rozważał. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach