ziko739 44 #3201 Napisano 21 Stycznia 2017 To cena tego maharishi ale wersje podstawowe można za połowe tej ceny dostać... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arthoor 9 #3202 Napisano 21 Stycznia 2017 Nigdy nie kumam jak ktoś pisze wersje podstawowe , to przecież ten sam zegarek z tymi samymi funkcjami różni się tylko kolorem , podstawowy bardziej by pasowało np przy identycznych zegarkach z wyglądu ale różnica w funkcjach jak to jest np w tej samej serii G i GW ( z multibandem i bez multibandu ) Maharishi odróżnia to że to wersja w Kolaboracji i tyle . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DamianDe 124 #3203 Napisano 21 Stycznia 2017 Tak się utarło, pierwsza wypuszczona wersja jest tą podstawową. W starych Mastersach to wersja czarna z czerwonymi akcentami. Raczej to skrót myślowy od podstawowej wersji kolorystycznej niż umniejszanie nielimitowanym wersjom. 0 <p>amw-705d db-35h db-v300 g-2300 g-8900sc[mod] ga-110hc[mod] dw-6930a[mod] gb-x6900[mod] gw-6900b[mod] grx-5600ge gwx-5600c gwx-5600c[mod] gwx-8900b[mod] gw-9230[mod] g-9300[mod] gw-9430 gw-3000b[mod] gw-4000 gwn-1000b[mod] gwn-q1000 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ziko739 44 #3204 Napisano 22 Stycznia 2017 Według mnie wersja zielona żółta i czarna to wersje najbardziej i najczęściej wybierane przez ludzi wersja złota już w moim mniemaniu się wyróżnia kiedy kupiłem mojego zielonego świata poza nim nie widziałem ale ale gdy wyszedł desert camouflage to moje zdanie się zmieniło a mamy przecież jeszcze wersje rescue red i maharishi i te trzy ostatnie mają moim zdaniem coś wyjątkowego w sobie oczywiście nic nie ujmując pierwszym czterem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Kwiatek #3205 Napisano 22 Stycznia 2017 No to...Jeb! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marca101 61 #3206 Napisano 22 Stycznia 2017 (edytowane) A ja mam takie pytanie odnośnie tego Maharishi. Nie powiem jest mega fajny i nieprzekombinowany. Jak sądzicie do jakiej ceny zejdzie, bo np. na watchshop jest za 3800zł i IMO to trochę dużo zwłaszcza że można dla przykładu mieć wersje GB za 2100zł z hakiem z eglobala. Edytowane 22 Stycznia 2017 przez Marca101 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ziko739 44 #3207 Napisano 22 Stycznia 2017 Jakiekolwiek rabaty naliczane są od ceny katalogowej moim zdaniem poniżej 3tys nie spadnie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arthoor 9 #3208 Napisano 22 Stycznia 2017 Gdyby nie cło i vat za ok 3000 można kupić w JP , ostrym przegięciem za to jest T-shirt GshockXMaharishi za prawie 1000 pln 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marca101 61 #3209 Napisano 22 Stycznia 2017 Gdyby nie cło i vat za ok 3000 można kupić w JP , ostrym przegięciem za to jest T-shirt GshockXMaharishi za prawie 1000 pln Ale znając życie, trochę czasu minie i cena tego mudmastera będzie iście z kosmosu. Jak każda limitka z czasem, przynajmniej jeśli chodzi o ebay. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arthoor 9 #3210 Napisano 22 Stycznia 2017 Tylko jaka to limited edition jest ? Limited Edition to wersja z numerem i określoną limitacją zegarka , to po prostu zwykła kolaboracja Casio z Maharishi nie można nazywać Limited czegoś co jest robione w milionach egzemplarzy , GWG jest tylko prawdziwa jedna LE w postaci 32 sztuk i już kosztuje majątek. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marca101 61 #3211 Napisano 22 Stycznia 2017 (edytowane) Tylko jaka to limited edition jest ? Limited Edition to wersja z numerem i określoną limitacją zegarka , to po prostu zwykła kolaboracja Casio z Maharishi nie można nazywać Limited czegoś co jest robione w milionach egzemplarzy , GWG jest tylko prawdziwa jedna LE w postaci 32 sztuk i już kosztuje majątek.No a płacisz za kombinerki z napisem G shock i za czarną walizkę oraz napis x/32.A no i mój błąd, taki skrót myślowy z tą limitką. Edytowane 22 Stycznia 2017 przez Marca101 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arthoor 9 #3212 Napisano 22 Stycznia 2017 ale to jest limited edition to że zawiera inną puszkę kilka gadżetów i nabite na pasku numery to inna bajka , chodzi o sam fakt że jest ich 32 a nie 3200000 do tego dążę. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marca101 61 #3213 Napisano 22 Stycznia 2017 (edytowane) ale to jest limited edition to że zawiera inną puszkę kilka gadżetów i nabite na pasku numery to inna bajka , chodzi o sam fakt że jest ich 32 a nie 3200000 do tego dążę.Wiem o co Ci chodzi, rozumiem. Po prostu w przypadku tych 32 sztuk cena jest ogólnie nieadekwatna, choć to pojęcie bardzo względne. Jestem bardziej skłonna dać 3k z hakiem za gwg który jest trochę inny niż kwotę bardziej pasującą do mrg niż mudmastera za jedną z 32 sztuk. A odbiegając od tematu wydałbyś tyle kasy, żeby mieć limitowany grawer? Chodzi mi w przypadku jeśli miałbyś kasę, którą chcialbyś przeznaczyć na tego typu zegar. Edytowane 22 Stycznia 2017 przez Marca101 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DamianDe 124 #3214 Napisano 22 Stycznia 2017 (edytowane) Mi się wydaje, że maharashi jest w jakimś stopniu limitowany mimo, że nie jest numerowany. Po prostu wyprodukują teraz trochę tych zegarków i koniec. Na rynku będzie ich na pewno mniej niż zielonych czy czarnych, które będą ciągle produkowane. Za rok czy dwa z tego powodu cena pójdzie sporo w górę. Tak to widzę i nazwałbym go limitowanym. Edytowane 22 Stycznia 2017 przez DamianDe 0 <p>amw-705d db-35h db-v300 g-2300 g-8900sc[mod] ga-110hc[mod] dw-6930a[mod] gb-x6900[mod] gw-6900b[mod] grx-5600ge gwx-5600c gwx-5600c[mod] gwx-8900b[mod] gw-9230[mod] g-9300[mod] gw-9430 gw-3000b[mod] gw-4000 gwn-1000b[mod] gwn-q1000 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arthoor 9 #3215 Napisano 22 Stycznia 2017 Miałem GWG z zielonym paskiem i wiem że po zakupie (chociaż kupiłem go bardzo tanio) żałowałem trochę wydatku , wg mnie jest wart maksymalnie 2000-2500 , początkowo chciałem dokupić tylko pasek w wersji Desert ale czas i cena ( to zwykły pasek nie Carbon ) mnie zniszczyła , sprzedałem kupiłem co innego a teraz czekam na fabryczny Desert w dobrej cenie bo kombinowanie z paskiem jest jednak bez sensu ( można wyrwać z UK w ok cenie ale bez gwarancji )Mi się wydaje, że maharashi jest w jakimś stopniu limitowany mimo, że nie jest numerowany. Po prostu wyprodukują teraz trochę tych zegarków i koniec. Na rynku będzie ich na pewno mniej niż zielonych czy czarnych, które będą ciągle produkowane. Za rok czy dwa z tego powodu cena pójdzie sporo w górę. Tak to widzę i nazwałbym go limitowanym. Ja pozostaję przy swoim Colabo to Colabo Limited to Limited a Anniversary to Anniversary w przypadku CasioKażdy może nazywać jak chce , ja wolę nazywać rzeczy po imieniu , nazwa limited musi mieć numerację. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marca101 61 #3216 Napisano 22 Stycznia 2017 (edytowane) Mi się wydaje, że maharashi jest w jakimś stopniu limitowany mimo, że nie jest numerowany. Po prostu wyprodukują teraz trochę tych zegarków i koniec. Na rynku będzie ich na pewno mniej niż zielonych czy czarnych, które będą ciągle produkowane. Za rok czy dwa z tego powodu cena pójdzie sporo w górę. Tak to widzę i nazwałbym go limitowanym.Też tak trochę sądzę. Patrząc teraz na rynek G shocków nawet niektóre modele, które nie były wydane z żadnej okazji (ani xx-lecie ani kolaboracja) osiągają wysokie ceny jak na to co oferują lub jakie były ich początkowe ceny. Czyli w sumie też już takie limitki. Przykład king, teraz bardzo pożądany. Czym większy popyt na coś, tym cena coraz mniej atrakcyjna. Edytowane 22 Stycznia 2017 przez Marca101 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arthoor 9 #3217 Napisano 22 Stycznia 2017 Akurat GX i GXW to jedne z moich ulubionych modeli i nie jest to związane z obecną modą a wśród kolekcjonerów takie rzeczy które cieżko dostać a były dostępne bez limitacji to Very Rare 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marca101 61 #3218 Napisano 22 Stycznia 2017 (edytowane) Akurat GX i GXW to jedne z moich ulubionych modeli i nie jest to związane z obecną modą a wśród kolekcjonerów takie rzeczy które cieżko dostać a były dostępne bez limitacji to Very Rare Tez mam Kinga i planuje kolejne, mimo swojej prostoty, mają cojones. Edytowane 22 Stycznia 2017 przez Marca101 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ziko739 44 #3219 Napisano 22 Stycznia 2017 Teraz pozostaje czekać na wersje love the sea and the earth i to będzie dopiero limitka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arthoor 9 #3220 Napisano 22 Stycznia 2017 cena też pewnie będzie limitowana i pewnie w PL niedostępna 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marca101 61 #3221 Napisano 22 Stycznia 2017 (edytowane) U nas nawet ceny zwykłych G shocków są istnie "limitowane". Edytowane 22 Stycznia 2017 przez Marca101 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arthoor 9 #3222 Napisano 22 Stycznia 2017 tak , ja podziwiam ludzi którzy kupują np GA i inne masówy za 600-700 pln ( jak kupowałem frogmana w grudniu przed samymi świętami spędziłem w TT ok godziny , przez ten czas sprzedali takie 2 sztuki w tych cenach ) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marca101 61 #3223 Napisano 22 Stycznia 2017 (edytowane) Albo spójrz na cenę gwg 1000gb w Polsce i zestaw razem z ceną z eglobala. Edytowane 22 Stycznia 2017 przez Marca101 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23153 #3224 Napisano 22 Stycznia 2017 Albo spójrz na cenę gwg 1000gb w Polsce i zestaw razem z ceną z eglobala. Przed rzekomym brexitem na expedite leżał o 500- niż na eglobal teraz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arthoor 9 #3225 Napisano 22 Stycznia 2017 (edytowane) Ale nie trzeba patrzeć na eGlobal ( tam akurat cena jest adekwatna do tego ile jest wart ) niestety gorzej jest z gwarancją ( ale fakt jest też taki że w JP US czy nawet w UE gwarancja na G to 12 - 24 miesiące , tylko u nas są 3 lata + 3 przedłużenie i tam nikt nie narzeka ) problem jest taki że G analogowo/cyfrowe z 3 sensorami nie są już tak bezawaryjne jak zwykły digtalPo tym jak czytam że to komuś odpadła wskazówka sekundnika , albo po użyciu kompasu wskazówki nie wracają już na swoje miejsce w zegarku za kilka tysi daje to do myślenia ( od ok 94 roku do teraz miałem spokojnie ponad 100 G i nigdy żadnego nie oddałem na serwis ( oprócz standardu bateria uszczelka dokupienie bezela paska teleskopów itp ) jak weszło na rynek TT i dostawałem blankiet przedłużenia gw to leciał w kosz od razu , teraz już do kilku zegarków dokupiłem te 3 lata ( ale tylko tam gdzie miałem sensory lub wskazówki bo uważam że stricte cyfrowe nadal są bezawaryjne ) Edytowane 22 Stycznia 2017 przez Arthoor 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach