Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
ziko739

GWG 1000 MUDMASTER

Rekomendowane odpowiedzi

Gość davidofx

Jest tak jak pisałem wcześniej. Oby twój gulfik się nie popsuł :)

Bo widzę ze nawet International gwarancji nie masz tylko "gwarancję" Toma. Współczuję.

Wysłane z mojego SM-N920C

Edytowane przez davidofx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest tak jak pisałem wcześniej. Oby twój gulfik się nie popsuł :)

Bo widzę ze nawet International gwarancji nie masz tylko "gwarancję" Toma. Współczuję.

Gulfa sprzedałem więc już nie mam stresu ;-)

Dobra, temat o GWG więc już spadam ... Pozdro

Edytowane przez Matej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja się w ogóle dziwię, że takimi sprzedawcami nie interesuje się skarbówka. Przecież to ewidentnie widać, że handluje sprowadzanymi zegarkami omijając podatki. Np. taki Daymon z allegro, mimo, że nie "przynależy" do ZIBI wystawia paragon lub pełną fakturę i wypisaną gwarancję (swoją, bo swoją, ale jest).

Edytowane przez tommly

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość davidofx

Ja to się dziwnie ze ludzie od nich kupują

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja się w ogóle dziwię, że takimi sprzedawcami nie interesuje się skarbówka. Przecież to ewidentnie widać, że handluje sprowadzanymi zegarkami omijając podatki. Np. taki Daymon z allegro, mimo, że nie "przynależy" do ZIBI wystawia paragon lub pełną fakturę i wypisaną gwarancję (swoją, bo swoją, ale jest).

Jesteś pewny?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale czego Daymona, czy tomo? U Daymona kupowałem, więc tak.

Wysłane z mojego SM-N9005

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale czego Daymona, czy tomo? U Daymona kupowałem, więc tak.

Wysłane z mojego SM-N9005

???

???

A jak kupujecie u nich to nie dostajecie paragonu fiskalnego?

Bingo  :)

Edytowane przez tomaliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale ja wyraźnie mówiłem o tomo ... i chodziło mi o dowód zakupu, skoro nie ma, tzn. że to szara strefa !!!

I wyraźnie też napisałem, że u Daymona (Techno Serwis) kupowałem i dostałem fakturę, koledzy czytamy ze zrozumieniem :P

Edytowane przez tommly

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tomo wystawia rachunek, jak takowy dostalem

To ciekawe dlaczego Koledze nie dał a nie zapomniał bo pisał o ewentualnej odsyłce gwarancyjnej bez paragonu  -_-

Może część zamówień robi bokiem  ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tak samo dostałem rachunek na gwg1000 i na kilka innych rzeczy które już kupiłem u niego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ją miałem tylko wydruk z aukcji i korespondencję mailową. Żadnego paragonu fiskalnego czy też faktury VAT nie dostałem. Gwarancję międzynarodową też dostałem niewypełnioną.

Rozumiem, że Kolega bujman mówi właśnie o tego typu rachunku? Bo jeżeli tak to Tomo się poprawił i rewelka.

Edytowane przez Matej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli wystawia rachunek a nie paragon to nie jest płatnikiem VAT.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość davidofx

Ją miałem tylko wydruk z aukcji i korespondencję mailową. Żadnego paragonu fiskalnego czy też faktury VAT nie dostałem. Gwarancję międzynarodową też dostałem niewypełnioną.

Rozumiem, że Kolega bujman mówi właśnie o tego typu rachunku? Bo jeżeli tak to Tomo się poprawił i rewelka.

Nie dokonca rewelka bo w Polsce gwarancja nie wazna .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A to nie jest przypadkiem ktoś taki, że ma znajomego w USA i jak dostanie kase to prosi tego znajomego, aby mu kupił taki zegarek i przesłał do PL?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie ja myślę, że nie dostałem oryginalnego dowodu zakupu z USA, Tajlandii czy innego kraju bo obawiał się, że dowiem się z jakiego źródła kupuje zegarki. Ceny musi mieć dobre skoro sprzedaje taniej niż inni w Polsce i jeszcze na tym zarabia. Dochodzi jeszcze kwestia należności celno-podatkowych. Gwarantuje przecież ich brak podając ostateczną cenę w PLN.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość davidofx

W USA 1800zl i taniej mozna

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie chyba kazdy wie ze jak kupuje zegarek za 20% taniej to pochodzi on z innego kraju

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi