Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

tasko0

Zegarek TISSOT

Rekomendowane odpowiedzi

Zauważ, że to maleństwo. W rozmiarze dzisiejszej damki. Sam noszę zegarki tej wielkości, ale ostatnio to niezbyt modne, że tak to ujmę. A co do tego, czy warto, to ja bym sobie darował. Kwarcyk jak kwarcyk. Może poszukaj używanego? Kwarcowe Tissoty w tym stylu szybko tracą na wartości i potrafią chodzić za 100-200 złotych. Wtedy to ma moim zdaniem większy sens.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zauważ, że to maleństwo. W rozmiarze dzisiejszej damki. Sam noszę zegarki tej wielkości, ale ostatnio to niezbyt modne, że tak to ujmę. A co do tego, czy warto, to ja bym sobie darował. Kwarcyk jak kwarcyk. Może poszukaj używanego? Kwarcowe Tissoty w tym stylu szybko tracą na wartości i potrafią chodzić za 100-200 złotych. Wtedy to ma moim zdaniem większy sens.

A poleciłbyś jakiś zegarek tak do kwoty 800 zł ze złotą tarczą?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koniecznie ta złota tarcza?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A poleciłbyś jakiś zegarek tak do kwoty 800 zł ze złotą tarczą?

ja siedzę raczej w starych zegarkach, musisz poczekać na kogoś, kto lubi nowsze. z używanych będzie tego masa, wystarczy popatrzeć po portalach aukcyjnych. i popytać o konkretne ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koniecznie ta złota tarcza?

Kolor złoty - niekoniecznie ze złota :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja siedzę raczej w starych zegarkach, musisz poczekać na kogoś, kto lubi nowsze. z używanych będzie tego masa, wystarczy popatrzeć po portalach aukcyjnych. i popytać o konkretne ;)

Na allegro ze złotą tarczą do 800 zł nie znalazłem 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tu wcześniej kolega hrabia pisał, że tissot kwarcowy szybko traci na wartości a co z przesłanymi powyżej modelami np. festina lub doxa to też nic szczególnego?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tu wcześniej kolega hrabia pisał, że tissot kwarcowy szybko traci na wartości a co z przesłanymi powyżej modelami np. festina lub doxa to też nic szczególnego?

to samo. umówmy się - firmowe nowe zegarki są dość drogie, więc szybko tracą na cenie. zresztą widzisz po tych Tissotach, które wkleiłem. mechaniczne tracą mniej, kwarcowe więcej. w zasadzie wszystkie, niezależnie od marki. chyba, że mówimy o kwarcach z najwyższej półki, tzn. cuda z Japonii.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jeśli chodzi o kwarce, to Japońce najlepsze.

Gdybyś nie upierał się przy złotej tarczy, to jakieś SEIKO i po kłopocie.

Jeśli lubisz złoty kolot, to mam SEIKO SPC088P1 praktycznie nieużywany, na gwarancji do lutego 2017. Na pewno się dogadamy.

Jakby coś, to PW poproszę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jeśli chodzi o kwarce, to Japońce najlepsze.

Gdybyś nie upierał się przy złotej tarczy, to jakieś SEIKO i po kłopocie.

Jeśli lubisz złoty kolot, to mam SEIKO SPC088P1 praktycznie nieużywany, na gwarancji do lutego 2017. Na pewno się dogadamy.

Jakby coś, to PW poproszę.

Szukam klasycznego zegarka - najlepiej ze złota tarczą na pasku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to samo. umówmy się - firmowe nowe zegarki są dość drogie, więc szybko tracą na cenie. zresztą widzisz po tych Tissotach, które wkleiłem. mechaniczne tracą mniej, kwarcowe więcej. w zasadzie wszystkie, niezależnie od marki. chyba, że mówimy o kwarcach z najwyższej półki, tzn. cuda z Japonii.

Jeden z przesłanych przez Ciebie zegarków: http://www.zegarki.zgora.pl/zegarek/13121_Festina_Classic_F167472ma mechanizm japoński. To jest ta najwyższa półka :)?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie. Najwyższa półka kosztuje co najmniej kilka razy drożej. Casio Oceanus, I podobne od Seiko i Citizena.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli to nie będzie takie proste wybrać zegarek ehh..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja bym tyle nie dał za kwarcyka, po prostu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za taką kasę to już lepiej kupić coś w automacie. Nie dał bym połowy tej kasy za tego kwarca.

A swoją drogą EDOX to bardzo dobra firma.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko, że w tej cenie automatu z pozłacaną tarczą nie ma?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.