Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Dziob.p

Koperta do gw-9200

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie
Zakupiłem na aukcji gw 9200. Oczywiście opis i zdjęcia sprytnie ukrywały fatalny stan szkła - liczne punktowe obicia niektóre na tyle głębokie że bał bym się z nim pływać.
W związku z tą fatalną sytuacją chce wymienić szkło, a więc całą kopertę.
Gdzie można nabyć koperte za ludzkie pieniądze ?
Zibi 350zł (oszaleli), lokalny serwis casio 198zł.

Czy da się gdzieś taniej ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A nie lepiej go oddać i odzyskać pieniądze?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chcesz wymieniać całą kopertę z powodu rys i obić na szkle?

Jak dasz rade je uchwycić aparatem to wrzuć zdjęcia tego szkiełka. 

Swoja droga kolega Dingo wymieniał samo szkiełko w swoim Risemen'ie ostatnio i zapłacił za ta przyjemność nieco ponad 60PLN. Napisz do niego to Ci podpowie zapewne co i jak.  ;)

Udało mi sie odkopac, tutaj masz watek o tym: http://zegarkiclub.pl/forum/topic/1669-podforum-mi%C5%82o%C5%9Bnik%C3%B3w-zegark%C3%B3w-casio-g-shock/page-730?hl=%20szkie%C5%82ko%20%209200

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Próbuje ale chłop zapadł się pod ziemie. Jeśli do niedzieli się nie odezwie to zgłaszam sprawe allegro.

Więc półki co szukam rozwiązania w postaci wymiany koperty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

GitBit
Pierwsza myśl była że wypoleruje ale okrągłę obicia mają po 0,5mm  głębokości - dlatego pisałem że bał bym się z nim nurkować, bo mogło by ciśnienia nie wytrzymać.
To nie rysy a głębokie rany kłute.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie baw się w to. Jak koleś wcisnął Ci kit i towar jest niezgodny z opisem to zakładaj spór i odsyłaj zegarek.

Zapłaciłeś pewnie za niego kilka stówek, teraz kilka kolejnych dasz za wymianę części i wyjdzie jak za nowy ze sklepu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

GitBit

Pierwsza myśl była że wypoleruje ale okrągłę obicia mają po 0,5mm  głębokości - dlatego pisałem że bał bym się z nim nurkować, bo mogło by ciśnienia nie wytrzymać.

To nie rysy a głębokie rany kłute.

Jak aż tak źle to musiałbyś przejechać to wpierw papierem ściernym, jakaś 800ką i stopniowo schodzić do 2000cy a potem jeszcze zabawa z tlenkiem ceru. Trochę by to zajęło..

Napisz do Dingo bo koszt niewielki tylko nie wiem jak z wymianą czy on to sam wymieniał czy nie. Z doświadczenia wiem ze do wypchnięcia szybki trzeba użyć sporej siły a w tym modelu jest też szybka z panelem słonecznym która podczas wypychania może pęknąć. Mi się to raz zdarzyło niestety, nic przyjemnego.. 

Waldzior swoja droga ma racje.. Jeśli opis nie zgadza się ze stanem faktycznym a gość się nie zreflektuje to zakładaj spór, tylko sam w sobie spór w rezultacie nic może nie dać, gość co najwyżej otrzyma ostrzeżenie od allegro i tyle.

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dziś założe spór
ale znając allegro skończy się wymianą koperty lub szkła

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Walcz o swoje chłopie. Nie odpuszczaj.

To przecież Twoje pieniądze. Niech ten sprzedający nie myśli, że trafił na frajera. Jak byś kupił drogie auto z wadą, o której nie zostałeś poinformowany a którą zobaczyłeś po powrocie do domu to też byś naprawiał za swoje?

Allegro za przedmiot niezgodny z opisem oddaje 50% w przypadku, kiedy nie dogadasz się ze sprzedającym. Koniecznie załóż spór i zapoznaj się z Programem Ochrony Kupujących.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tomaliusz

Elmo, wrzuć foty tego kalectwa  ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O to to. I jestem ciekawy.

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak tak ja też jestem ciekaw tych rys  ;)

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Będę robił zdjęcia jutro do sporu na allegro to wkleje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Dingo

W razie najgorszego, wymiana szkła nie jest skomplikowana, tylko na szkiełko poczekasz około 40 dni  :(  Wymiana zajęła mi jakieś dwie godzinki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W razie najgorszego, wymiana szkła nie jest skomplikowana, tylko na szkiełko poczekasz około 40 dni  :(  Wymiana zajęła mi jakieś dwie godzinki

Dingo z ciekawości zapytam.. Jak wypychałeś tą starą szybkę i dlaczego ją właściwie wymieniałeś? Była porysowana czy pęknięta? Może masz jakiś lepszy sposób na to bo ja wypychałem kciukiem dwa razy mi się udało ale za 3 już poszedł mi panel  :(

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Dingo

Dingo z ciekawości zapytam.. Jak wypychałeś tą starą szybkę i dlaczego ją właściwie wymieniałeś? Była porysowana czy pęknięta? Może masz jakiś lepszy sposób na to bo ja wypychałem kciukiem dwa razy mi się udało ale za 3 już poszedł mi panel  :(

Szybka była porysowana miała duże ubytki, a zegarek robiłem dla siebie, więc nie chciałem półśrodków. Mam patent, długo nad nim myślałem i wymyśliłem, nie chcę opisywać tego teraz, bo jest porąbany jak ja  :P  ale działa. Powiem tylko, że wywołuje w zamkniętej kopercie nadciśnienie, które w przeciągu 10 minut wypycha bezpiecznie szybkę. Nową wciskam za pomocą imadła i dwóch sosnowych klocków.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tomaliusz

Dobry patent  :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szybka była porysowana miała duże ubytki, a zegarek robiłem dla siebie, więc nie chciałem półśrodków. Mam patent, długo nad nim myślałem i wymyśliłem, nie chcę opisywać tego teraz, bo jest porąbany jak ja  :P  ale działa. Powiem tylko, że wywołuje w zamkniętej kopercie nadciśnienie, które w przeciągu 10 minut wypycha bezpiecznie szybkę. Nową wciskam za pomocą imadła i dwóch sosnowych klocków.

Heh to rzeż wymyślił nie powiem, grunt że pomysł skuteczny mimo wszystko ciekaw jestem jak to patent.  ;)

Z wmontowaniem, wciśnięciem to nie problem.

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Dingo

Dobra napiszę, ale nie odpowiadam za szkody jak ktoś zepsuje sobie coś, lub dozna obrażeń  :P

1. rozkręcam zegarek i wyjmuję moduł

2. zostawiam pustą kopertę i wkładam ją do zamrażalnika na 15 minut

3. przygotowuje śrubokręt, dekiel, śrubki, i.... gaz do zapalniczek

4. wpuszczam gaz do otwartej koperty tak żeby się skroplił i wypełnił w 1/6 kopertę

5. szybko montuje dekielek i skręcam śrubkami

6. zawijam kopertę w szmatkę, aby szkło gdzieś nie poleciało i zostawiam w ciepłym miejscu

7. po jakimś czasie słyszę takie puk, jakby kto piwo otwierał

Mam nadzieję, że nie uważacie mnie za wariata, chciałem tylko zrobić na przekór zegarmistrzowi, który mówił, że się nie da  :ph34r:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra napiszę, ale nie odpowiadam za szkody jak ktoś zepsuje sobie coś, lub dozna obrażeń   :P

1. rozkręcam zegarek i wyjmuję moduł

2. zostawiam pustą kopertę i wkładam ją do zamrażalnika na 15 minut

3. przygotowuje śrubokręt, dekiel, śrubki, i.... gaz do zapalniczek

4. wpuszczam gaz do otwartej koperty tak żeby się skroplił i wypełnił w 1/6 kopertę

5. szybko montuje dekielek i skręcam śrubkami

6. zawijam kopertę w szmatkę, aby szkło gdzieś nie poleciało i zostawiam w ciepłym miejscu

7. po jakimś czasie słyszę takie puk, jakby kto piwo otwierał

Mam nadzieję, że nie uważacie mnie za wariata, chciałem tylko zrobić na przekór zegarmistrzowi, który mówił, że się nie da   :ph34r:

HaHaHa Mistrz! :lol: Dobry wariat z Ciebie!  ;)

Musze to wyprubować, mam starą koperte ze zniszczonym szkiełkiem od G-5600E tak więc jutro testy!   :D

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Dingo

Trochę naprowadziło mnie to, że ktoś na wusie robił hydro moda, wlał za dużo oleju i jak zrobiło się cieplej, to pięknie wypchnęło szkiełko  <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak można wlać za dużo oleju? :P Jak się wleje za mało to będą bąble pływać...

"Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Dingo

bąbel musi zostać jeden mały  :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tomaliusz

dingo, dobra metoda  :) , tylko co z ekranem baterii słonecznej? Nie zostaną żadne smugi po gazie? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.