Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
ziko739

GWG 1000 MUDMASTER

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 17.01.2025 o 19:16, WookieWroc napisał(-a):

Wygląda ale dogadywałem się z typem co do ceny i jest do negocjacji

Ten zegarek z lombardu na który się dogadałeś nadal wisi wśród ogłoszeń więc może poniższa licytacja Cię zainteresuje? Istnieje szansa, ze cena zatrzyma się na poziomie, który Ty zaakceptujesz i nie będziesz musiał zmieniać ani bezela ani paska?

https://allegrolokalnie.pl/oferta/casio-gshock-gwg1000-tmx?rep=1081549932

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
20 godzin temu, Bartek Kie napisał(-a):

Ten zegarek z lombardu na który się dogadałeś nadal wisi wśród ogłoszeń więc może poniższa licytacja Cię zainteresuje? Istnieje szansa, ze cena zatrzyma się na poziomie, który Ty zaakceptujesz i nie będziesz musiał zmieniać ani bezela ani paska?

https://allegrolokalnie.pl/oferta/casio-gshock-gwg1000-tmx?rep=1081549932

Bezel tak samo zajechany jest, zresztą jeszcze nie sprzedałem Kinga i tak

GW-9400-1ER > GWN-1000B-1BER > GX-56-1BJF > GWG-1000-1A3ER > GXW-56KG-3JF CUSTOM > GW-9400-1BER > GXW-56-1BJF > GWG-1000-1A

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DIiyLoG.jpeg

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiosenna zmiana szat 😀

N8xMJm1.jpeg

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma ktoś z was GWG-1000 na sprzedaż? chętnie kupię jakiegoś zajechanego.

GW-9400-1ER > GWN-1000B-1BER > GX-56-1BJF > GWG-1000-1A3ER > GXW-56KG-3JF CUSTOM > GW-9400-1BER > GXW-56-1BJF > GWG-1000-1A

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

https://www.olx.pl/d/oferta/zegarek-casio-g-shock-gwg-1000-mudmaster-CID87-ID14U4BZ.html

warto panowie? bezel, pasek i pewnie bateria do wymiany

Edytowane przez WookieWroc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wolałbym tego wygląda dużo lepiej i pewnie jeszcze ze 100zl zejdzie. 

https://www.olx.pl/d/oferta/casio-g-shock-gwg-1000-1a3er-CID87-ID14Hmo4.html

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie ja bym wolał inny niż 1A3ER którego już miałem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, WookieWroc napisał(-a):

No właśnie ja bym wolał inny niż 1A3ER którego już miałem

Jasne tylko tutaj trzeba jednak potem dołożyć do bezela i paska. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
20 minut temu, kornel91 napisał(-a):

Jasne tylko tutaj trzeba jednak potem dołożyć do bezela i paska. 

Na oryginalnych częściach to kwota ok 500zł. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bezel 60, pasek 360zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanie jeszcze Panowie bo co strona to piszą inaczej. Wiadomo jest solarne doładowywanie, a jak jest z akumulatorkiem? co parę lat się wymienia przez to że właśnie jest doładowywane i traci swoją moc? Na jednej stronie piszą że nie trzeba wymieniać a ktoś inny mi pisał że trzeba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
32 minuty temu, WookieWroc napisał(-a):

Pytanie jeszcze Panowie bo co strona to piszą inaczej. Wiadomo jest solarne doładowywanie, a jak jest z akumulatorkiem? co parę lat się wymienia przez to że właśnie jest doładowywane i traci swoją moc? Na jednej stronie piszą że nie trzeba wymieniać a ktoś inny mi pisał że trzeba.

Akumulator w zegarku, jak każdy inny akumulator, degraduje się w funkcji czasu. Akumulatorowi zegarkowemu zajmuje to zazwyczaj od 8 do 12 lat. Jeśli akumulator nie jest rozładowywany do końca, tylko jest utrzymywany większość czasu w ekspozycji na światło tak, że nie ma właściwie szans spaść poniżej poziomu naładowania M, to raczej będą to te górne rejestry. Aktualnie mam w kolekcji zegarek od lipca 2013r., w którym akumulator nie wykazuje żadnych oznak zużycia: w zimę spadł na M, teraz po kilku słonecznych dniach wskoczył z powrotem na H i tak trzyma. Koszt akumulatora do GWG-1000 to około 60zł, więc jak za około 10 lat spokoju uważam, że nie jest to wygórowana kwota.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam GW-9010 który ma 17 lat i ma oryginalna baterie i nie wygląda żeby potrzebował jakiejś wymiany wkrótce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra, kupiłem tego GWG-1000-1A za 1100zł, myślę że dobra cena nawet jeśli za jakiś czas zmienię bezel i pasek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 godzin temu, C4Ctu5 napisał(-a):

Mam GW-9010 który ma 17 lat i ma oryginalna baterie i nie wygląda żeby potrzebował jakiejś wymiany wkrótce

Jest to zegar stricte cyfrowy, bez sensorów, także to przemawia na korzyść długowieczności akumulatora. W GWG-1000 jest również układ analogowy i sensory, co zwiększa stałe obciążenie akumulatora i tym samym ma wpływ na jego żywotność. Tak czy inaczej dziękuję za informację odnośnie Twojego zegarka, to znakomity wynik jak na jeden akumulator. 💪

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakiego rozmiaru klucza ampulowego należy użyć przy zmianie paska ? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2,5mm.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 minut temu, TomG80 napisał(-a):
20 minut temu, olo72 napisał(-a):

2,5mm.

Dziękuję jadę kupić może będą pojedynczo 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pasek zmieniony klucz ampulowy 2,5 mm idealnie pasował

1742971018853.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurde mam teraz tego GWG1000, miałem poprzednio Kinga, tam inaczej brzmiał ten dźwięk pełnej godziny, tak "szybko i glośno" teraz jest "cicho i wolno". Nie wiem czy to coś z zegarkiem nie tak czy co...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Kurde mam teraz tego GWG1000, miałem poprzednio Kinga, tam inaczej brzmiał ten dźwięk pełnej godziny, tak "szybko i glośno" teraz jest "cicho i wolno". Nie wiem czy to coś z zegarkiem nie tak czy co...
W różnych zegarkach sygnał pełnej godziny brzmi różnie. Kiedyś nawet kręciłem o tym film na prośbę jednego z widzów kanału. Ze względu na warunki i sprzęt różnice mogą nie być dokładnie słyszalne, ale szybkość piknięcia jest na pewno do wyłapania. Nie sądzę, aby z zakupionym zegarkiem było coś nie tak - po prostu ma taki dźwięk, jaki ma.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

JyBLgJd.jpeg

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie a miał ktoś z was styczność z paskami materiałowymi tzw nato? które polecacie jeśli tak ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi