Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
ziko739

GWG 1000 MUDMASTER

Rekomendowane odpowiedzi

IApf00v.jpeg

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie czy gwg-1000 ma wskaźnik naładowania bateri i gdzie on jest bo na tarczy go nie ma.Chodzi mi o tzw L M H

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Mam pytanie czy gwg-1000 ma wskaźnik naładowania bateri i gdzie on jest bo na tarczy go nie ma.Chodzi mi o tzw L M H
Jasne, przytrzymujesz przycisk MODE przez około 2 sekundy i poziom naładowania wyświetla się w postaci litery H, M lub L po lewej stronie wyświetlacza na jakąś sekundę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, Panowie na FB przez sekundę mignął mi chyba GWG-1000 ale w wersji z pozytywnym wyświetlaczem... czy to był custom? bo nie przypominam sobie żeby takie były produkowane...

GW-9400-1ER > GWN-1000B-1BER > GX-56-1BJF > GWG-1000-1A3ER > GXW-56KG-3JF CUSTOM > GW-9400-1BER > GXW-56-1BJF > GWG-1000-1A

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Witam, Panowie na FB przez sekundę mignął mi chyba GWG-1000 ale w wersji z pozytywnym wyświetlaczem... czy to był custom? bo nie przypominam sobie żeby takie były produkowane...
Tak, custom. Tutaj na grupie właściciel też wrzuca jego fotki, bardzo fajnie wyszedł wg mnie ten modzik.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Czy moglibyście się wypowiedzieć co sądzicie o tej ofercie? Czy warto się nią zainteresować na poważnie? Na codzień użytkuję GA-1000 oraz GA-100 i chętnie bym dokupił do kolekcji kolejny zegarek.

https://allegrolokalnie.pl/oferta/casio-mudmaster-gwg-1000-1a3er-yhn?login=success

Zastanawia mnie fakt wymiany mechanizmu oraz testu szczelności w lipcu 2023, podczas, gdy paragon jest z kwietnia 2024?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na olx są tańsze i w lepszym stanie

GW-9400-1ER > GWN-1000B-1BER > GX-56-1BJF > GWG-1000-1A3ER > GXW-56KG-3JF CUSTOM > GW-9400-1BER > GXW-56-1BJF > GWG-1000-1A

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie znam się aż tak ale ten drugi coś mi nie pasuje w nim, paragon na GWG2000, zdjęcia jakieś dziwne... niech się wypowiedzą inni

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za info.  Nie zwróciłem uwagi na paragon. Mi trochę nie pasuje strzałka w dół zamiast w górę. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To akurat tak ma być

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten z drugiego linku to wałek, wystarczy spojrzeć na napisy G-SHOCK, CASIO oraz jakość wyświetlacza, w oryginale napisy są nakładane na tarczę w postaci oddzielnego elementu, a w tej podróbie są nadrukowane na tarczy, dodatkowo jak się porówna fakturę tarczy to jest ona całkiem inna w oryginale, sprzedawca ewidentnie wprowadza w błąd przedstawiając dokumenty od wersji GWG-2000, z plusów tego ogłoszenia to chyba tylko dobra jakość zdjęć dzięki której można poznać że to chamska podróba😁

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jednak mam dobre oko bo coś wyczułem ale nie byłem pewny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uff...pozostaje tylko pozazdrościć wiedzy i spostrzegawczości. Dzięki za info.  

Teraz najbardziej pasuje mi ten pierwszy,  ponieważ gość ma na swoim koncie kilka sprzedanych rzeczy, w tym zegarki i dostał same pozytywne opinie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Pierwszy i trzeci oryginalne, środkowy już niedostępny, ale to pewnie dlatego, że podróba (wnioskuję po tym, co koledzy powyżej napisali), więc ogłoszenie spadło. Ten zielony opuścił fabrykę 19.01.2021r., ten czarny na pewno wcześniej, ale jeśli nie były katowane, to fakt, że są wyprodukowane już jakiś czas temu niczego im nie ujmuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za odpowiedź.  Dobrze wiedzieć, że te dwa to oryginały.  

Ostatnio obejrzałem Twój film recenzujący pięć lat użytkowania GWG-1000 i tam padła informacja, że jeśli ktoś chce taki zegarek to to jest ostatni moment aby go nabyć ponieważ nowy model wypiera stary i zwyczajnie nie będzie już dostępny. Stary model  bardziej się podoba stąd właśnie próba zakupienia GWG-1000.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Właśnie dzwoniłem odnośnie pierwszego zegarka.  Niestety dzisiaj został sprzedany. 

Trzeci zegarek został sprzedany w piątek, a ogłoszenie po prostu wisi.

Edytowane przez Bartek Kie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze jedna prośba o wypowiedzenie się na temat tej oferty:

https://www.olx.pl/d/oferta/casio-g-shock-gwg-1000-1a3er-CID87-ID13Nw0G.html

Z tego ca ja widzę to lekkie przetarcie bezela tuż powyżej napisu RIO. Na pleckach nie widzę daty produkcji, Szlufka nosie ślady użytkowania. Paragon z roku 2017 może uwiarygadniać oryginalność zegarka?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak za tą cenę to zajechany, negocjuj

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1200zł zaproponuj, dokupisz pasek i bezel i będzie jak nowy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi