Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
ziko739

GWG 1000 MUDMASTER

Recommended Posts

Nowy pasek to 300-400 zł, nowy bezel to 100zł. To całkiem sporo. Pytanie,  czy moje zdolności negocjacyjne zabiłyby cenę do 1200. Ponadto zegarek ma już osiem lat. To jednak nie wybór dla mnie. 

Zegar z 23 października 2020r., więc sporo młodszy, stan jak na te lata naprawdę niezły, oby służył bezproblemowo jak najdłużej. Niech się nosi.

W dniu 9.01.2025 o 20:31, Bartek Kie napisał(-a):

Witam,

Czy moglibyście się wypowiedzieć co sądzicie o tej ofercie? Czy warto się nią zainteresować na poważnie? Na codzień użytkuję GA-1000 oraz GA-100 i chętnie bym dokupił do kolekcji kolejny zegarek.

https://allegrolokalnie.pl/oferta/casio-mudmaster-gwg-1000-1a3er-yhn?login=success

Zastanawia mnie fakt wymiany mechanizmu oraz testu szczelności w lipcu 2023, podczas, gdy paragon jest z kwietnia 2024?

Dopiero zerknąłem dziwne te daty jakoś ale cena była dobra z dwoma paskami. 

@Himan?? 

@TomG80

Waszym zdaniem ok bo niby naklejki i wszystko wydawało się ok?? 

Ja też ma gwg 1000 teraz od ponad 3,5roku. A pierwszy egzemplarz tak jak kiedyś pisałem miałem w 2016 świetny zegarek 😀

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Orient Star, Oris, Phoibos, Sinn, Zelos

4 godziny temu, Bartek Kie napisał(-a):

Chciałem Wam podziękować za pomoc. Gdyby nie Wy to wpakowalbym się w podróbkę albo dojechany egzemplarz.

ile dałeś?

GW-9400-1er > GWN-1000B-1ber > GX-56-1bjf GWG-1000-1a3erGXW-56KG-3JF CUSTOM > GW-9400-1BER > GXW-56-1BJF

18 minut temu, kornel91 napisał(-a):

Dopiero zerknąłem dziwne te daty jakoś ale cena była dobra z dwoma paskami. 

@Himan?? 

@TomG80

Waszym zdaniem ok bo niby naklejki i wszystko wydawało się ok?? 

Ja też ma gwg 1000 teraz od ponad 3,5roku. A pierwszy egzemplarz tak jak kiedyś pisałem miałem w 2016 świetny zegarek 😀

Wydaje mi się że ktoś mógł się pomylić z ustawieniem datownika pieczątki w miejscu wpisu serwisowego, ja miałem przypadek w time trendzie podczas zakupu GWG-2000, wpisali mi w karcie gwarancyjnej rok zakupu 2022 zamiast 2023, ale zorientowałem się dopiero po powrocie do domu i następnego dnia byłem wyjaśnić sytuację😅

32 minuty temu, WookieWroc napisał(-a):

ile dałeś?

Po negocjacjach 1550 zł. Cena wyjściowa 1700zł.

8 godzin temu, Bartek Kie napisał(-a):

Po negocjacjach 1550 zł. Cena wyjściowa 1700zł.

No to bardzo dobra cena. Niech się nosi i służy :) 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Orient Star, Oris, Phoibos, Sinn, Zelos

Dzięki.  Przesyłka już jest w statusie wydanej do doręczenia więc dzisiaj naocznie sprawdzę co zakupiłem :)

A czy ten zegarek nie wygląda na taki co ma duży przebieg za sobą? 

Edited by Bartek Kie

Wygląda ale dogadywałem się z typem co do ceny i jest do negocjacji

GW-9400-1er > GWN-1000B-1ber > GX-56-1bjf GWG-1000-1a3erGXW-56KG-3JF CUSTOM > GW-9400-1BER > GXW-56-1BJF

Zawsze można bezel wymienić i będzie odświeżony, właśnie GWG-1000 jest świetnie zaprojektowany przez co relatywnie niewielkim kosztem wymiany bezela można bardzo szybko odnowić wygląd koperty

Panowie a jak wygląda sprawa ze szkiełkiem w GWG1000?? da radę wymienić i jakie są koszta? nigdzie nie widzę szkiełek do sprzedaży...

Panowie a jak wygląda sprawa ze szkiełkiem w GWG1000?? da radę wymienić i jakie są koszta? nigdzie nie widzę szkiełek do sprzedaży...
W GWG-1000 jest szafir i o ile mi wiadomo, to cena tego szkiełka to dobre kilka stówek, dlatego żaden sklep z częściami nie ma tego na stanie, gdyż cena wywala z kapci. Bo jedno to kupić szkiełko, a drugie to je fachowo wymienić. Jak się zsumuje cenę szkiełka oraz koszt jego wymiany u fachowca, to łączna kwota może być niewiele niższa o ceny nowej koperty, gdzie w takim wypadku znacznie bezpieczniej zdecydować się na nową kopertę, do której szkiełko było zakładane w fabryce.

No kopertę teraz widziałem i 1000zł a cały zegarek można za 1200 wyłapac...

No kopertę teraz widziałem i 1000zł a cały zegarek można za 1200 wyłapac...
No właśnie o to chodzi, więc na zakup samego szkiełka raczej mało kto by się zdecydował, stąd jego brak w ofertach sklepów. Jednocześnie jeśli jest ciśnienie, to zawsze można napisać do Krainy Czasu, Świata Zegarków czy bezpośrednio do serwisu Zibi z pytaniem o możliwość sprowadzenia takiego szkiełka i jego cenę, ale obawiam się, że otrzymana wycena może ostudzić zapał i może się okazać, że jednak z drobnym odpryskiem da się żyć. ;)

Pytam ogólnie bo chodzi o to że czaję się na jakiegoś zajechanego ale działającego GWG1000 w cenie do 1200zł, teraz będę takiego zajechanego używał bo mam budowę ale po budowie jak będzie spokojnie to wymienię bezel i pasek i będzie jak nowy, tylko no własnie to szkiełko...

Szkła są dostępne w swiatzegarkow, cena 425zł, podczas wymiany szkła trzeba zdemontować też pierścień z nazwami miast przez co raczej uszkodzi się taśma klejąca pod nim, więc trzeba będzie zamówić nowe paski taśmy montażowej. Natomiast jeśli ktoś nie ma doświadczenia w wymianie szkieł to nie polecam się za to brać ponieważ koperta do GWG-1000 jest bardzo duża oraz posiada niestandardowe kształty i nie jest łatwo ją podeprzeć podczas wyciskania i wprasowywania nowego szkła przy pomocy praski. 

A może na budowę wystarczy najprostszy GA 100, bo przecież kompasu,  czy barometru używać w trakcie pracy nie będziesz?  Jak będzie zimno to poczujesz na własnej skórze więc termometr z zegarka też niepotrzebny. Może warto przemyśleć opcję kupna niezajechanego GWG-1000-1A3ER na czas poza budową oraz GA 100 na budowę.?

13 godzin temu, Bartek Kie napisał(-a):

A może na budowę wystarczy najprostszy GA 100, bo przecież kompasu,  czy barometru używać w trakcie pracy nie będziesz?  Jak będzie zimno to poczujesz na własnej skórze więc termometr z zegarka też niepotrzebny. Może warto przemyśleć opcję kupna niezajechanego GWG-1000-1A3ER na czas poza budową oraz GA 100 na budowę.?

nie no zegarek też ma mi się podobać a nie być żeby był