Dziob.p 0 #1 Napisano 26 Czerwca 2015 PanowieZakupiłem na aukcji gw 9200. Oczywiście opis i zdjęcia sprytnie ukrywały fatalny stan szkła - liczne punktowe obicia niektóre na tyle głębokie że bał bym się z nim pływać.W związku z tą fatalną sytuacją chce wymienić szkło, a więc całą kopertę.Gdzie można nabyć koperte za ludzkie pieniądze ?Zibi 350zł (oszaleli), lokalny serwis casio 198zł.Czy da się gdzieś taniej ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldzior 3218 #2 Napisano 26 Czerwca 2015 A nie lepiej go oddać i odzyskać pieniądze? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GitBit 628 #3 Napisano 26 Czerwca 2015 Chcesz wymieniać całą kopertę z powodu rys i obić na szkle?Jak dasz rade je uchwycić aparatem to wrzuć zdjęcia tego szkiełka. Swoja droga kolega Dingo wymieniał samo szkiełko w swoim Risemen'ie ostatnio i zapłacił za ta przyjemność nieco ponad 60PLN. Napisz do niego to Ci podpowie zapewne co i jak. Udało mi sie odkopac, tutaj masz watek o tym: http://zegarkiclub.pl/forum/topic/1669-podforum-mi%C5%82o%C5%9Bnik%C3%B3w-zegark%C3%B3w-casio-g-shock/page-730?hl=%20szkie%C5%82ko%20%209200 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dziob.p 0 #4 Napisano 26 Czerwca 2015 Próbuje ale chłop zapadł się pod ziemie. Jeśli do niedzieli się nie odezwie to zgłaszam sprawe allegro.Więc półki co szukam rozwiązania w postaci wymiany koperty. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dziob.p 0 #5 Napisano 26 Czerwca 2015 GitBitPierwsza myśl była że wypoleruje ale okrągłę obicia mają po 0,5mm głębokości - dlatego pisałem że bał bym się z nim nurkować, bo mogło by ciśnienia nie wytrzymać.To nie rysy a głębokie rany kłute. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldzior 3218 #6 Napisano 26 Czerwca 2015 Nie baw się w to. Jak koleś wcisnął Ci kit i towar jest niezgodny z opisem to zakładaj spór i odsyłaj zegarek.Zapłaciłeś pewnie za niego kilka stówek, teraz kilka kolejnych dasz za wymianę części i wyjdzie jak za nowy ze sklepu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GitBit 628 #7 Napisano 26 Czerwca 2015 GitBitPierwsza myśl była że wypoleruje ale okrągłę obicia mają po 0,5mm głębokości - dlatego pisałem że bał bym się z nim nurkować, bo mogło by ciśnienia nie wytrzymać.To nie rysy a głębokie rany kłute. Jak aż tak źle to musiałbyś przejechać to wpierw papierem ściernym, jakaś 800ką i stopniowo schodzić do 2000cy a potem jeszcze zabawa z tlenkiem ceru. Trochę by to zajęło..Napisz do Dingo bo koszt niewielki tylko nie wiem jak z wymianą czy on to sam wymieniał czy nie. Z doświadczenia wiem ze do wypchnięcia szybki trzeba użyć sporej siły a w tym modelu jest też szybka z panelem słonecznym która podczas wypychania może pęknąć. Mi się to raz zdarzyło niestety, nic przyjemnego.. Waldzior swoja droga ma racje.. Jeśli opis nie zgadza się ze stanem faktycznym a gość się nie zreflektuje to zakładaj spór, tylko sam w sobie spór w rezultacie nic może nie dać, gość co najwyżej otrzyma ostrzeżenie od allegro i tyle. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dziob.p 0 #8 Napisano 26 Czerwca 2015 dziś założe spórale znając allegro skończy się wymianą koperty lub szkła 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldzior 3218 #9 Napisano 26 Czerwca 2015 Walcz o swoje chłopie. Nie odpuszczaj.To przecież Twoje pieniądze. Niech ten sprzedający nie myśli, że trafił na frajera. Jak byś kupił drogie auto z wadą, o której nie zostałeś poinformowany a którą zobaczyłeś po powrocie do domu to też byś naprawiał za swoje?Allegro za przedmiot niezgodny z opisem oddaje 50% w przypadku, kiedy nie dogadasz się ze sprzedającym. Koniecznie załóż spór i zapoznaj się z Programem Ochrony Kupujących. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość tomaliusz #10 Napisano 26 Czerwca 2015 Elmo, wrzuć foty tego kalectwa 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kornel91 79243 #11 Napisano 26 Czerwca 2015 O to to. I jestem ciekawy. 0 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GitBit 628 #12 Napisano 26 Czerwca 2015 Tak tak ja też jestem ciekaw tych rys 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dziob.p 0 #13 Napisano 26 Czerwca 2015 Będę robił zdjęcia jutro do sporu na allegro to wkleje 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Dingo #14 Napisano 26 Czerwca 2015 W razie najgorszego, wymiana szkła nie jest skomplikowana, tylko na szkiełko poczekasz około 40 dni Wymiana zajęła mi jakieś dwie godzinki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
