Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

CCzarek

Laco - przyjazna siedziba

Rekomendowane odpowiedzi

W ostatnim czasie miałem przyjemność odwiedzić siedzibę firmy Laco w Pforzheim.

Jeśli chodzi o budynek… no cóż nie robi takiego wrażenia jak ten własności Stowy (jednego dnia odwiedziłem siedziby obu tych producentów, stąd porównanie przyszło mi do głowy). Liczy się jednak atmosfera! 

Podobają mi się zegarki stylizowane na oryginalnych A i B Uhrach z okresu II WŚ. Naturalnie najpierw trafiłem na produkty Steinhart, ale zgłębiając temat dowiedziałem się też o takich markach jak właśnie Stowa czy Laco. W tym samym czasie byłem akurat we właściwych okolicach i postanowiłem odwiedzić siedziby obu tych firm.

Muszę przyznać, że to była pierwsza tego typu wycieczka w moim wykonaniu i nie wiedziałem czego się spodziewać… okazało się (podobnie jak w przypadku Stowy) że zostałem przyjęty bardzo, bardzo miło. Pewna Pani o wyraźnie niemieckich korzeniach (;p) przez dobre kilkadziesiąt minut opowiadała mi o marce i przedstawiała kolejne modele. Mnie osobiście do gustu przypadł szczególnie jeden ;) (patrz-zdjęcia).

IMG_3688_zpslz2gnjjb.jpg

IMG_3687_zpshkbo3j3p.jpg

Obecnie produkowane modele A-Uhr i B-Uhr (model wypuszczony w późniejszym okresie wojny) tzw. mini replica (45mm)

IMG_3686_zps7db5oeow.jpg

Tutaj mamy model mini replica B-Uhr obok oryginalnego zegarka z okresu II Wojny Światowej (55mm !)

IMG_3685_zpspcvs4rca.jpg

Model mini replika całkiem dobrze leży na moim nadgarstku (mój faworyt- w zestawie jeszcze brązowy pasek z brudno-złotymi pinami):

IMG_3676_zpsqjeqsenn.jpg

IMG_3678_zpshumsopch.jpg

IMG_3677_zps6icn9d0a.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam ,jest świetny. Jednak polecam jedynie na duże nadgarstki ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam nadgarstek 19 cm. Oczywiście charakterystyczny kształt koperty daje o sobie znać, ale w moim odczuciu zegarek nie był zbyt "duży".

Jedynie cena nieco sprowadza na ziemię… Wyjściowo ok. 1500 Euro i trudno było rozmawiać o ewentualnych rabatach  <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.