X-Ray 95 #15 Napisano 26 Czerwca 2015 Na olx masz Ryska na czesci 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GitBit 628 #16 Napisano 26 Czerwca 2015 W razie najgorszego, wymiana szkła nie jest skomplikowana, tylko na szkiełko poczekasz około 40 dni Wymiana zajęła mi jakieś dwie godzinki Dingo z ciekawości zapytam.. Jak wypychałeś tą starą szybkę i dlaczego ją właściwie wymieniałeś? Była porysowana czy pęknięta? Może masz jakiś lepszy sposób na to bo ja wypychałem kciukiem dwa razy mi się udało ale za 3 już poszedł mi panel 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Dingo #17 Napisano 26 Czerwca 2015 Dingo z ciekawości zapytam.. Jak wypychałeś tą starą szybkę i dlaczego ją właściwie wymieniałeś? Była porysowana czy pęknięta? Może masz jakiś lepszy sposób na to bo ja wypychałem kciukiem dwa razy mi się udało ale za 3 już poszedł mi panel Szybka była porysowana miała duże ubytki, a zegarek robiłem dla siebie, więc nie chciałem półśrodków. Mam patent, długo nad nim myślałem i wymyśliłem, nie chcę opisywać tego teraz, bo jest porąbany jak ja ale działa. Powiem tylko, że wywołuje w zamkniętej kopercie nadciśnienie, które w przeciągu 10 minut wypycha bezpiecznie szybkę. Nową wciskam za pomocą imadła i dwóch sosnowych klocków. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość tomaliusz #18 Napisano 26 Czerwca 2015 Dobry patent 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GitBit 628 #19 Napisano 26 Czerwca 2015 Szybka była porysowana miała duże ubytki, a zegarek robiłem dla siebie, więc nie chciałem półśrodków. Mam patent, długo nad nim myślałem i wymyśliłem, nie chcę opisywać tego teraz, bo jest porąbany jak ja ale działa. Powiem tylko, że wywołuje w zamkniętej kopercie nadciśnienie, które w przeciągu 10 minut wypycha bezpiecznie szybkę. Nową wciskam za pomocą imadła i dwóch sosnowych klocków. Heh to rzeż wymyślił nie powiem, grunt że pomysł skuteczny mimo wszystko ciekaw jestem jak to patent. Z wmontowaniem, wciśnięciem to nie problem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Dingo #20 Napisano 26 Czerwca 2015 Dobra napiszę, ale nie odpowiadam za szkody jak ktoś zepsuje sobie coś, lub dozna obrażeń 1. rozkręcam zegarek i wyjmuję moduł2. zostawiam pustą kopertę i wkładam ją do zamrażalnika na 15 minut3. przygotowuje śrubokręt, dekiel, śrubki, i.... gaz do zapalniczek4. wpuszczam gaz do otwartej koperty tak żeby się skroplił i wypełnił w 1/6 kopertę5. szybko montuje dekielek i skręcam śrubkami6. zawijam kopertę w szmatkę, aby szkło gdzieś nie poleciało i zostawiam w ciepłym miejscu7. po jakimś czasie słyszę takie puk, jakby kto piwo otwierał Mam nadzieję, że nie uważacie mnie za wariata, chciałem tylko zrobić na przekór zegarmistrzowi, który mówił, że się nie da 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GitBit 628 #21 Napisano 26 Czerwca 2015 Dobra napiszę, ale nie odpowiadam za szkody jak ktoś zepsuje sobie coś, lub dozna obrażeń 1. rozkręcam zegarek i wyjmuję moduł2. zostawiam pustą kopertę i wkładam ją do zamrażalnika na 15 minut3. przygotowuje śrubokręt, dekiel, śrubki, i.... gaz do zapalniczek4. wpuszczam gaz do otwartej koperty tak żeby się skroplił i wypełnił w 1/6 kopertę5. szybko montuje dekielek i skręcam śrubkami6. zawijam kopertę w szmatkę, aby szkło gdzieś nie poleciało i zostawiam w ciepłym miejscu7. po jakimś czasie słyszę takie puk, jakby kto piwo otwierał Mam nadzieję, że nie uważacie mnie za wariata, chciałem tylko zrobić na przekór zegarmistrzowi, który mówił, że się nie da HaHaHa Mistrz! Dobry wariat z Ciebie! Musze to wyprubować, mam starą koperte ze zniszczonym szkiełkiem od G-5600E tak więc jutro testy! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Dingo #22 Napisano 26 Czerwca 2015 Trochę naprowadziło mnie to, że ktoś na wusie robił hydro moda, wlał za dużo oleju i jak zrobiło się cieplej, to pięknie wypchnęło szkiełko 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamilspider 70 #23 Napisano 26 Czerwca 2015 Jak można wlać za dużo oleju? Jak się wleje za mało to będą bąble pływać... 0 "Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Dingo #24 Napisano 26 Czerwca 2015 bąbel musi zostać jeden mały 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość tomaliusz #25 Napisano 26 Czerwca 2015 dingo, dobra metoda , tylko co z ekranem baterii słonecznej? Nie zostaną żadne smugi po gazie? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach